Danimarka'dan Soma'ya Yardım - Son Dakika
Güncel

Danimarka'dan Soma'ya Yardım

Başkent Kopenhag'daki Kocatepe Camisi'nde toplanan yardımlar Soma'daki 4 aileye gönderildi.

10.06.2014 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki bir cami derneği tarafından toplanan yardım, Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür ocağında yaşanan faciada hayatını kaybedenlerden 4'ünün ailesine gönderildi.

Kopenhag Kocatepe Cami Derneği ile caminin kadın ve gençlik kolları tarafından 30 Mayıs ile 9 Haziran tarihleri arasında yapılan yardım toplama çalışmasında 42 bin 800 Danimarka kronu toplandı.

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ile yapılan görüşmeler sonunda, kaymakamlığın bildirdiği yardıma muhtaç 4 aileye ihtiyaçlarına göre paranın tamamı bölünerek ailelerin kendi adlarına ait özel banka hesaplarına doğrudan yatırıldığı belirtildi.

Kopenhag Kocatepe Cami Derneği Sözcüsü İrfan Kurtulmuş, yardımın gönderildiği ailelerden ikisinin birer çocuğunun askerde olduğunu ifade ederek, "Bu aileler ve diğer iki ailenin çocuklarının eğitimi ve diğer ihtiyaçları için bir nebze olsun yapılan bu yardım nedeniyle Kocatepe Camii Derneği olarak büyük mutluluk yaşamaktayız. Yardımlarını esirgemeyen üyelerimiz başta olmak üzere, genç kızlarımıza, kadınlara, cemaatimize ve hayırsever herkese dernek adına şükranlarımızı sunarız" dedi.

Kurtulmuş, derneğin ailelerle tek tek irtibata geçerek ihtiyaçlarını öğrendiğini ve bugün havale edilen yardım miktarlarının hesaplarına ulaştığını da teyit ettiklerini bildirdi. - Danimarka

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Danimarka'dan Soma'ya Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement