Dakika Dakika Ordu'daki Rehine Krizi! - Son Dakika
Güncel

Dakika Dakika Ordu'daki Rehine Krizi!

Dakika Dakika Ordu\'daki Rehine Krizi!

Ordu'da sabah saatlerinde başlayan ve tüm Türkiye'nin gündemine oturan rehine krizi, soyguncu iki kardeşin teslim olmasıyla son buldu. İşte dakika dakika rehine krizinde tüm gün yaşananlar.

05.12.2015 19:41  Güncelleme: 19:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa ilçesi Mustafa Kemal Pasa Mahallesi'nde bugün sabah 09.30 sıralarında Ö.S. ve G.S. isimli iki kardeş tarafından gerçekleştirilen bir kuyumcu soygunu Türkiye'nin gündemine oturdu. Soygunu fark eden vatandaşların aradığı polis ekiplerinin olaya hemen müdahalesi ile kuyumcuda sıkışan iki soyguncu, içerideki 5 kişiyi rehin aldı.

Kuyumcuya böyle girdiler

KARNINDAN VURDULAR

Kuyumcu çalışanlarından Murat Gül, soygun esnasından panik butonuna basarak polisten yardım istedi. Soyguncuların dalgınlığından faydalanarak kaçmaya çalışan rehinelerden kuyumcunun yeğeni Murat Gül, soyguncular tarafından silahla karnından vuruldu.

Olay yerine gelen polis ekipleri soyguncularla pazarlığa başladı. İkna çalışmaları sırasında soyguncu şahısların annesi ile dedesi olduğu öğrenilen iki kişi olay yerine çağrıldı. Anne ve dedenin ikna çabaları da sonuç vermezken, soyguncuların "Biz her şeyi göze aldık" dedikleri öğrenildi.

YİYECEK VE SİGARA İSTEDİLER

İkna çalışmalarının uzaması üzerine soyguncular, polisten yiyecek ve sigara istedi. Soyguncuların olay yerine geldiği araç içerisinde yapılan incelemede ise iki adet tabanca şarjörü bulundu.

Halk olayı böyle izliyor

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ GELDİ

Olayın tüm Türkiye'de duyulmasının ardından olay yerine gelen Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu (SAĞDA) ve Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur (SOLDA) olayla ilgili bilgi aldı.


"MÜZAKERE YOLUYLA ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Tayfur, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın 09.20 sıralarında meydana geldiğini söyledi. Olayın soygun girişimi olduğunu belirten Tayfur, "Maalesef 1994 ve 1988 doğumlu iki kardeş tarafından yapılmak istenen soygun girişimi söz konusudur. Siyasi boyutu kesinlikle yoktur. Şu anda olayın başlangıç aşamasında hafif yaralı olan bir hemşehrimiz var. Onun sağlık durumu gayet iyi. Ellerinde 3 rehine var. Olayı müzakere yoluyla çözebilmek için sabırla görüşmelerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

Tayfur, genel müdürlükten de destek istediklerini dile getirerek, "Sayın Genel Müdürümüz, Ankara'dan bize uzman ekiplerden oluşan destek gönderecek. Müzakereci arkadaşlar da gelecek. İnşallah bu olayı sağ salim, kazasız belasız neticelendirmeyi umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.

SOYGUNCULAR İZLENİYOR

Soyguncular dükkan sahibi Uğur Gül'ü, polis ekiplerine çevreyi boşaltmalarını söylemesi için serbest bıraktı. Polis, Gül'ün cep telefonu yardımı ile dükkanın güvenlik kameralarından içeride olup biteni izlemeye başladı.

ELLERİNDE BİR REHİNE KALDI

Polisin ve yakınlarının tüm ikna çabalarına karşın teslim olmayan Ömer S. ve G.S., 8 saat sonra ellerindeki rehinelerden Durmuş Güngör'ü serbest bıraktı. Soyguncular 15 dakika sonra da Beytullah Gül'ü bıraktı. Güngör ve Gül, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere ambulansla hastaneye götürüldü.

8 saat sonra serbest bırakılan rehinelerden Beytullah Gül'e
ilk müdahale olay yerinde yapıldı.

Soyguncular kuyumcuda Arif Güneş'i rehin tutarak eylemlerini sürürken polis teslim olmaları için ikna etmeye çalışıyor.

TALEPLERİNİ BİLDİRDiLER

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise "İçeriden kendilerinin sağ salim çıkabilecekleri bir ortam sağlanmasını, bir araç verilmesini, rehinelerle birlikte güvenli bir yere kadar gitmek istediklerini, ondan sonra rehineleri serbest bırakabileceklerini söylüyorlar" diye konuştu.

TESLİM OLDULAR

Rehine krizinin 9'uncu saatinde ise iki kardeş ellerindeki son rehine Arif Güneş'i serbest bırakarak, eylemlerine son verdiler.

SOYGUNCULAR KARDEŞ

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde bir kuyumcuya giren kar maskeli 2 kişinin kardeş oldukları belirlendi. Ordu'nun Çatalpınar İlçesi'nde yaşayan 21 yaşındaki Ömer S. ile 17 yaşındaki G.S.'nin otomobile Fatsa İlçesi'ne geldikleri belirtildi.

ANNELERİ DE İKNA EDEMEDİ

Kuyumcuya girip bir kişiye yaralayıp 3 kişiyi de rehin alan 2 kardeşi ikna etmeleri için Çatalpınar İlçesi'nden anneleri Şehri S., polis tarafından bölgeye getirildi. Cep telefonuyla çocuklarıyla görüştürülen anne Şehri S. de ikna etmeyi başaramadı. Gözyaşlarına boğulan anne sinir krizi geçirip baygınlık geçirdi. Anneye sağlık ekipleri müdahale etti. Babaları Mustafa S.'nin Adana'da inşaat işçisi olarak çalıştığı ifade edildi.

Son Dakika Güncel Dakika Dakika Ordu'daki Rehine Krizi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Gariban: Allah bilir ne dertleri hangi sorunları vardı, neler düşünmüşlerdi, Herkese geçmiş olsun, annelerine babalarına sabır...Polisimizi kutlamak lazım, kuyumcuya geçmiş olsun 0 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement