Danimarka'da, 38 Türk Belediye Meclislerinde - Son Dakika
Güncel

Danimarka'da, 38 Türk Belediye Meclislerinde

Danimarka\'da, 38 Türk Belediye Meclislerinde

Danimarka'da yapılan yerel seçimlerin sonuçları kesinleşti.10'u kadın olmak üzere 38 Türk, belediye meclislerine girmeyi başardı.

22.11.2013 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danimarka'da yapılan yerel seçimlerin sonuçları kesinleşti. 10'u kadın olmak üzere 38 Türk, belediye meclislerine girmeyi başardı. İsminur Lone Yalçınkaya, bunun Türkiye ve Türkler açısından bir gurur tablosu olduğunu söylerken, Neslihan Diksan, hak eden bazı Türkler'in ise seçilemediğini söyledi.

Danimarka'da 19 Kasım günü yapılan ve 100 Türk'ün çeşitli bölge ve partilerden aday olduğu yerel seçimlerin kesin neticeleri belli oldu. Yapılan sayımlara göre 10'u bayan olmak üzere 38 Türk belediye meclislerine girme başarısını gösterdi. İlk günü belirlenen 26 Türk'ün ardından, ikinci günü de devam eden tercihli oyların sayılması sonucu 12 Türk'ün daha belediye meclislerine girdiği kesinleşti. Böylece toplam 38 Türk belediyle meclislerine girmiş oldu. Seçim öncesinde yerel yönetimlerde söz sahibi Türk sayısı 33 iken sayının 38'e çıkması Danimarkalılar arasında Türkler'in Danimarka'ya ne kadar uyum sağladığının göstergesi olarak yorumlandı. Sosyalist Halk Partisinin seçimlerde yüzde 8.6 oy kaybına uğraması yüzünden bu partiden aday olan çok sayıda Türk seçilemedi

TÜRKLER GURUR TABLOSU

Gladsaxe şehrinde Liberal Partiden belediye meclisine giren İsminur Lone Yalçınkaya, seçim neticesinin Danimarka'da yaşayan Türklerin ne kadar aydın ve çağdaş olduklarını ortaya koyduğunu belirterek, "Ben 1986 yılından beri siyasetin içindeyim. 4'üncü kez seçildim. Tercihli oylarım yüzde 50 arttı. Belki yeni aday bir kişinin seçilmesi kolay olabilir ama tecrübeli bir siyasetçinin seçilmesi daha zor. Çünkü bizler daha önce yapmış olduğumuz işler nedeniyle sınavdan geçiriyoruz. Özellikle bayanlarımızın politikada başarılı olmaları gurur duyulacak bir şey. Daha çok bayanın öne plana çıkmasını istiyorum. Seçim tablosu, Danimarka'da yaşayan Türkler ve Türkiye açısından gurur verici bir tablodur. Ben doğrusu 38 Türk'ün seçilmesinden büyük gurur duydum" dedi.

HAK DENLER SEÇİLEMEDİ

Fresö bölgesinde Farum Şehrinden belediye meclisine 3'üncü kez seçilen Neslihan Diksan, "Üçüncü dönem bana güvenip oy verenlere teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yapmış olduğum çalışmalarım devam edecek daha şimdiden kolları sıvadım. 38 Türk'ün belediye meclislerine girmesi tabi ki sevindirici ancak Kopenhag'da Taner Yılmaz gibi tecrübeli bir siyasetçinin seçilememesi beni çok üzdü. Belki de seçilmeyi hiç hak etmeyenler seçilirken, hak ettiği halde seçilemeyen çok değerli politikacılarımız var. Her şeye rağmen Türkler 38 kişiyi yerel yönetimlere sokabildi ise bu büyük bir başarıdır" dedi.

İşte kesin sonuçlara göre seçilen, parti ve bölgelerine göreTürkler:

Yıldız Akdoğan Kopenhag Sosyal Demokrat

Ayfer Baykal Kopenhag Sosyalist Halk Parti

Lars Aslan Rasmussen Kopenhag Sosyal Demokrat

Ekrem Günbulut Hedehusene Sosyal Demokrat

Sami Gökdemir H.Taastrup Sosyal Demokrat

Duygu A Ngotha Helsingör Sosyal Demokrat

Mehmet Küçükakın Albertslund Sosyalist Halk Parti

Şengül Deniz İshoj Sosyal Demokrat

Seyit Ahmet Özkan İshoj Sosyal Demokrat

Erkan Yapıcı İshoj Sosyal Demokrat

Bayram Yüksel İshoj Sosyal Demokrat

Bilal İnekçi İshoj Sosyalist Halk Parti

Neslihan Diksan Furesö Sosyal Demokrat

Hasan Yılmaz Furesö Sosyal Demokrat

Celal Kılıç Furesö Sosyal Demokrat

Ergin Özer Fredensborg Sosyal Demokrat

Tuncay Yılmaz Roskilde Sosyal Demokrat

Sadık Zeki Topçu Ringsted Sosyal Demokrat

Niclas Turan Kandemir Odense Sosyal Demokrat

Turan Savaş Fredericia Sosyal Demokrat

Azra Hasan Begovic Vejle Sosyal Demokrat

Fatma Çetinkaya Randers Sosyal Demokrat

Hüseyin Araç Arhus Sosyal Demokrat

Bünyamin Şimşek Arhus Venstre

İsmail Yalçın İkast Faellesliste

Aysel Jörgensen Jammerbugt Sosyal Demokrat

Musa Kekeç Ballerub Sosyal Demokrat

Özcan Kızılkaya Ballerub Sosyal Demokrat,

İsminur Lone Yalçınkaya Gladsaxe Liberal Parti

Serdal Benli Gladsaxe Sosyalist Halk Parti

Ömer Kuşçu Hvidovre Sosyal Demokrat

Erdal Çolak Vallensbaek Sosyalist Halk Parti

Ali Ünsal Köge Liberal Parti

Ertuğrul Vural Köge Sosyal Demokrat

Emrah Tuncer Holbaek Radikal Parti

Ali Yavuz Slagelse Sosyal Demokrat

Yunus Çoban Horsens Sosyal Demokrat

Aysel Jödgensen Jamerbugt Sosyal Demokrat - Kopenhag

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Danimarka'da, 38 Türk Belediye Meclislerinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi
    16:49 Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi

    Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen törende, bilimsel araştırma ve yayınlarda üstün performans gösteren öğretim üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin bilimsel üretimi teşvik eden bir sistem oluşturduklarını ve bu sayede uluslararası iş birliğiyle gerçekleştirilen SCI yayın sayısının arttığını belirtti. Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

  • Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak
    16:48 Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak

    Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları tarih projesiyle TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Proje, somut kültürel miras farkındalığının artırılmasında bütüncül turizm uygulamasını ele alıyor. Ayrıca, başka bir proje de değerler eğitimi alanında hazırlanarak bölge finallerinde yer alacak. Bölge finalleri, 22-25 Nisan tarihleri arasında Denizli'de düzenlenecek.

  • Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti
    16:46 Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti

    Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde düzenlenen kortej yürüşünün ardından katılımcıların ve turizmcilerin çok memnun olduklarını ve festivalin çok güzel geçtiğini belirtti.

  • Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi
    16:44 Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi

    Bingöl'ün Yedisu ilçesinde ormanlık alanın yakınındaki bahçelikte gezinen 2 bozayı yavrusu cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Yedisu ilçesinin Elmalı köyündeki ormanın yakınındaki bahçelik alanda yanlarında anneleri olmayan 2 bozayı yavrusu görüldü. Bahçede gezinerek etrafta yiyecek aradıkları sanılan bozayı yavruları, bir süre sonra insanları görünce ormanlık alana doğru kaçtı. Sevimli bozayı yavruları, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

  • Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi
    16:44 Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi

    Balıkesir'in İvrindi ilçesinde tefecilik soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, şüphelinin evinde çok sayıda silah ve evrak ele geçirildi. Operasyon sonucunda ruhsatsız tabancalar, bıçaklar, senetler ve tapu kayıtları gibi belgeler bulundu. İvrindi Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında işlem başlattı.

  • Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi
    16:43 Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi

    Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na Çiğdem Gegeoğlu seçildi. Meclisin ilk toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Gegeoğlu, seçilmesinden dolayı gurur duyduğunu ve heyecanlı olduğunu belirtti. Toplantıda 1. başkanvekilliğine Serdar Çığla, 2. başkanvekilliğine Vedat Koyuncu, katip üyeliklere ise Salih Akar ve Mehmet Güneş Yılmaz seçildi.

  • Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi
    16:43 Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi.


Advertisement