Danıştay Saldırısının Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

Danıştay Saldırısının Yıldönümü

Danıştay'da yapılan silahlı saldırının 7.yıldönümü dolayısıyla, İzmir'deki Bağımsız Yargı ve Danıştay Anıtı önünde anma töreni düzenlendi.

17.05.2013 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danıştay'da yapılan silahlı saldırının 7. yıldönümü dolayısıyla, İzmir'deki Bağımsız Yargı ve Danıştay Anıtı önünde anma töreni düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Danıştay saldırısının 1. yıldönümünde İnciraltı'nda yaptırılan Bağımsız Yargı ve Danıştay Anıtı önünde düzenlenen anma törenine, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Osman Ermumcu, İzmir Bölge Adliye Mahkemeleri (BAM) Başsavcısı Celal Kocabaş, İzmir Barosu Saymanı Sefa Yılmaz, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, yazar Metin Uca ve vatandaşlar katıldı.

Törende, saldırıda yaşamını yitiren Özbilgin ve diğer yargı şehitleri anısına saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada, Danıştay'da gerçekleştirilen saldırının ardından açtıkları anıtın, Türk yargısının cumhuriyete bağlılığı yolundaki sarsılmaz iradesine olan inancın bir ifadesi olduğunu dile getirdi.

Anıtın, aynı zamanda aydınlık yüzlü, çağdaş ve duyarlı İzmir halkının ortak duyarlılığının bir simgesi niteliğinde olduğunu kaydeden Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Aç yatabilirsiniz, yarı tok yatabilirsiniz. İşiniz bozuk olabilir, işsiz kalabilirsiniz. Ama adaletsiz yaşayamazsınız. Demokrasinin temel güvencesi; yurttaşlık ve hak arama bilincinde yatmaktadır. Yurttaşların hak arama bilinçleri de, bağımsız yargı ile anlam kazanır. Bizler, yargının bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü konusunda, ne kadar duyarlı ve bilinçli olursak, demokrasimiz de o kadar güçlenir ve yurttaşlık haklarımızın güvencesi o oranda artar. Bu da toplumsal barış ve dayanışmayı güçlendirir. İşte o zaman, toplumumuz barış ve dayanışma toplumu, bizler de mutlu yurttaş oluruz. Geleceğe mutlu ve çağdaş bir Türkiye bırakırız. Bugün burada saygıyla andığımız, yargı şehidimiz Mustafa Yücel Özbilgin'i asla unutmayacağız. Onu şehit eden karanlık güçler iyi bilsin ki, asla ve asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarını, birbirine düşürme oyunları asla başarılı olamayacaktır."

Kocaoğlu'nun konuşmasının ardındın katılımcılar anıta karanfil bıraktı. - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Danıştay Saldırısının Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement