Dalyan'da Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Dalyan'da Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası

Dalyan\'da Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi’nde yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde yapılan Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası sona erdi.

15.10.2017 23:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi'nde yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde yapılan Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası sona erdi. Şampiyonanın final karşılaşmaları Ortaca Yağlı Güreşleri ile aynı yerde yapıldı.

Dünya Güreş Birliği (UWW) ve Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Ortaca Belediyesinin desteğiyle düzenlenen Plaj Güreşi Şampiyonası'na 18 ülkeden yaklaşık 350 sporcu katıldı. Şampiyonanın büyükler 90 kilogram ve artı 90 kilogram final müsabakaları Ortaca Yağlı Güreşleri ile birlikte Dalyan stadında yapıldı.

Statta, sahilden getirilen kum ile kurulan özel bölmenin içinde dev Türk bayrağı altında yapılan final müsabakaları ilgiyle izlendi.

UWW Başkanı Nenad Laloviç, şampiyonaya Dünya'nın en seçkin plaj güreşi sporcularının katıldığını aktardı.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Dünya Güreş Birliği'nin 2017 faaliyet programında yer alan Plaj Güreşi Şampiyonasının Türkiye'de yapılmasını uygun gören birlik başkanı ve yetkililerine teşekkür ettiğini dile getirdi.

Gümüş madalya kazanan Türk Milli Takım sporcusu Hakan Aydoğan şampiyonluğu kaçırdığı için üzgün olduğunu belirterek, "kendi seyircimin önünde şampiyon olmak isterdim. Nasip değilmiş, daha sonraki müsabakalarda inşallah daha iyi temsil ederim ülkemizi" dedi.

Finaller sonunda İranlı güreşçi Pauga Rahmani artı 90 kilogramda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu. İranlı rakibine finalde yenilen Türk Milli Takım sporcusu Hakan Aydoğan gümüş madalya elde etti. Bir diğer, Milli Takım sporcusu Engin Dağlı ise bronz madalya kazandı.

Dereceye giren sporculara madalya ve kupaları UWW Başkanı Nenad Laloviç, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve protokol üyelerince takdim edildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Dalyan'da Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement