Dama Şampiyonası'nda Nefes Kesen Final Gerçekleşti - Son Dakika
Güncel

Dama Şampiyonası'nda Nefes Kesen Final Gerçekleşti

Dama Şampiyonası\'nda Nefes Kesen Final Gerçekleşti

Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Türk Daması Federasyonu'nun unutulmaya yüz tutmuş olan dama oyununa yeniden hayat vermek, dünyadaki ve Türkiye'deki dama oyuncularını bir araya getirmek amacıyla bu yıl 14. kez düzenlediği 'Uluslararası Dama Şampiyonası', final maçları ve ödül töreni ile sona erdi.

03.09.2013 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerli ve yabancı 180 usta damacının katıldığı 3 günlük şampiyona yine nefes kesen zekâ mücadelelerine sahne oldu.

Karşılaşmalar öncesi Suuçtu Şelalesi'ni görme fırsatı bulan damacılar, daha sonra Kapalı Pazaryeri'nde yapılan final maçlarında kıyasıya yarıştı.

Yapılan çekişmeli final karşılaşmaları sonucunda gençler ve büyükler kategorilerinde dereceye girenler belli oldu.

14.'sünün gerçekleştirildiği 'Uluslararası Dama Şampiyonası' nda büyükler kategorisinde mutlu sona İstanbul'dan Faik Yıldız ulaşırken, Nazilli'den Göksel Kaya ikinci, Batman'dan Avni Karanfil ise üçüncülüğü elde etti.

Gençler kategorisinde ise birinciliği Muhammed İnal kazanırken, ikinci Arif Altay Yücel, üçüncü İsmail Burak Türkoğlu ve dördüncü Mehmet Fatih Türkoğlu oldu.

Dereceye giren damacılara protokol tarafından kupa ve para ödüllerinin verildiği törende tertip komitesi ve sponsorlara da belge ve plaket takdim edildi.

'Damacılar kültür elçilerimizdir'

Ödül töreninde konuşan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 14 yıldır halka mal olan bir organizasyonu centilmenlik içinde yaşatmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek; " Bu güzel organizasyonda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ' Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim' sözüyle gösterdiği ideali birlikte yaşattık. Damacılarımızı Mustafakemalpaşa'nın birer kültür elçileri olarak görüyoruz. Önümüzdeki yıl en az 3 kişi ile bu şampiyonaya iştiraklerini bekliyoruz. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının ön planda tutularak gerçekleştirdiğimiz şampiyonada mücadele eden sporcularımızı tebrik ediyor, tüm dama severlere ve bu organizasyona emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Türk Daması Federasyonu Başkanı M. Kemal Demirbaş ise dama severlerin 14 yıldır Mustafakemalpaşa'da bir bayram havası yaşadığını, burada yanan dama meşalesinin Anadolu'nun en ücra yerlerine kadar ulaştığını belirterek, Dama Şampiyonası'nda emeği geçenleri kutladı.

Tören sonunda '14. Uluslararası Dama Şampiyonası' organizasyonunun anısına tüm sporculara Mustafakemalpaşa Tatlısı ikram edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dama Şampiyonası'nda Nefes Kesen Final Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement