Danimarka'da Seçim Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Danimarka'da Seçim Heyecanı

Danimarka\'da Seçim Heyecanı

Danimarka'da dün yapılan genel seçimlerde 804 aday arasında 6 da Türk kökenli yarıştı.

15.09.2011 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danimarka'da dün yapılan genel seçimlerde 804 aday arasında 6 da Türk kökenli yarıştı. Sosyal Demokrat Parti'den Yıldız Akdoğan ve Sosyalist Halk Partisinden Özlem Sara Çekiç Kopenhag'da yeniden milletvekili seçilmek için mücadele verirken, Arhus şehrinde Bünyamin Şimşek ve eşi Fatma Yeliz Öktem Liberal Parti'den, Kopenhag dışında Sosyalist Halk Partisinden Bilal İnekçi ve Serdar Benli ilk kez parlamentoya girebilmek için mücedele verdiler. Sabah saat 08'de başlayan oy verme işlemi akşam saat 20. 00'ye kadar devam etti. Partiye verilen oylar ve şahsi oyların sayımı sırasında Türk adaylar büyük heyecan yaşadılar. Adaylardan Yıldız Akdoğan Oyunu Hillerodgade okulunda eşi Jonas Holm ile birlikte kullandı. Okula oy kullanmaya gelen Akdoğan'a ilgi büyük oldu. Danimarkalılar ve Türkler, oylarını Akdoğan'a verdiklerini belirterek izlediği politikaları çok begendiklerini ve kendi bölgelerini Akdoğan'ın temsil etmesini istediklerini söylediler. Vatandaşlarımızdan Sabri Özkanal oyunu kızı Semra Özkanal ile kuklandıktan ssonra öoy vermekle demokratik hakkımızı kullanmış ve bizi yöneticek olanları seçmiş olduk. Biz tabi ki bir Türk olarak oyumuzu bölgemizin en güçlü adayı Yıldız Akdoğan'a verdik. Kendisinin izlediği politikaları, Türkiye'nin AB üyeliğini savunmasını çok takdir ediyoruz. Ayrıca çok hanım, terbiyeli ve dürüst bir politikacı. Kendisini şimdiden kutluyoruz inşallah yeniden seçilir" dedi.

NAZAR BONCUĞU İLE GELDİ

Yıldız Akdoğan da oyunu kullandıktan sonra, "Umarım hepimiz için hayırlı bir seçim olur. Ben kendim aday olduğum için çok heyecanlayım. Ümidim çok. Çünkü seçim kampanyamda çok çalıştım. Sabahları saat 06. 00'dan akşamları saat 24. 00'e kadar çalıştım. Bugün sabah bile toptancı halinde Türklerle görüştüm. Umarım emeklerim boşa gitmez, vatandaşlarım vermiş olduğum emeklerin karşılığını sandık başına giderek ve bana oy atarak vermişlerdir. Boynumda bir nazar boncuğu kolye ile oy attım. Beni destekleyen bir Danimarkalı Yunanistan'dan satın almış ve bana uğur getirmesini diledi. Umarım uğur getirmiştir" dedi.

Diğer Türk adaylar da oylarını kendi bölgelerinde kullandılar. Liberal Partili Başbakan Rasmussen, oyunu yaşadığı Greisted bölgesinde kullanırken, "Tekrar iktidara gelmemiz durumunda hastaneler, eğitim ve göçmenlerin yaşamı daha iyi olacaktır. İyi bir hizmet ancak iyi bir ekonomi ile verilebilir. Benim iktidarımda çok sayıda göçmen iş ve eğitim sahibi oldu. Eğitim alan göçmen kızların sayıları arttı" dedi.

Seçimden sonra iktidara gelmesi ve Başbakan olması beklenen Sosyal Demokrat Parti Başkanı Helle Thorning Schmidt oyunu Österbro'da kullandı. Schmidt, "Oy pusulasına baktım ve kendi adımı görünce kendime oy verdim. Bu seçimde bir tarih yazacağız ve Danimarka'nın kaderini hep birlikte değiştireceğiz. Bizim iktidarımız sağ hükümetten daha farklı olacak" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Danimarka'da Seçim Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement