Danişmentli İsmail Efe Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Danişmentli İsmail Efe Mezarı Başında Anıldı

Aydın'da Milli Mücadele kahramanlarından Danişmentli İsmail Efe, mezarı başında dualarla anıldı.

11.12.2013 13:23  Güncelleme: 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Mücadele kahramanlarından Danişmentli İsmail Efe, mezarı başında dualarla anıldı.

Aydın Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü'nün Milli Mücadele kahramanlarını tanımak ve tanıtmak amacıyla başlattığı proje çerçevesinde Danişmentli İsmail Efe'yi anma programı düzenlendi.

İsmail Efe'nin merkeze bağlı Danişment köyündeki anma törenine Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, İl Sosyal Etüt Proje Müdürü Necati Doru ile protokol üyeleri katıldı.

Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör ile İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Kasım Çetinkaya'nın mezara çiçek dikmesinin ardından Kur'an-ı Kerim okundu.

Danişmentli İsmail Efe gibi birçok kahramanın o günkü imkanlarla vatan savunmasını en iyi şekilde yaptıklarını belirten Aydın Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, yaptığı konuşmada,  "Bu bir milli bilinç örneğidir. O zamanlarda yüksek olan bu milli bilincin günümüzde devam ettirilmesi bizlere ve bizden sonraki nesillerimize aktarılması bizlerin en önemli görevleri arasındadır. Ziyaret edilecek olan daha nice kahramanlar vardır. Hepsini şükran ve minnetle anıyoruz" diye konuştu.

Danimenti İsmail Efe'nin bugüne kadar gizli kalmış kaharamanlar arasında yer aldığını anlatan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayten Can Tunalı, "Yaptığımız araştırmalarda Danişmentli İsmail Efe hakkında çok fazla çalışma yapılmadığını gördük. Ama burada gördük ki Danişmentli İsmail Efe'nin torunları kültürel mirasları korumuşlar" dedi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Danişmentli İsmail Efe Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement