Danıştay Cumhuriyet Başsavcısı Yılmaz, İznik'e Hayran Kaldı - Son Dakika
Güncel

Danıştay Cumhuriyet Başsavcısı Yılmaz, İznik'e Hayran Kaldı

Danıştay Cumhuriyet Başsavcısı Yılmaz, İznik\'e Hayran Kaldı

Danıştay Cumhuriyet Başsavcısı Halil Yılmaz, beraberinde Bursa Başsavcı Yardımcısı Mesut Turan ile birlikte İznik ilçesini ziyaret etti.

05.11.2017 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danıştay Cumhuriyet Başsavcısı Halil Yılmaz, beraberinde Bursa Başsavcı Yardımcısı Mesut Turan ile birlikte İznik ilçesini ziyaret etti.

Başsavcı Halil Yılmaz, Bursa ziyareti ardından geldiği İznik'te Belediye Başkanı Osman Sargın tarafından karşılandı. Başkanlık makamında bir süre görüşmenin ardından Ayasofya başta olmak üzere Süleyman Paşa Çiniciler Çarşısı, Yeşil Cami ve Lefke Kapısı'nı ziyaret etti. İznik'in tarihi konusunda çeşitli bilgileri olduğu görülen Başsavcı Halil Yılmaz, tarihi mekanları da ayrıca kendisi fotoğrafladı. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, "Sayın Savcımızı İznik'te ağırlamaktan gurur duyduk. Bursa'ya gelip de İznik'e uğramadan olmaz düşüncesi ile ilçemize geldiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Danıştay Cumhuriyet Başsavcısı Halil Yılmaz, "İznik, öncelikle tarih ile birlikte anılan bir merkez. Buraya geldiğimizde gördüğümüz kadarı ile tarım ve ekonomisi ile de dikkat çekiyor. Osmanlı, Selçuklu, Roma ve Bizans tarihini burada hep birlikte görmek bizi adeta duygusallaştırdı. İznik, ülkemizde tarihin böylesine iç içe olduğu nadir merkezlerimizden biri. İznik'i kısaca tarih doğa ve çini kelimeleri ile ifade etmekte mümkün" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Danıştay Cumhuriyet Başsavcısı Yılmaz, İznik'e Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement