Danimarka'da 3 İranlı, Suudi Arabistan lehine casusluktan suçlu bulundu - Son Dakika
Güncel

Danimarka'da 3 İranlı, Suudi Arabistan lehine casusluktan suçlu bulundu

Danimarka\'da 3 İranlı, Suudi Arabistan lehine casusluktan suçlu bulundu

Danimarka'da mahkeme, Ahvaz'ın Kurtuluşu için Arap Mücadelesi Hareketi (ASMLA) üyesi 3 İran vatandaşını Suudi istihbarat servisi lehine casusluk faaliyetleri yürütmekten suçlu buldu.

04.02.2022 16:15  Güncelleme: 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danimarka'da mahkeme, Ahvaz'ın Kurtuluşu için Arap Mücadelesi Hareketi (ASMLA) üyesi 3 İran vatandaşını Suudi istihbarat servisi lehine casusluk faaliyetleri yürütmekten suçlu buldu.

Mahkeme, ayrılıkçı ASMLA üyelerinin İran'ın yurt içi ve yurt dışında özellikle de Danimarka'daki askeri ilişkilerine dair istihbarı bilgiler toplayarak Suudi istihbaratına ilettiğinin tespit edildiğini açıkladı.

ASMLA'nın 3 mensubunun casusluktan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı, kararın martta verileceği kaydediliyor.

Mahkeme, yargılamaların güvenlik gerekçesiyle basına kapalı yürütüleceğini ve söz konusu kişilerin suçlamaları reddettiği bilgisini paylaştı.

ASMLA mensupları 2020'de Kopenhag'ın güneybatısındaki Ringsted bölgesinde gözaltına alınmıştı.

Danimarka Polis İstihbaratı, Danimarka'da ikamet eden 3 İran vatandaşının 2012-2018 yıllarında Suudi Arabistan için istihbarat toplamaktan dolayı gözaltına alındığını açıklamıştı.

ASMLA, 22 Eylül 2018'de Ahvaz kentinde İran- Irak Savaşı'nı anma etkinlikleri kapsamındaki askeri geçit törenine saldırı düzenlemekle suçlanıyor. Söz konusu saldırıda 25 kişi ölmüş, 60 kişi yaralanmıştı.

ASMLA'nın kurucusu Ahmed Mola Nissi de 8 Kasım 2017'de Hollanda'nın Lahey kentinde evinin önünde silahla vurularak öldürülmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Danimarka'da 3 İranlı, Suudi Arabistan lehine casusluktan suçlu bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement