Damızlık Koç-teke Ağıl Projesi Manisa'da Hayata Geçiyor - Son Dakika
Ekonomi

Damızlık Koç-teke Ağıl Projesi Manisa'da Hayata Geçiyor

Damızlık Koç-teke Ağıl Projesi Manisa\'da Hayata Geçiyor

Manisa’nın Salihli ilçesinde, ilin damızlık koç ve teke ihtiyacını karşılamak için Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Manisa İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği arasında ‘Damızlık koç-teke ağıl projesi’ imzalandı.

28.12.2017 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Salihli ilçesinde, ilin damızlık koç ve teke ihtiyacını karşılamak için Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Manisa İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği arasında 'Damızlık koç-teke ağıl projesi' imzalandı.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İsmail Kaya, proje ile Salihli'nin Taytan Mahallesinde 500 koç ve teke kapasiteli ağıl inşa edileceğini söyledi. Kaya, projenin toplam tutarının ise 670 bin lira olduğunu kaydetti. Proje ile Manisa'nın damızlık koç ve teke ihtiyacının karşılanmasının hedeflendiğini ifade eden Kaya, toplam tutarı 670 bin lira olan projenin ise 250 bin lirasının ise devlet destekli olduğunu belirtti. Kalan kısmının ise birlik tarafından karşılanacağını vurgu yapan Kaya "Proje hayata geçtiğinde üreticiler, Taytan Mahallesi'nde inşa edilecek olan 500 kapasiteli merkezden damızlık koç ve teke alabilecekler. Hedefimiz, ilimizdeki kaliteli et ve süt üretimini arttırmak. Ayrıca proje kapsamında bu merkezden damızlık koç veya teke alan üreticilerimize de yüzde 50 hibe desteği sağlanacak" dedi.

Konuşmanın ardından Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Manisa İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği arasında proje ve inşaat sözleşmesi imzalandı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Damızlık Koç-teke Ağıl Projesi Manisa'da Hayata Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement