Damla Projesi Gönüllüleri Demokrasi ve Efeler Diyarı Aydın'da - Son Dakika
Yerel

Damla Projesi Gönüllüleri Demokrasi ve Efeler Diyarı Aydın'da

Damla Projesi Gönüllüleri Demokrasi ve Efeler Diyarı Aydın\'da

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ’’Damla Projesi’’ kapsamında Türk gençlerinin yanı sıra çeşitli ülkelerden Türkiye’ye gelen 40 kişilik heyet Efeler Diyarı ve Demokrasi Şehri Aydın’da programlarına devam ediyor.

11.11.2016 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Damla Projesi" kapsamında Türk gençlerinin yanı sıra çeşitli ülkelerden Türkiye'ye gelen 40 kişilik heyet Efeler Diyarı ve Demokrasi Şehri Aydın'da programlarına devam ediyor. Cuma namazını Aydın'ın en tarihi camilerinden biri olan Cihanoğlu Külliyesi'nde eda eden heyet namazdan sonra Recep Yazıcıoğlu'nun da suyunu içtiği tarihi şadırvanın önünde başta şehit ve gaziler olmak üzere, Demokrasi Şehidi Adnan Menderes, Yörük Ali Efe ve ülkenin bağımsızlık ve özgürlüğünde mücadeleler verenler için dua ettiler.

Önceki gün 5 günlük programı için Prof. Dr. Mehmet Salih Köse, Bakanlık Müşaviri Metin Ayvazoğlu öncülüğünde Aydın'a gelen heyeti Aydın Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Bekir Çeker ve görevlendirdiği ekip ev sahipliği yapıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sosyal sorumluluk projelerinden biri olan "Damla Projesi" kapsamında Aydın'da bulunan heyet hem Aydın'ı tanıyor, hem de özellikle savaş ve kıtlık yaşanan ülkelerden gelen gençlerin çeşitli programlardaki anlatımları şükretmemiz gerektiğini hatırlatıyor.

Efeler diyarı ve Demokrasi şehri Aydın'a hayran kalan ekip Cuma Namazının ardından camii çıkışında Aydın'a demokrasi şehri unvanını kazandıran Merhum Başbakan Adnan Menderes, yiğitliğin sembolü olmuş Efeler ve Efelerin Efesi Yörük Ali Efe'nin yanı sıra Türkiye'nin bağımsızlık ve özgürlüğü için erkekler gibi mücadele eden kadın efeler için dua ettiler.

"Şükretmeyi hatırlatacaklar"

Ülkemizde ve özellikle dağından yağ ovasından bal akan Aydın'da bulunan nimetlerin farkında olunulması için de program yapacak olan ekip, bağımsızlık ve özgürlüğün kıymetini de anlatacak. Bu kapsamda günümüz gençliği ile eğitim kurumlarında bir araya gelecek olan ekipte yer alan Savaş yaşanan ülkelerden gelen gençler yaşadıklarını ve yaşanan zorluklardan söz ederek böyle bir vatanda yaşamanın kıymetini anlatacaklar. Özellikle bol bol şükredip ülkenin birlik ve beraberliği, bağımsızlık ve özgürlüğün devamı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşaması konusunda daha çok çalışılması gerektiğini aşılamaya çalışacak olan heyet, milli ruhun önemini de işleyecek. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Damla Projesi Gönüllüleri Demokrasi ve Efeler Diyarı Aydın'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement