Danimarka'da Müslümanların Ülkeye Gelmesi Yasaklansın Tartışması - Son Dakika
Güncel

Danimarka'da Müslümanların Ülkeye Gelmesi Yasaklansın Tartışması

Danimarka\'da Müslümanların Ülkeye Gelmesi Yasaklansın Tartışması

Danimarka'da muhalefetteki aşırı sağ Danimarka Halk Partisi, Müslüman göçmenlerin ülkeye sokulmamasını istiyor.

26.01.2014 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danimarka'da muhalefetteki aşırı sağ Danimarka Halk Partisi, Müslüman göçmenlerin ülkeye sokulmamasını istiyor. Muhalefetteki diğer sağ partiler öneriye sıcak bakmazken, Danimarka Halk Partisi Milletvekillerinin çoğu, ülkeye Müslüman yabancı akınının durdurulmasını istedi. Parlamento Vatandaşlık Komisyonunun aralık ayında yapılan toplantısında, Müslüman asıllı göçmenlerin vatandaşlığa alınmasına karşı çıkan Danimarka Halk Partili Marie Krarup Ülkemizdeki Müslüman azınlığın sayısını sınırlı tutmak zorundayız derken partinin AB parlamentosu adayı Anders Vistisen, Müslüman asıllı göçmenlerin ülkemize gelmelerini bir süre için de olsa durdurmamız gerekiyor. Bazı Müslüman ülkelerin vatandaşlarının ülkemize uyumları sorun yarattı ve bir türlü uyum sağlayamadılar. Bu nedenle çok acil bir şekilde Müslüman göçmenlerin ülkemize gelmelerini durdurmak gerekir. O zaman sorun çözülmüş olur dedi.

KENDİNE BİR MÜSLÜMAN ÜLKE BUL

2008 yılında partisinin Anti Müslüman parti olduğunu söyleyen Danimarka Halk Partisi Genel Başkanı Christian Thulesen, bu sözünü geri almasına rağmen Vejle şehri Belediye Başkan Yardımcısı Holger Gorm Hedersen Danimarka Halk Partisi Anti Müslüman bir partidir ve buna karşı çıkan yoktur diyerek, partisinin Müslüman karşıtı politikaları ile 2013 kasım ayında yapılan yerel seçimlerde elde ettiği başarıya dikkat çekti.

Lolland bölgesi Höjbörgen şehrinde ikinci Belediye Başkan Yardımcısı olan Erik Kjaelgaard da diğer partililer gibi Müslüman göçmenlere yönelik yeni yasakların getirilmesini desteklediğini belirterek Müslümanlara yönelik yasaklarda ilk adımı, sınırlarımızda kontrolleri başlatarak atabiliriz. Ülkemize gelen Müslümanları sınırdan geri çevirebiliriz. Geri çevirdiğimiz Müslümanlara 'senin dinin inancın nedir diye sorduktan sonra gelmen gereken ülke burası değil, kendine bir Müslüman ülke bul diyebiliriz. Parlamentoda Müslümanlara sınırdan girme yasağı getirmek için çoğunluğu sağlamamız gerekiyor dedi.

HUKUK DEVLETİ OLMAKTAN UZAKLAŞIRIZ

Danimarka Halk Partisi Vatandaşlık Sözcüsü Christian Langballe, Müslüman Göçmenlerin ülkeye gelmelerinin bir şekilde engellenmesi gerektiğini belirterek Ben de diğer partili arkadaşlarımla aynı fikirdeyim ama tam bir yasak getirmemizin uluslararası anlaşmalar gereği biraz zor olduğunu düşünüyorum. Ama bir sınırlama getirebilir. Konuyu hemen parlamentoya taşıyıp tartışmak gerekir dedi.

Liberal İttifak Partisinden Mette Bock ise Müslümanlara karşı alınacak bir yasak kararı ile ülkenin bir hukuk devleti olmaktan uzaklaşacağını savundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Danimarka'da Müslümanların Ülkeye Gelmesi Yasaklansın Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da siyasi parti temsilcileri TSYD Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti
    15:10 Trabzon'da siyasi parti temsilcileri TSYD Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti

    Trabzon'da AK Parti ve İYİ Parti temsilcileri, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette, AK Parti Trabzon milletvekilleri, ilçe başkanları ve belediye başkan adayları ile İYİ Parti belediye başkan adayları yer aldı. TSYD Trabzon Şubesi Başkanı Selçuk Kılıç, ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin Trabzon ve ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu.

  • Malatya'da Sahte Doktor Yakalandı
    15:07 Malatya'da Sahte Doktor Yakalandı

    Malatya'da kendisini dahiliye ve kadın doğum doktoru olarak tanıtan S.E'nin para karşılığı Suriye uyruklu kişileri evinde muayene ettiği ortaya çıktı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda suçüstü yakalanan şüphelinin evinde birçok tıbbi malzeme ve büyük miktarda para ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlı, adli mercilere sevk edilecek.

  • Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde silahlı kavga: 1 yaralı
    15:06 Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde silahlı kavga: 1 yaralı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı. İki grup arasında başlayan kavgada S.T., husumetli olduğu T.K.'yi hedef alarak ateş etti. Kavgada yoldan geçen bir kişi de saçmalardan etkilenerek yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheliler ise polis tarafından yakalandı. S.T. tutuklanırken diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

  • Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı
    15:05 Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı

    Malatya'da yabancı uyruklu bir şahıs, kendisini doktor olarak tanıtarak yine yabancı uyruklu kişileri muayene ederken suçüstü yakalandı. Sahte doktorun evinde yapılan aramalarda çeşitli tıbbi malzemeler ve ilaçlar ile büyük miktarda para ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Murat Kurum: İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacağız
    15:05 Murat Kurum: İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacağız

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacaklarını açıkladı. Kurum, ayrıca trafik sorununu çözmek, konut ve dönüşüm projelerini hayata geçirmek, ulaşımı kolaylaştırmak gibi birçok acil eylem planını da duyurdu.

  • Tokat'ın Bağtaşı köyü yeniden belde statüsüne kavuştu
    15:03 Tokat'ın Bağtaşı köyü yeniden belde statüsüne kavuştu

    Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Bağtaşı köyü, hukuki süreç sonucunda belde statüsüne geri döndü. Nüfusunun az olması nedeniyle 2014'te belde statüsünü kaybeden köy, muhtar Mustafa Karadağ tarafından başlatılan hukuki süreç sonucunda tekrar belde statüsüne kavuştu. Yeniden belde statüsüne kavuşan Bağtaşı'da geçici belediye başkanı olarak Almus Kaymakamı Emre Çömen görevlendirildi.

  • Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    15:03 Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Gaziantep Ticaret Odası'nın Mart ayı olağan meclis toplantısı, geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda, ticari hayatı etkileyen sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

  • A Milli Kadın Futbol Takımı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu açıklandı
    15:02 A Milli Kadın Futbol Takımı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu açıklandı

    A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'ta oynayacağı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu ve programı açıklandı.


Advertisement