Danıştay Yeni Hizmet Binası Açılış Töreni - Son Dakika
Politika

Danıştay Yeni Hizmet Binası Açılış Töreni

Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Danıştay'ın, idarenin her türlü eylem ve işlemlerini denetlemek adına idari yargı sistemi içinde en üst noktada görevini yerine getirdiğini belirterek, "Sizin için, bizim için, hak için, adalet için, hukuk"...

05.04.2012 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Danıştay'ın, idarenin her türlü eylem ve işlemlerini denetlemek adına idari yargı sistemi içinde en üst noktada görevini yerine getirdiğini belirterek, "Sizin için, bizim için, hak için, adalet için, hukuk devletinin devamı için olmazsa olmazım, Danıştay'ım, sevdalım... Kapından hiç kimse göz yaşıyla ayrılmasın, hiç kimse hak ettiğinden ne az ne çok almasın..." dedi.

Danıştay'ın yeni hizmet binasının açılış törenine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Tuğgeneral Abdullah Arslan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Danıştay çalışanları ve diğer davetliler katıldı.

Danıştay Başkanı Karakullukçu ve Genel Sekreter Mustafa Kökçam, konukları, açılış için balonlarla süslenen bahçede karşıladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından,

"Geçmişten günümüze Danıştay" başlıklı tanıtım filmi gösterildi.

Törende konuşan Danıştay Başkanı Karakullukçu, yetkileri ve görev sınırları bakımından birbirinden ayrık olan yasama, yürütme ve yargının, uygulamada birbiriyle bir şekilde ilintili olduğunu söyledi. "Bu kuvvetlerden yürütme erki, özellikle de güçlü ise hareketlidir, gücünü göstermek ister, kararlıdır, değişim ister. Bu da çok doğaldır" diyen Karakullukçu, günümüzde dünyanın globalleştiğini, hukukun da evrenselleştiğini ifade etti.

Karakullukçu, "Nasıl ki durağan bir suyun kimseye bir zararı yok ise fırtına yüklü bir denizin de nerede ne zaman durgunlaşacağını kestirmek mümkün değildir. Aslında yönetilenler, kendilerini yönetmek üzere seçtikleri yöneticilerin, kamu gücünü kullanırken, kamusal yetkilerinin mutlak ve sınırsız olmasını da istemezler. Burada bir dengeye ihtiyaç vardır. Bu da yargıdır" dedi.

-Danıştay içtihatlarına düzenleme-

Yargının gücünü milletten, Anayasa'dan ve yasalardan aldığını söyleyen Karakullukçu, yargının, diğer iki kuvvetten tamamen bağımsız, tarafsız olması gerektiğini vurguladı.

Danıştay'ın, idarenin her türlü eylem ve işlemlerini denetlemek adına idari yargı sistemi içinde en üst noktada görevini yerine getirdiğini kaydeden Karakullukçu, Danıştay'ın bu görevini yaparken, idari eylem ve işlem niteliğinde anlaşılabilecek kararlar vermekten uzak kalması gerektiğini vurguladı. Başkan Karakullukçu, "Esasen buna ne hakkı ne de yetkisi bulunmaktadır. Bir başka yönden muhakkak ki bu kararların oluşmasında içtihatları göz önünde tutmak doğaldır. Ama kanunların değiştiği, yargıçların değiştiği bir ortamda bu içtihatları da düzenlemek gerekmektedir. Bu, hukukun yaşaması, gelişmesi adına zorunlu bir gerekliliktir" diye konuştu.

Danıştay hizmet binasının, insan, hakim onuruna yakışır şekilde yapıldığını söyleyen Karakullukçu, 15 dakikalık konuşmasının 8 dakikalık bölümünde, başta Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan olmak üzere emeği geçenlerin adını tek tek sayarak, inşatta emeği geçen mühendisinden kalfasına kadar herkese teşekkür etti. Yeni binanın gerçek sahibinin köyde, kentte kırsalda yaşayan Türk halkı olduğunu belirten Karakullukçu, Türk halkına, siyasilere, iş adamlarına ve basın mensuplarına da teşekkür etti.

Karakullukçu, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanım, heyecanımı mazur görün, daha düzgün şekilde anlatmak belki mümkün olabilirdi, bağışlayın. Bizler hakimleriz, öyle duygusal da davranamayız. Çok düşünmekten ya da çok dinlemekten belagatli konuşmayı da çok bilemeyiz. Ama bazen içimizden fırtınalar kopar da bir ıslık misali dudaklarımızdan dökülüverir. İşte o zaman biz şöyle deriz sayın Cumhurbaşkanım; sizin için, bizim için, hak için, adalet için, hukuk devletinin devamı için olmazsa olmazım, Danıştay'ım, sevdalım... Kapından hiç kimse göz yaşıyla ayrılmasın, hiç kimse hak ettiğinden ne az ne çok almasın..."

Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş'a teşekkür plaketi verildi.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, Danıştay Başkanı Karakullukçu, bakanlar ve eski Danıştay başkanları Mustafa Birden ve Sumru Çörtoğlu sahnede tutulan temsili açılış kurdelesini kestiler.

Cumhurbaşkanı Gül, binanın yapımında emeği geçenleri kutlayarak, Danıştay'ın yeni binasının hayırlı olmasını diledi.

Yeni binayı gezen ve incelemelerde bulunan konuklar, bir süre Danıştay Başkanı Karakullukçu'nun makamında dinlendikten sonra binadan ayrıldılar.

- ANKARA

Danıştay Yeni Hizmet Binası Açılış Töreni
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Danıştay Yeni Hizmet Binası Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: İşsizlik oranı 2023 yılında düştü
    17:05 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: İşsizlik oranı 2023 yılında düştü

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Nevşehir'deki bir toplantıda yaptığı konuşmada, 2023 yılında işsizlik oranının 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine gerilediğini ve toplam işsizlik oranının son 10 yılın en düşük seviyesine indiğini açıkladı. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin 2023 yılında yüzde 4,5 büyüme gösterdiğini ve dolar bazında milli gelirin 1 trilyon doları aştığını belirtti.

  • Ali Babacan: Deprem geliyorum diyor, yapı stokumuz gözden geçirilmeli
    17:05 Ali Babacan: Deprem geliyorum diyor, yapı stokumuz gözden geçirilmeli

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bingöl'e yaptığı ziyarette deprem konusuna dikkat çekerek, mevcut yapı stokunun gözden geçirilmesi ve sağlamlaştırılması gerektiğini belirtti. Babacan ayrıca Gazze'deki Filistinlilerin zulüm altında olduğunu ve İsrail saldırılarında binlerce kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

  • Bozbey: Sandıklarda şu an hiçbir sorunumuz yok
    17:02 Bozbey: Sandıklarda şu an hiçbir sorunumuz yok

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, seçim çalışmaları kapsamında halka hitap etti. Bozbey, sandıklara sahip çıkacaklarını ve hiçbir sorun olmadığını belirtti.

  • Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir halkını oy kullanmaya davet etti
    17:02 Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir halkını oy kullanmaya davet etti

    Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler öncesinde kent halkını oy kullanmaya davet etti. Başkan Ataç, Eskişehir'in gelişimi için birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Niğde Valisi, uyuşturucu operasyonunda yaralanan polislere başarı belgesi verdi
    17:01 Niğde Valisi, uyuşturucu operasyonunda yaralanan polislere başarı belgesi verdi

    Niğde Valisi Cahit Çelik, uyuşturucu operasyonunda yaralanmalarına rağmen suçluları yakalayan 2 polis memuruna başarı belgesi verdi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Çelik, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesinde görevli polis memurlarını makamında kabul ederek, yaralanmalarına rağmen görevlerini yerine getirdikleri için başarı belgesi takdim etti. Ovacık köyünde 26 Şubat'ta uyuşturucu bulunduğu değerlendirilen aracın 'dur' ihtarına uymaması üzerine başlayan takip sonucu ekip arabasıyla zanlıların içinde bulunduğu araç çarpışmış, 2 polis memuru yaralanmıştı. Vali Çelik, polis memurlarının gösterdikleri fedakarlık ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

  • Trabzon'da Göçükte Hayatını Kaybeden İşçiler Toprağa Verildi
    17:00 Trabzon'da Göçükte Hayatını Kaybeden İşçiler Toprağa Verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte yaşamını yitiren 3 işçinin cenazesi toprağa verildi. İşçi ölümleriyle ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Edirne Belediye Başkan Adayları Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor
    16:59 Edirne Belediye Başkan Adayları Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

    Cumhur İttifakı adayı Belgin İba, Edirne Belediyesi müdürlüklerini ziyaret ederek çalışanlarla sohbet etti. Ayrıca çiftin nikah merasimine katılan İba, genç çifte mutluluk diledi. CHP adayı Filiz Gencan Akın ise basın mensuplarıyla buluşarak soruları yanıtladı ve vatandaşlarla buluşmaya devam edeceğini belirtti. İYİ Parti adayı Hamdi Sedefçi ise sosyal medya aracılığıyla projelerini vatandaşlara anlattı ve gençlere müzik ve video dünyasına adım atmaları için fırsat vereceklerini söyledi.

  • Mansur Yavaş, Beypazarı'nda seçim çalışmalarına devam etti
    16:59 Mansur Yavaş, Beypazarı'nda seçim çalışmalarına devam etti

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Beypazarı ilçesinde düzenlenen mitingde konuşarak, Ankara'nın tüm ilçelerine hizmetlerinin süreceğini ve CHP'nin Beypazarı Belediye Başkan adayı Özer Kasap'a destek istedi.

  • Çanakkale'de Seçim Güvenlik Toplantısı Yapıldı
    16:59 Çanakkale'de Seçim Güvenlik Toplantısı Yapıldı

    Çanakkale'de, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi yapılan seçim güvenlik toplantısında, vatandaşların huzur ve güvenle oy kullanabilmeleri için alınacak önlemler görüşüldü. Toplantıya il emniyet müdürü, yardımcıları, ilçe emniyet müdürleri ve şube müdürleri katıldı.

  • BBP Kütahya İl Başkanı Mustafa Gökdere, AK Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı
    16:57 BBP Kütahya İl Başkanı Mustafa Gökdere, AK Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Kütahya İl Başkanı Mustafa Gökdere, 31 Mart yerel seçimlerinde Kütahya merkezde AK Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu. Gökdere ve Saraçoğlu, ortak basın açıklaması yaparak desteklerini belirtti.


Advertisement