Dandalaz Barajı Açılıyor - Son Dakika
Yerel

Dandalaz Barajı Açılıyor

Dandalaz Barajı Açılıyor

11.11.2011 saat 11.11.11'de açılması planlanan ve civardaki ekili alanların zarar görmemesi için ertelenen baraj açılışı önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek.

11.09.2012 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11.11.2011 saat 11.11.11'de açılması planlanan ve civardaki ekili alanların zarar görmemesi için ertelenen baraj açılışı önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek. Düzenlenen tören ile su tutmaya başlayacak Dandalaz Barajı sayesinde 28 Bin metre kare arazi sulanabilecek ve Nazilli, Kuyucak bölgesinin içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

1989 yılında temeli atılan ancak 2009 yılında yeniden gündeme alınan barajın açılması gecikince baraj havzasında bulunan çiftçiler arazilerini kullanmaya devam edince geçtiğimiz yıl açılması planlanan barajın açılışı ertelenmişti.

DSİ 21. Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'e bölge müdürü Ali Rıza Diniz, açılışına hazırlandıkları Dandalaz Barajı hakkında bilgiler verdi. Barajın sulama amaçlı planlandığını fakat sonradan yapılan proje değişikliği ile bölgedeki 36 yerleşim yerinin içme suyunu da karşılayacak olduğunu söyledi. baraj havzası içerisinde bulunan tarım arazilerinin ekili olması nedeniyle barajın su tutmasının gecikmeli olduğunu dikkat çeken Ali Rıza Diniz, "Dandalaz Barajı toplayacağı su miktarı yıllık 21 milyon metreküp ve sulama alanının da 28 bin metrekare alana ulaşmış durumda. Dandalaz Barajı 3 buçuk ay içerisinde rahatlıkla kendisini dolduracaktır ve her iki taraftan kapalı devre olmak üzere kapalı borular halinde hem Pirlibey üzerinden Akçay üzerine, öbür taraftan da Yamalak Havzası'na sulama suyu verecek. Bunun dışında Kuyucak, Nazilli ve o bölgedeki yerleşim alanlarına da içme suyu temin edilecektir. Bu bakımdan barajımız çok yönlü hizmet vereceğinden önümüzdeki yıllarda bölgemize çok büyük katma değer sağlayacağı da açıkça görülmektedir" dedi.

GÖKBEL BARAJININ YETERLİLİK İHALESİ YAPILDI

Ziyarette DSİ tarafından yürütülen dere ıslahları, gölet yapımları ve taşkın koruma planlarıyla ilgili Mehmet Erdem'e bilgiler veren Ali Rıza Deniz, Çine Adnan Menderes Barajının önüne yapılması planlanan Gökbel Barajının da ihalesini yaptıklarını söyledi. Gökbel Barajının sulama için çok büyük önem arz ettiğini kaydeden Diniz, yeterlilik ihalesinin sonuçlanmasıyla Gökbel Barajı için sürdürdükleri çalışmaları hızlandıracaklarını kaydetti.

'VATANDAŞLARIMIZ ADINA ÇOK MUTLUYUZ'

Üreticilerin kendisine ilettiği sorunlarını Ali Rıza Diniz'e ulaştıran Mehmet Erdem, Dandalaz Barajı'nın bölge için yeniden bir hayat anlamı taşıdığını belirterek, "20 yıldır yapımı için uğraşılan baraj için Çine ve İkizdere barajlarının tamamlanmasının ardından bütün ağırlığı o bölgeye kaydırdık. İstenilen düzeylerde ödenek çıkardık. üreticimizin bir an önce faydalanabilmesi için rekor ödeneklerle Dandalaz barajını iki yılda tamamladık. Bu bakımdan Dandalaz Barajı'ndan faydalanacak olan üreticimiz ve içme suyundan faydalanacak olan 36 yerleşim alanındaki vatandaşlarımız adına çok mutluyuz" dedi.

Gökbel Barajı'nın ihalesinin yapılmasının sevindirici bir gelişme olduğunu da dikkat çeken Mehmet Erdem, Gökbel Barajı'nın da kısa sürede bitirip vatandaşın hizmetine sunulması temennilerinde bulundu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dandalaz Barajı Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement