Danimarkalı Tekstil Devinin Türkiye Atağı - Son Dakika
Güncel

Danimarkalı Tekstil Devinin Türkiye Atağı

Danimarkalı Bestseller, Türkiye pazarını büyütmek ve yönetmek adına İngiltere'den tekstil gurusu Andrew Farnham'ı Türkiye'ye atadı.

18.04.2014 16:00  Güncelleme: 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Farnham, Bestseller'ı ve markalarını tanıtmak üzere basın ile bir araya geldi.

Danimarka'da toptan satış yaparak başlayan Bestseller bugün Dünyada Çin hariç 3 milyar Euro cirosu olan 40 yaşında, dünya çapında 10.000 ve sadece Çin'de 6.000 perakende satış noktası bulunan global bir marka olarak sektöre yön veriyor. 2014 yılı itibariyle Türkiye'de bulunan markaları için yeni bir operasyon başlatan Bestseller bu çerçevede Andrew Farnham'ı Türkiye'ye atayarak yenilikleri başlattı. Geçen seneye oranla 2014 yılından %20 büyüme oranı bekleyen Bestseller, markalarının en büyüklerinden olan Vero Moda için % 10, Jack & Jones için %35'lik bir büyümeyle seneyi kapatmayı planlıyor. Şuan 36 mağaza ile sektörde olan Vero Moda 2014 yılı içinde 10 yeni mağazayla satış ağını genişletmeyi hedefliyor.

Yeni Mağaza Konseptlerine Yatırımın Bedeli 1 Milyon Euro

Bestseller bünyesinde yer alan Jack&Jones ve Vero Moda'nın Cevahir Avm'de bulunan mağazaları yeni konseptleriyle bir hayli dikkat çekti. Dünya mağazalarında uygulanan konsepti birebir taşıdıklarını ifade eden Farnham bunun kendilerine maliyetinin 1milyon Euro olduğunu söyledi. 4 hafta önce açılan Cevahir Avm'deki Jack& Jones'un konsept yeniliğinden sonra cirosunun 2katına çıktığını, aynı metrekareden çok daha büyük bir kar elde ettiklerini vurgulayan ülke müdürü yaptıkları yatırımın karşılığını aldıklarını söyledi. Ayrıca bu karlılık AVM yönetimlerinin de dikkatini çekmiş durumda. Yaratılan konsept mağazalardan sonra mağaza açma tekliflerinin AVM yönetimlerinden gelmeye başladığını söyleyen Farnham, şimdi aynı gelişmeleri Vero Moda için beklediklerini ifade etti. Vero Moda'nın 500 m² alana mağazası geçtiğimiz akşam verilen özel bir davetle kapılarını açtı.

Artık Koleksiyonu Türkler Belirliyor

Mağazalarında satışa sunulan ürünlerin artık kendi pazarını, insanını tanıyan Türkler tarafından yapıldığının altını çizen Farnham, tekstil pazarını bilen insanlarla yol almanın karlılığı da arttırdığını söylüyor. Türkiye'nin perakende sektöründe çok genç bir ülke olduğunu sık sık vurgulayan İngiliz müdür "10 senelik bir perakende geçmişi olan Türkiye'de pazarın genişlemesi ve gelişmesi için daha çok yolumuz var." diyor. "Hırslı, çalışkan piyasa her zaman iyidir. Avrupa ülkeleri mağazacılık ve perakende sektöründe artık belirli bir seviyeye ulaştığı için büyümeler yavaşladı. Türkiye'de büyüyebilme fırsatı bulmak bu anlamda önemli." diyen Farnham Türk çalışanının çok azimli olduğunu ve başarmak için çok çalıştığını gördüğünü söyledi.

Devletin Kararları Perakende Sektörünün Büyümesinde Oldukça Etkili

Bestseller markaları için tekstil üretiminin yaklaşık %10'unun Türkiye'de gerçekleştiğini, asıl amaçlarının bu oranı %40'lara çekmek olduğunu anlatan deneyimli yönetici bu anlamda Türkiye ile olan ilişkiler ve ekonomiye katkı için tekstilin çok önemli bir araç olduğunu söyledi. Vergi uygulamalarının koleksiyon çeşitliliğini etkilediğine dikkat çeken Farnham, şimdiye kadar gerçek deriye uygulanan vergi yüzünden koleksiyonlarında kullanamadıklarını ancak vergi kalktıktan sonra koleksiyona ekleyebildiklerini sözlerine ekledi.

YEPYENİ KONSEPTİYLE VERO MODA…

VERO MODA güzel giyinmek isteyen, moda bilincine sahip ve bağımsız genç kadınların tercih ettiği bir marka olarak Cevahir AVM'de yenilenen mağazasının kapılarını ilk kez moda severlere açtı.

Avrupa, Orta Doğu, Kanada ve Çin başta olmak üzere 46 ülkede tüketiciyle buluşan Bestseller markaları toplamda 2.900 zincir mağaza, 12.000 multi-brand mağaza ile sektöre yön veriyor. En büyük pazar payı ise Çin, Norveç, Almanya, Hollanda, İsveç ve İspanya'da bulunuyor.

Tüm dünyadaki genç bayanlara hitap eden ve aksesuardan elbiseye, monttan şorta kadar çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Vero Moda uluslararası bir marka olarak güncel moda trendlerini başarıyla sunuyor. Trendleri hızlı takip etme başarısı ve koleksiyonların ihtiyaçları karşılaması sayesinde bayanların her zaman modaya uygun ve şık giyinmesine olanak veren Vero Moda için hareketlilik, açık fikirlilik, tutku, girişimcilik olmazsa olmazlardan.
Global trendleri en hızlı şekilde ve en iyi lokasyonlarda müşterilere sunmayı hedefleyen marka yeniliği ve en uygun fiyatı sunabilmeyi kendisine ilke edinmiş olarak yol alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Danimarkalı Tekstil Devinin Türkiye Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi
    19:04 Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi

    Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nda, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atıklardan yaptığı ürünler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü standında sergilendi. Karnavalın ana teması olan karbon ayak iziyle ilgili bilinçlendirme yapılırken, öğrencilerin geri dönüşüm bilincini ve doğa sevgisini aşıladığı belirtildi.

  • Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi
    19:03 Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi

    Alaca Belediyesi, bayar ayarlarının kurak geçmesi nedeniyle yağmur duası etkinliği düzenledi. Cuma namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan ile birlikte yağmur duası yaptı.

  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.

  • Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı
    18:57 Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

    Eyüpsultan'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru Semih Çakıllı, Piyale Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Kazada ağır yaralanan Çakıllı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenaze namazına ailesi, yakınları ve zabıta meslektaşları katıldı.


Advertisement