Daha'ya Karlovy Vary'den İlk Ödül Geldi! - Son Dakika
Güncel

Daha'ya Karlovy Vary'den İlk Ödül Geldi!

Daha\'ya Karlovy Vary\'den İlk Ödül Geldi!

Onur Saylak'ın yönetmenliğini, Ay Yapım'ın yapımcılığını, b.i.t arts'ın ortak yapımcılığını üstlendiği sinema filmi 'DAHA', dünya prömiyerini geçtiğimiz gün 52'nci Karlovy Vary Film Festivali'nde yapmıştı.

08.07.2017 09:03  Güncelleme: 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DAHA'NIN AFİŞİ "EN İYİ AFİŞ" SEÇİLDİ!

İzleyiciler ve eleştirmenler tarafından ilgiyle karşılanan DAHA'ya ilk ödül ise festival kapsamında düzenlenen En İyi Afiş Yarışması'ndan geldi. Ana yarışma kategorisindeki filmlerden 11'inin afişinin oylamaya sunulduğu yarışmada DAHA'nın Sarp Sözdinler'in tasarladığı afişi izleyiciler tarafından En İyi Afiş Ödülü'ne layık görüldü.

Onur Saylak'ın, Hakan Günday'ın aynı adlı kitabından uyarlanan ilk uzun metraj filmi 'DAHA', Avrupa'nın en eski ve önemli festivallerinden Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali'nin ana yarışma bölümünde büyük ödül Kristal Küre için yarışıyor.

8 Temmuz Cumartesi akşamı gerçekleşecek ödül töreninin heyecanı sürerken DAHA'ya ilk ödül ise festival kapsamında düzenlenen afiş yarışmasından geldi. Onur Saylak'ın ilk uzun metrajlı filmi, yazar Hakan Günday'ın senaryosunu yazdığı ve sinemaya uyarlanan ilk eseri olan DAHA'nın Sarp Sözdinler tarafından tasarlanan afişi sunulan halk oylamasında en çok beğenilen afiş seçildi. On bir afiş arasından seçilen ve tasarımcı Sarp Sözdinler'in de imza attığı ilk sinema filmi afişi olan poster izleyicilerin en beğendiği afiş oldu. Düzenlenen törende ödülü, yönetmen Onur Saylak aldı.

Babasının onu insan kaçakçılığı şebekesinin bir parçası haline getirmesiyle suçla tanışan 14 yaşındaki Gaza'nın yaşadıklarını, baba-oğul ilişkisi üzerinden anlatan 'DAHA'nın oyuncu kadrosunda Ahmet Mümtaz Taylan, Hayat Van Eck, Turgut Tunçalp, Tankut Yıldız, Tuba Büyüküstün, Kaan Uluca, Ahmet Melih Yılmaz, Uğur Aslan, Lara Aysal ve Pervin Bağdat bulunuyor. Ay Yapım yapımcılığında, b.i.t arts ortaklığında çekilen 'DAHA' proje aşamasında Saraybosna Film Festivali Cinelink, İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar ve Antalya Film Forum'a katılmıştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Daha'ya Karlovy Vary'den İlk Ödül Geldi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement