Danimarka Halk Partisi: Türkiye'nin AB ile Lişkileri Kesilsin - Son Dakika
Güncel

Danimarka Halk Partisi: Türkiye'nin AB ile Lişkileri Kesilsin

Danimarka Halk Partisi: Türkiye\'nin AB ile Lişkileri Kesilsin

Danimarka Halk Partisi, Türkiye'nin AB ile ilişkilerinin kesilmesini istedi.

22.10.2014 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danimarka Halk Partisi, Türkiye'nin AB ile ilişkilerinin kesilmesini istedi. Danimarka Halk Partisi Başkanı Kristian Thulesen Dahl, Türkiye'nin, Kobani'de savaşan Kürtlere silah yardımını engelleyip, IŞİD'i desteklediğini, İslam karşıtı yazar Lars Hedegard'a silahlı saldırıda bulunan zanlıyı serbest bırakarak uluslararası anlaşmalara aykırı hakaret ettiğini öne sürerek, AB ile müzakerelerin ve adaylığının iptal edilmesini istedi.

Kristian Thulesen Dahl, Türkiye'nin AB'den giderek uzaklaştığını ve AB yasalarına aykırı yasalar çıkardığına dikkat çekerek, "Türkiye, Lars Hedegerd'a silahlı saldırıda bulunan şahsı, Danimarka vatandaşı olduğu halde serbest bırakarak uluslar arası anlaşmalara aykırı davranmıştır. Ayrıca Suriye'de savaşan Kürtlere ABD'nin silah ve ilaç yardımı yapabilmesini, sınırlarını açmayarak engellemektedir. ABD silahları havadan atmak zorunda kalmış ve silahlar IŞİD'in eline geçmiştir. Bu durumda Türkiye'nin bir an önce AB ile ilişkilerinin kesilerek cezalandırılması gerekmektedir. Türkiye giderek AB'den uzaklaşmıştır" dedi.

Kristian Thulesen Dahl Türkiye'in AB ile ilişkilerinin kesilmesi konusunun Perşembe günü parlamentoda ele alınacağını ve siyasi partiler arasında yapılacak oylama ile Başbakan Helle Thörning Schmidt'ten diğer AB ülkelerini de ikna etmesinin isteneceğini söyledi. Başbakan Schmidt, Türkiye konusunda hükümetin yalnız başına bir karar verme durumunda olmadığını belirterek, konuyu diğer siyasi partilerle tartışmak için Perşembe günü meclise taşıyacaklarını söyledi. Danimarka parlamentosunda, muhalefetteki Birlik Listesi ve Danimarka Halk Partisi Türkiye'ye karşı yatırımlarda bulunulmasını, Danimarka'nın Ankara Büyükelçisinin geri çekilmesini istiyor. - Kopenhag

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Danimarka Halk Partisi: Türkiye'nin AB ile Lişkileri Kesilsin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ışıdı yok edin: ben anlamam ama türkiye ışıda yardım ediyor gibi türk halkı olarak kesişnlikle ışıdın yok edilmesini istiyoreuz ve ülkede olan 4 milyon suriyelide bir han önce sınır dışı edilmesini istiyoruz suriyelileri bizim kardeşimiz değiller olamazlarda halklı iyice perişan ettiler 0 0 Yanıtla
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement