Daily Telegraph: Türkiye'de İç Savaş Kaygısı Artıyor - Son Dakika
Dünya

Daily Telegraph: Türkiye'de İç Savaş Kaygısı Artıyor

Daily Telegraph gazetesi, HDP binaları ve Hürriyet gazetesini hedef alan saldırıların yeni bir iç savaşın başlaması kaygılarını artırdığını yazıyor.

10.09.2015 07:59  Güncelleme: 08:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Daily Telegraph gazetesi, artan terör eylemlerinden sonra hedef olan HDP binaları ile Erdoğan'ın sözlerini çarpıttığı öne sürülen Hürriyet gazetesini hedef alan saldırıların yeni bir iç savaşın başlaması kaygılarını artırdığını yazıyor.

Gazete, 100'den fazla kent ve kasabada HDP binasının saldırıya uğradığını, partinin Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 1 Kasım seçimlerinin risk altında olduğunu söylediğini aktarıyor.

ÇATIŞMA RİSKİ ARTIYOR

Financial Times gazetesi de güneydoğudaki savaşın Türkiye'nin en büyük kentlerinde yankılanmaya başlamasının daha büyük çaplı bir etnik çatışma riskini artırdığını yazdı.

Yazıda özetle şöyle deniyor:

"Komşu ülkeler, Suriye ve Irak'taki kargaşanın gölgesinde yaşanan ve giderek tırmanan bu gerilim nedeniyle, birçok Türk '30 yıllık savaşın en yoğun olduğu günlere geri mi dönüyoruz?' diye sormaya başladı.

'ETNİK ÇALIŞMA RİSKİ'

'Güvenlik uzmanı Ali Nihat Özcan, 'Kentlerde büyük çaplı bir etnik çatışma ve şiddet riski var. Durum çok hassas' diyor.

"On binlerce MHP taraftarı sokaklara dökülerek PKK'nın saldırılarını protesto etti."

"Bu arada, İslami kökenli hükümeti eleştiren seküler Hürriyet gazetesi, 48 saat içinde ikinci kez saldırıya uğradı. 100 kadar kişi, Hürriyet'in İstanbul'daki ana binasına taş attı. Gazetenin Ankara matbaası da saldırıya uğradı."

"KOALİSYON UMUTLARI YIKILDI"

"Şimdi Türkiye'deki hava seçimlerden sonraki havadan çok farklı. Haziran seçimlerinden sonra hiçbir parti parlamento çoğunluğunu sağlayamayınca, birçok Türk bir koalisyon hükümetinin kurulacağı ve bunun da sosyal kutuplaşmayı azaltacağını ummaya başlamıştı."

"Ama koalisyon görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlandı ve 1 Kasım'daki seçimlerden önce güneydoğudaki savaş yıllardır görülmedik bir yoğunluğa ulaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim kazanımı için gerilimi tırmandığı suçlamalarını bastırmaya çalışıyor."

"ABD, PKK'NIN KARDEŞ ÖRGÜTÜYLE..."

"Doğu ve güneydoğudaki birçok kentte olağanüstü hal uygulanıyor. Atlantik Konseyi'nden Aaron Stein, ordunun doğu ve güneydoğuda, Cizre'de yapmaya çalıştığı gibi kent merkezlerine girmesi halinde, ABD'nin PKK'nın Suriye'deki kardeş örgütüyle IŞİD'e karşı işbirliği yapmasının zorlaşacağını söylüyor."

Daily Telegraph: Türkiye\'de İç Savaş Kaygısı Artıyor

Son Dakika Dünya Daily Telegraph: Türkiye'de İç Savaş Kaygısı Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kürt: herşeyın sorumlusu secimi gözünde ınsanın hayatından değerli kılanlardır... 1 0 Yanıtla

Advertisement