Daha İyi Bir Gelecek İçin Açık Bilim - Son Dakika
Güncel

Daha İyi Bir Gelecek İçin Açık Bilim

Ulusal Açık Erişim Konferansı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu ve Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile 24-26 Ekim tarihleri arasında Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

16.10.2017 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Daha İyi Bir Gelecek İçin Açık Bilim" teması ile düzenlenecek olan 6. Ulusal Açık Erişim Konferansı, OpenAIRE2020 Projesi kapsamında açık veri konusunu içeren ulusal bir çalıştay ile bağlantılı olarak düzenlenecek. Yurt içi ve yurt dışından alanında uzman ve saygın konuşmacıların yer alacağı konferansta; "Açık Bilim ve Açık Erişim Uygulamaları İçin Gereken Politika, Strateji, Mevzuat, Standart ve Yazılım Alt Yapıları, Açık Bilime Doğru Araştırma Verilerinin Yönetimi ve Kütüphaneler, İş Dünyasının Gözünden Açık Bilim, Türkiye'de Açık Bilim'de Neredeyiz?'' başlıkları üzerinde durulacak.

AÇIK ERİŞİM NEDİR?

Açık erişim genellikle yüksek abonelik ücretlerinden kaynaklanan bilimsel çıktılara sınırlı erişim sorununu irdeliyor. Okuyucunun bilimsel bilgiye (makaleler, kitaplar, araştırma verileri) ücretsiz erişimini ve bu bilgilerin lisanslanarak araştırmacılar, sanayi ve vatandaşlar tarafından daha çok kullanılmasını sağlayan uygulama olarak biliniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Daha İyi Bir Gelecek İçin Açık Bilim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement