Danıştay Saldırısının Faili Alparslan Arslan Yeniden Yargılanmak İstiyor - Son Dakika
Güncel

Danıştay Saldırısının Faili Alparslan Arslan Yeniden Yargılanmak İstiyor

Ergenekon davası sanıklarından Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan, yeniden yargılama ve tahliye talebinde bulundu.

11.03.2015 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon davası sanıklarından Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan, yeniden yargılama ve tahliye talebinde bulundu. Arslan, Ergenekon'da kumpas kurulduğu iddiasıyla başlatılan soruşturmayı gerekçe göstererek Yargıtay'a üç ayrı dilekçe gönderdi.

Ergenekon davasında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 90 yıl hapis cezasına çarptırılan Alparslan Arslan, avukatı Oğuz Kayıran aracılığıyla Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'ne üç ayrı dilekçe gönderdi. Yargılanmanın yenilenmesinin talep edildiği dilekçede, dava konusu belgelerin sahteliğinin tartışıldığına değinildi. Avukat Kayıran tarafından hazırlanan dilekçede, Ergenekon davasına bakan hakimler hakkında şikayette bulunulduğu ve bu nedenlerle kumpas soruşturması başlatıldığı belirtildi. Anayasa Mahkemesi'nin uzun tutuklulukla ilgili verdiği kararın hatırlatıldığı dilekçede, Arslan'ın 8 yıl 10 aydır tutuklu olduğu, son düzenleme ile CMK'ya göre tutukluluğun zorunlu hallerde en fazla 5 yıl olabileceği kaydedildi.

Müvekkili Arslan'ın delilleri karartma imkanı ve ihtimalinin kalmadığını belirten avukat Kayıran, Ergenekon davasında Arslan'dan daha fazla ceza alan sanıkların 5 yıllık süreyi doldurmamalarına rağmen bir yıl önce tahliye edildiğine, bunun hukukun üstünlüğüne dayalı bir hukuk düzeni ile izah edilemeyeceğine değindi.

Avukat Kayıran tarafından Yargıtay'a gönderilen bir diğer dilekçede ise Ergenekon kararının bozulması ve yerel mahkemede duruşmanın yeniden görülmesi talep edilerek, "Kararın bozulması ve dosyanın yeni mahkemesi İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden açılması gerekmektedir" denildi.

Ergenekon sanıkları, AYM'nin hak ihlali kararından sonra tahliye edilmişti. Ergenekon davasında tutuklu bulunan Alparslan Arslan uzun tutukluluk süresini düzenleyen yasanın yürürlüğe girmesinin ardından tahliye talebinde bulunmuş ve mahkemece tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edilmişti. Hakkında mahkeme heyetine hakaretten aldığı farklı hapsi cezaları bulunan Arslan cezaevinden çıkamamıştı. Aslan hakkında tahliye kararı verilmesine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz ederek, Arslan'ın Ergenekon davası kapsamında 5 yıllık tutukluluk süresini doldurmadığını ve dava kapsamında tutuklu kaldığını belirtmiş, yeniden tutuklanmasını talep etmişti. Savcılığın talebini değerlendiren İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi, verdiği tahliye kararını kaldırarak Arslan'ın yeniden tutuklamasına karar vermişti. İtirazı değerlendiren İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi, oy birliğiyle kabul kararı vermişti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Danıştay Saldırısının Faili Alparslan Arslan Yeniden Yargılanmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Van'da sel felaketinin yaşandığı mahallede taşkın koruma tesisi inşa edildi
    11:51 Van'da sel felaketinin yaşandığı mahallede taşkın koruma tesisi inşa edildi

    Van'ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi'nde yaşanan sel felaketinin ardından Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan taşkın koruma tesisi, vatandaşların güvenliğini sağlamak ve su kaynaklarını yönetmek amacıyla inşa edildi. Tesisin tamamlanmasıyla bölge sakinleri daha güvende hissetmekte ve sel felaketlerine karşı daha güvenli bir ortamda yaşamaktadır. Mahalle sakinleri, devletin sağladığı hizmetlerden memnuniyetlerini dile getirerek, devlete minnettar olduklarını ifade etmiştir.

  • Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Anma Programı Düzenlendi
    11:50 Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Anma Programı Düzenlendi

    Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, şehadetinin 9. yılında Eskişehir Adliyesi'nde düzenlenen programla anıldı. Kiraz'ın adının verildiği salonda düzenlenen anma programına, Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeleri ve çok sayıda savcı ile yargı çalışanı katıldı.

  • UAD'nin İsrail'e yönelik ihtiyati tedbir kararları ve önemi
    11:50 UAD'nin İsrail'e yönelik ihtiyati tedbir kararları ve önemi

    İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Av. Dr. Abdullah Musab Şahin, UAD'nin 28 Mart 2024'te açıkladığı yeni ihtiyati tedbir kararlarını ve önemini AA Analiz için kaleme aldı.

  • Sinop'ta iklim değişikliği ve gal arısı kestane balı rekoltesini düşürdü
    11:48 Sinop'ta iklim değişikliği ve gal arısı kestane balı rekoltesini düşürdü

    Sinop'ta iklim değişikliği ve gal arısı zararlısının etkisiyle kestane balı rekoltesinde düşüş yaşanıyor. Arıcılar, arıların kış aylarında yeteri kadar uyuyamaması ve ilkbahar yağışlarının koloni çoğalmasını engellemesi nedeniyle endişeli. Ayrıca, kestane çiçeklerinin yağmur nedeniyle yıkanması ve gal arısının kestane ağaçlarına zarar vermesi de bal üretimini olumsuz etkiliyor. Arıcılar, iklim değişikliğiyle mücadele etmenin mümkün olmadığını belirterek, uyum sağlamak gerektiğini vurguluyor.

  • Seyir haindeki araçtan kedinin üzerine şişe attı: O anlar kamerada
    11:47 Seyir haindeki araçtan kedinin üzerine şişe attı: O anlar kamerada

    Gürpınar'da seyir halindeki bir araçtan kedinin üzerine şişe atıldı. Olay, araç kamerası tarafından görüntülendi ve sosyal medyada yayıldı. Gözaltına alınan sürücüye toplamda 2 bin 70 TL ceza uygulandı.

  • Kocaeli'de Açılan Otomotiv Kursu Ara Elaman Yetişmesine Katkı Sağlıyor
    11:47 Kocaeli'de Açılan Otomotiv Kursu Ara Elaman Yetişmesine Katkı Sağlıyor

    Kocaeli'de açılan otomotiv kursu, sektörün ara elaman ihtiyacını karşılamaya yardımcı olurken, vatandaşların araçlarındaki arızalara müdahale etmelerini kolaylaştırıyor. Kursiyerler hem teorik hem de uygulamalı eğitimler alarak sektörde iş bulma imkanı elde ediyor.

  • Adana'da kaçak havai fişek imalathanesine operasyon: 2 kişi yakalandı
    11:46 Adana'da kaçak havai fişek imalathanesine operasyon: 2 kişi yakalandı

    Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkez Çukurova ilçesinde bir çiftlik evine kaçak havai fişek imalathanesi kurulduğu ihbarını aldı. Ekipler, eve düzenledikleri operasyonda çok sayıda malzeme ele geçirdi ve olayla ilgili 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

  • Çanakkale'de Kaçak Sigara Operasyonunda 181 Adet Puro ve 25 Adet Sigara Ele Geçirildi
    11:46 Çanakkale'de Kaçak Sigara Operasyonunda 181 Adet Puro ve 25 Adet Sigara Ele Geçirildi

    Çanakkale'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen kaçak sigara operasyonunda 181 adet gümrük kaçağı puro ile 25 adet gümrük kaçağı paket sigara ele geçirildi. Operasyonda ayrıca cinsel içerikli ürünler, sigara sarma kağıdı ve gümrük kaçağı alkol de bulundu. Şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapıldı.


Advertisement