Danıştay da Evli Kadınla Öpüşme Sahnesini Affetmedi - Son Dakika
Magazin

Danıştay da Evli Kadınla Öpüşme Sahnesini Affetmedi

Danıştay, "Bir Günah Gibi" adlı dizide evli bir kadınla öpüşme sahnesini "Manevi değerler ve ahlaka aykırı" olduğu gerekçesiyle RTÜK'ün verdiği ceza için "haklı" dedi.

06.10.2014 11:53  Güncelleme: 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RTÜK, ATV'de yayınlanan, "Bir Günah Gibi" adlı dizide evli bir kadınla öpüşme ve sevişme sahnelerini, "manevi değerler ve ahlaka aykırı" olduğu gerekçesiyle uyarı cezası verdi.

KANAL CEZANIN İPTALİNİ İSTEDİ

atv, RTÜK'ün bu uyarı cezasını mahkemeye taşıyarak cezanın iptal edilmesini istedi. Yerel mahkeme cezayı onayınca atv kararı temyiz etti. Danıştay ise, "Evli olmam seni hep heyecanlandırmış" şeklindeki diyalogların ardından öpüşmelerin başladığı, kadının erkeğin gömleğini yırtarak öpüşmeye ve sevişmeye başladıklarını anımsatarak, yerel mahkemenin kararında haklı olduğunu kaydetti. Yayının ahlaka aykırı olduğunu bir kez daha teyid eden

Danıştay, kararında şu ifadelere yer verdi:

"Dizide 'ben evleniyorum Leyla', 'Benim için bir mahsuru yok evli olmam seni hep heyacanlandırıştır. Müsaade et bu zevki ben de tadayım' şeklindeki diyalogların ardından kadının erkeğin gömleğini yırtarak öpüşmeye başladıkları, başka bir sahnede ise, 'Ne yapacaksın kağıdı kalemi bu saatte', 'Resmini çizeceğim, uyurken çok tatli görünüyordun sen', 'Hıı resmimi mi belki nü çalışmak istersin hıı...', 'Necip.... Hayır...' şeklindeki diyaloglar sonrasında öpüşerek odaya gittikleri görüldüğün, bu durumda, evli bir kadınla öpüşme sanesine yer verildiği, evli bir kadınla ilişkiye girmenin daha heyecan verici olduğuna vurgu yapıldığı açık olduğundan davacı şirketin uyarılmasına ilişkin işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı..."

Danıştay da Evli Kadınla Öpüşme Sahnesini Affetmedi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Magazin Danıştay da Evli Kadınla Öpüşme Sahnesini Affetmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • BEN BİLİRİM: SIĞ BEYİNLİLER:) 5 39 Yanıtla
  • hasan: Bende affetmem. . . 34 2 Yanıtla
  • Yazı İşleri Müd.: RTÜK'e yobazlık ya da şu arkadaş gibi sığbeyinliler gibi yakıştırmalar yapmak yozlaşılmışlığın kanıtıdır. Bir hayvan dahi bugün eşini başka bir hayvanla paylaşamazken, şu senaryonun bizde kabul görmesini sözde çağdaşça karşılamamızı bekleyen zihniyetin haline BEN ACIRIM. Hayvanınki kadar akıldan dahi yoksunlar. Bugün dizilerin, medyanın toplum psikolojisini ne denli etkilediğini hepimiz biliriz Bu tür senaryolar toplumsal ahlak ve değerlerini kabetmiş toplumlardan bizim toplumumuza lanse ve enjekte edilmektedir. 'Hadi biz böyle yozlaştık siz de yozlaşın da aslımızı asimile ettiğimizi bize unutturun'un evrensel deyişidir bu. Ama biz ataerkiliz bunu kimse unutmasın, özellikle ülkemizdeki feministler ve çağdaşçılıkla geçinenler. Yani Erkek Baskındır-Tek Eşlilik vardır-Kadın evlenince erkek yanına yerleşir-Erkeğin soyadını alır vb. . . Teknoloji paketinin içinde kötü huylarını da yollama bize batı! Az kaldı, yakında teknolojinize de ihtiyacımız kalmayacak. . . 25 3 Yanıtla

Advertisement