Danıştay, BaşkanTürkyılmaz'ı haklı buldu - Son Dakika
Güncel

Danıştay, BaşkanTürkyılmaz'ı haklı buldu

Danıştay, BaşkanTürkyılmaz\'ı haklı buldu

İçişleri Bakanlığı'nın Mudanya Belediyesi'nin CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'na milletvekili seçildikten sonra avukatlık ücreti ödendiği iddiasıyla Başkan Hayri Türkyılmaz ve Mali İşler Müdürü hakkında verdiği soruşturma iznini, Danıştay 1. Dairesi kaldırdı.

27.03.2020 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı'nın Mudanya Belediyesi'nin CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'na milletvekili seçildikten sonra avukatlık ücreti ödendiği iddiasıyla Başkan Hayri Türkyılmaz ve Mali İşler Müdürü hakkında verdiği soruşturma iznini, Danıştay 1. Dairesi kaldırdı. Danıştay, belediye tarafından usulsüz bir ödeme yapılmadığını karara bağlarken Başkan Türkyılmaz, "Bir kez daha hak yerini buldu. Hesabını veremeyeceğimiz bir kuruş harcamamız yok" dedi.

Mudanya Belediyesi'nin 2015 yılında CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'na milletvekili seçildikten sonra avukatlık ücreti ödediği iddia edilerek Başkan Hayri Türkyılmaz ve Mali İşler Müdürü hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından verilen soruşturma izni kaldırıldı.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın, Danıştay'a yaptığı itiraz haklı bulundu. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Mali İşler Müdürü Kazım Onaş hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma izni çıkmıştı. Danıştay Birinci Dairesi, yapılan incelemenin ardından "Kayışoğlu'nun milletvekilliğinin kesinleştiği 16.05.2015 tarihinden sonra yapılan ödemelerin seçimden önceki avukatlık hizmetlerinin karşılığı olduğu, söz konusu avukatlık sözleşmesine konu dava ve icra takiplerinin kesin hükme bağlanmasından önce Kayışoğu'nun milletvekili seçilmesi nedeniyle üstlendiği dosyaları başka bir avukata devrettiği, üstlenilen davalar nedeniyle avukata belediye tarafından mükerrer bir ödeme yapılmadığı bu nedenle ilgililere isnat edilen eylemin haklarında soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikte bulunmadığı anlaşıldı" diyerek, Hayri Türkyılmaz ve Kasım Onaş hakkında İçilleri Bakanlığı'nın verdiği soruşturma izni kaldırdı.

Girdiği her Sayıştay denetimde kamu zararı oluşmadığı, belediyenin iş ve işlemlerinde kanunlara uyulduğu yönünde rapor alan Mudanya Belediyesi'nin tertemiz bir belediyecilik anlayışı ile yönetildiğinin tescilli olduğunu belirten Başkan Türkyılmaz, "Bir kez daha doğru kazandı, hak yerini buldu. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyen, vatandaşa hesabını veremediği bir kuruş harcaması olmayan bir belediye olarak bu hukuk mücadelemizden de alnımızın akıyla çıktık" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Danıştay, BaşkanTürkyılmaz'ı haklı buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor
    09:17 Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor

    31 Mart Yerel Seçimleri'nde yeniden seçilen Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na tebrik ziyaretleri sürüyor. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar tarafından yapılan tebrik ziyaretleri Başkan Bakkalcıoğlu tarafından teşekkürle karşılandı.

  • Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    09:15 Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince yapılan çalışmalarda bir kişinin aracında ve şahsın üst aramasında 14 adet sentetik ecza hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıs Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Hatay'da mazgallar motosikletli hırsızlar tarafından çalındı
    09:15 Hatay'da mazgallar motosikletli hırsızlar tarafından çalındı

    Hatay'ın Antakya ilçesinde, mazgalların motosikletli hırsızlar tarafından çalınma anları güvenlik kamerasına yansıdı. Depremin en çok yıkıma neden olduğu mahallelerden olan Hatay'ın Defne ilçesi Çekmece Mahallesi'ndeki sokaklarda bulunan mazgallar, hırsızlar tarafından çalındı. Mahallede bulunan bir güvenlik kamerasına, motosikletli hırsızların sokaktaki mazgalı çalma anı yansıdı. Görüntülerde; 3 şahsın öncelikle çevreyi kontrol ettikten sonra mazgalları çaldıkları görüldü. Hırsızlık olaylarına karşı güvenlik tedbirleri olarak gece bekçileri işe aldıklarını belirten Ali Bilmez, hırsızların genellikle demir ağırlık eşyaları çaldığını ve geçtiğimiz günlerde makinelerinden yakıtlarının çalındığını söyledi.

  • Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi
    09:15 Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi

    Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yolüstü köyünden muhtarlığa seçilen Züleyha Avunç, ilçenin ilk kadın muhtarı unvanını aldı. Avunç, köydeki kadınları geziye götürmek için belediye başkanının kapısını çaldı.


Advertisement