Dan Dijitale 24 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika
Güncel

Dan Dijitale 24 Milyon Liralık Yatırım

BTK Başkanı Acarer: "Bu yıl, 2009 yılında 3G'deki yatırım sıçramasının olduğu yıl gibi yatırım sıçramasının olacağı bir yıl olacak" Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Süel: "4G hız testlerimizi yaptık, Vodafone olarak 4G'ye hazırız"

06.02.2015 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)  Başkanı Dr. Tayfun Acarer, "Bu yıl, 2009 yılında 3G'deki yatırım sıçramasının olduğu yıl gibi, yatırım sıçramasının olacağı bir yıl olacak" dedi.

Vodafone Türkiye'nin İstanbul Küçükyalı'da hizmet ve teknoloji ekiplerini tek çatı altında topladığı "Dijital Operasyon Merkezi"nin resmi açılışı, BTK Başkanı Acarer, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcıları Hasan Süel, M. Sinan Kızıldağ, Pınar Kalay ve Selçuk Karaçay'ın katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Acarer, açılışta yaptığı konuşmada 2015 yılının da 3G yatırım sıçramasının yapıldığı 2009 yılı gibi olacağını dile getirerek, şunları söyledi:

"Hiç mütevazi olmamamız gerektiğine inanıyorum. Türkiye bugün pek çok gelişmiş ülkeden çok daha iyi altyapıya sahip. Daha 4G'ye geçmedik ama 3G dediğimiz sistemlerin çok daha ileri versiyonlar olduğunu biliyorum. Vodafone'un bu binası çok kabiliyetli bir bina ve teknik kapasitesi müthiş."

Konuşmasında çağrı merkezleri konusuna da değinen Acarer, bu konuyu çok önemsediklerine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Sektörün 2014 yılındaki büyümesi daha açıklanmadı ama sanırım yüzde 12-13 civarında bir şey olacak. Çağrı merkezleri ise hep daha fazla büyüyor, yani yüzde 15 civarında büyüdü. Türkiye için çok önemli bir istihdam kaynağı. Özellikle Anadolu'da, özellikle kadınlar ve engelliler için. Hiç bir sektörde, engelli oranının yüzde 10'dan fazla olduğunu, kadın oranının yüzde 70'e yaklaştığını görmedim. Çağrı merkezi alanında bu gerçekleşiyor ve çok önemli bir sosyal sorunun çözümüne yardımcı oluyor."

Acarer, basın mensuplarının 4G ihale sürecine ilişkin sorularını yanıtlamadı.

-"Vodafone olarak 4G'ye hazırız"

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel ise Dijital Operasyon Merkezi'nin Vodafone Grubu'nun küresel bilgi birikimi ve tecrübesini en son teknolojik gelişmelerle birleştirerek sundukları en ileri müşteri hizmetleri uygulamalarını tek merkezden aboneleriyle buluşturacağını belirtti.

Dijital Dönüşüm Hareketi kapsamında, geçtiğimiz yıl 1 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini hatırlatan Süel, şunları anlattı:

"Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonumuz doğrultusunda, yatırımlarımız içinde en önemli payı teknoloji yatırımları aldı.Yaptığımız teknoloji yatırımlarıyla, mobil iletişim teknolojilerinin sağladığı fırsatları her gün daha fazla birey ve kuruma ulaştırıyoruz. Elbette, müşterilerimizin bu teknolojilerden kesintisiz ve mümkün olan en yüksek kapasitede yararlanması da aynı derecede öneme sahip. Bu doğrultuda, mükemmel müşteri deneyimi sağlamaya yönelik gerçekleştirdiğimiz hizmet yatırımlarını, yaklaşık 24 milyon lira yatırımla hayata geçirdiğimiz Dijital Operasyon Merkezimiz ile bir ileri aşamaya taşıdık. Dijital Operasyon Merkezimiz kesintisiz hizmet anlayışımızın can damarlarından birini oluşturuyor"

Hasan Süel, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması ve Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokmak için mobil iletişim sektörünün kritik bir rol oynadığını belirterek, "Bunun bilinciyle yaptığımız yatırımların, ülkemizin ekonomik kalkınması açısından da kaldıraç etkisi yaratacağını düşünüyoruz. Bu doğrultuda, büyüyen müşteri tabanımızın ihtiyaçlarına en ileri müşteri hizmetleriyle mükemmel cevap verebilmek için yatırımlarımıza aralıksız şekilde devam edeceğiz" diye konuştu.

4G hız testlerin yaptıklarını hatırlatan ve "Vodafone olarak 4G'ye hazırız" diyen Süel, çağrı merkezleri sektörünün Türkiye'de ve özellikle Anadolu'da yarattığı istihdama da değindi.

Hasan Süel, "Türkiye'de çağrı merkezi sektörü belli olgunluğa geldi. Sadece Türkiye coğrafyasındaki ihtiyaçları değil, aynı zamanda çevre ülkeler ve hatta uzak ülkelerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bölgesel bir merkez olarak konumlandırılmasını temenni ediyoruz. Sektörün stratejik öncelikli alan haline gelmesi önem taşıyor" dedi.

Çağrı merkezlerindeki sektörel dağılımda telekominikasyon sektörünün yüzde 28 paya sahip olduğunu bildiren Süel, kendilerinin de bu vizyonla 2011-2014 yılları arasında Dijital Arşiv Merkezi dahil çağrı merkezlerine 233 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

Şu ana kadar toplamda 13 milyar lirayı aşkın yatırım yaptıklarını hatırlatan Süel, 1 yıl içinde hizmet, teknoloji ve sosyal alanda yatırımlara devam edeceklerinin bilgisini verdi.

-Vodafone'dan kadınlara pozitif ayrımcılık

Toplantıda paylaşılan bilgilere göre, son teknolojilerle ekolojik bina olarak inşa edilen ve yaklaşık 24 milyon liralık yatırımın yapıldığı merkez "Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik Sertifikası"nın  (LEED)  en üst seviyesi olan "Platin" sertifika kriterlerine uygun olarak inşa edildi.

Aynı zamanda engelli dostu tasarıma sahip olan Merkez'de, ileri müşteri hizmetleri uygulamaları ve teknolojilerin aboneleriyle buluşturması hedeflenirken, Dijital Operasyon Merkezi'nde Türkiye genelinde Vodafone şebeke operasyonlarının 7/24 kesintisiz olarak izlenmesi ve operasyonların sürdürülmesi için tüm enerji ve bilgi sistemleri yedekli olarak hazırlandı.

Müşteri Operasyonları ve Online Servisler ekipleri, Vodafone Net ekipleri, Şebeke Operasyon Merkezi ve Asya bölge ekipleri olmak üzere Vodafone Türkiye'nin operasyon ekiplerini tek çatı altında toplayan 16 bin 500 metrekare alana sahip olan Merkez'de, bin 350 kişi istihdam ediliyor.

700 bin çağrıya hizmet verme kapasitesine sahip merkezin 710 çağrı merkezi elemanından yüzde 64'ü kadın çalışan. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dan Dijitale 24 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement