Dan Kadınlara İstihdam Desteği - Son Dakika
Ekonomi

Dan Kadınlara İstihdam Desteği

Vodafone, hem çalışan, hem de gelişmekte olan pazarlarda yaşayan kadınların güçlendirilmesine destek amacıyla hayata geçirdiği "Vodafone ReConnect" ve "Vodafone Connect" adlı iki ayrı programın duyurusunu yaptı.

03.03.2017 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vodafone, hem çalışan, hem de gelişmekte olan pazarlarda yaşayan kadınların güçlendirilmesine destek amacıyla hayata geçirdiği "Vodafone ReConnect" ve "Vodafone Connect" adlı iki ayrı programın duyurusunu yaptı.

Vodafone'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, şirketin kadınlara destek amacıyla hayata geçirdiği "Vodafone ReConnect" programı ağırlıklı olarak ailevi nedenlerle uzun yıllar iş hayatından uzak kalan ve tekrar çalışmak isteyen kadınlar için geliştirilirken, program ile 3 yıl içinde 26 ülkede bin kadına ulaşılması hedefleniyor.

Şirketin 2 yıl önce tüm dünyada kadın çalışanları için geliştirdiği zorunlu minimum doğum izni uygulamasının tamamlayıcısı olarak gösterilen "Vodafone ReConnect" programı, Vodafone'da yönetim ve liderlik rollerini üstlenen kadın çalışan oranının artırılmasına yardımcı olacak. Program kapsamında, kariyerine ara vermiş 500'e yakın kadın 3 yıl içinde yönetici pozisyonunda işe alınarak, Vodafone'un bu dönemde dışarıdan yapacağı tüm yönetici işe alımlarının yaklaşık yüzde 10'unu oluşturacak. Vodafone, kariyerine ara vermiş 500'e yakın kadını da diğer pozisyonlar için istihdam edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Grubu CEO'su Vittorio Colao, yeni işe alım programı hakkında "Çalışanlarımızın farklı topluluk ve toplumlardan gelmiş olmasına özen gösteriyoruz. Tüm dünyada kadınlar için en iyi işverenlerden biri olmak istiyoruz. Şirketler, genellikle kadınları yönetim ve liderlik rollerinde istihdam etmek için çabalıyor. Yenilikçi bir yaklaşımın ürünü olan global doğum izni uygulamamız ve şimdi de ReConnect programımız, bizim için hem bugün çalışan hem de gelecekte çalışacak olan kadınlar için gerçek anlamda fark yaratacak." değerlendirmesinde bulundu.

Vodafone, "Connect" adı altında başlattığı diğer programla da Hindistan ve Afrika gibi dünyanın en fakir bölgelerinde yaşayan 50 milyon kadını mobil teknolojilerin dönüştürücü gücüyle tanıştırarak gelişmekte olan pazarlardaki cinsiyet uçurumunu azaltmayı hedefliyor.

Programa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vodafone Grubu Ticari Operasyonlar ve Strateji Dünya Başkanı Serpil Timuray, "Bir kadının eline ilk kez mobil telefon verdiğinizde, hayatını sonsuza dek olumlu yönde değiştirirsiniz. Mobil teknolojiler kadınlara çevrelerindeki dünyayı öğrenme, iş kurma, kendilerini ve çocuklarını eğitme, sağlık danışmanlığı ve desteği alma, geleneksel bankacılık hizmetlerinin sınırlı olduğu ülkelerde finansal güvenceye sahip olma gibi imkanlar sunuyor. Vodafone olarak, dünyanın dört bir yanında kadınlara potansiyellerini tam kullandırma konusunda önemli bir rol üstlenmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

-"Ekonomiye yılda 151 milyar sterlinlik katkı"

Açıklamada yer alan bilgilere göre, tüm dünyada kariyerine ara vermiş ve yaşları 30-54 arasında değişen 96 milyon kalifiye kadın çalışan bulunuyor. Bu kadınların yaklaşık 55 milyonunun orta ve daha üst düzey yöneticilik deneyimine sahip olduğu görülüyor. Kariyerine ara verdikten sonra yönetici olarak iş hayatına dönen kadınların ekonomik faaliyete sağlayacağı ek katkının yılda 151 milyar sterlin, hane gelirine sağlayacağı kümülatif katkının ise yılda 419 milyar sterlin olacağı tahmin ediliyor.

Gelişmekte olan pazarlarda yaşayan kadınların mobil telefon sahipliği oranının erkeklere kıyasla ortalama yüzde 14 daha az olduğu görülüyor. Bu durum, gelişmiş ülkelere göre çok daha büyük bir "mobil cinsiyet uçurumu"na işaret ediyor. Vodafone Grubu, 2025 yılına kadar 50 milyon kadını daha mobil teknolojilerle tanıştırmayı hedefliyor

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Dan Kadınlara İstihdam Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement