Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Ziyaretlerde Bulundu - Muğla - Son Dakika
Güncel

Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Ziyaretlerde Bulundu - Muğla

Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Ziyaretlerde Bulundu - Muğla

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi ile darbelerin ve gizli oluşumların siyaset üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla kurulan, TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri Muğla'ya geldi.

20.12.2016 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi ile darbelerin ve gizli oluşumların siyaset üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla kurulan, TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri Muğla'ya geldi.

Ankara'dan uçakla Dalaman'a gelen AK Parti Burdur Milletvekili ve Komisyon Başkanı Reşat Petek, Başkan Vekili Selçuk Özdağ, sözcü Mihrimah Belma Satır ile komisyon üyeleri Ravza Kavakçı Kan, Hüseyin Kocabıyık, Burhanettin Ünsal ve Mehmet Erdoğan, ilk olarak Dalaman Havalimanında incelemelerde bulundu. Komisyon üyelerine AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk de eşlik etti.

Havalimanında gazetecilere açıklama yapan Petek, komisyon olarak yaptıkları çalışmaların şeffaf ve açık olduğunu, her şeyi medyanın huzurunda yaptıklarını söyledi.

15 Temmuz'da yaşananlar ve FETÖ yapılanmasıyla ilgili adli makamların gerekli soruşturmaları yaptığını anımsatan Petek, "TBMM'nin biz komisyon üyelerine verdiği görevse, gerek darbe girişiminde gerekse FETÖ'nün yapılanmasıyla ilgili görgüye dayalı bilgisi olanları, elinde belgesi olanların bir kısmını mahallinde bir kısmını TBMM'de dinlemek suretiyle tarihe not düşüyoruz." dedi.

Petek, Dalaman Havalimanının da bu açıdan son derece önemli olduğunu ifade ederek, "Tarihin yazılacağı, araştırmacıların üzerinde çalışacağı konulardan birisi Dalaman Havalimanı. Zira FETÖ'nün darbede amaçladığı en temel hedeflerden birisi Cumhurbaşkanımızı yok etmek, suikast ile veya etkisiz hale getirip Akıncılar Üssüne götürmek olarak ortaya çıktığı anlaşılıyor." diye konuştu.

Marmaris'ten helikopterin Dalaman'a intikali ve uçağın buradan İstanbul'a gidişi sırasında yaşananların önemli olduğunu vurgulayan Petek, "Buradaki görgü tanıkları gerek sorumluluk mevkisinde olanlar gerek medya mensuplarının mümkün olduğunca görüşlerini alacağız. Yaptığımız çalışmalar ses kaydıyla tutanaklara geçtiği için faaliyetlerimiz bu çerçevede yapılacak." değerlendirmesinde bulundu.

İlk olarak Havalimanı Emniyet Müdürü dinlendi

Komisyon üyeleri, Dalaman'da ilk olarak Havalimanı Emniyet Müdürü Okan Karadeniz'i dinledi.

Karadeniz, komisyona verdiği bilgide, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan hava aracının havalimanına geleceği buradan da uçakla ayrılacağı talimatı üzerine gerekli tertibatı aldıkların söyledi.

Kendilerine herhangi bir şekilde "Yönetime el koyacağız, teslim alacağız" yönünde bir bilgi gelmemesine rağmen gerekli tertibatı aldıklarını anlatan Karadeniz, şöyle konuştu:

"Özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın helikopterinin iniş yapacağı alanı güvenli hale getirdik. Burada Hava Kuvvetlerine bağlı Hava Meydan Komutanlığı ile Deniz Kuvvetlerine bağlı Deniz Hava Üs Komutanlığı bulunuyor. Bunlar Havalimanı içerisinde, ancak pistin dışında bulunuyor. Biz onların girişini Havalimanında kullanılan geniş araçlarla ve uçak merdivenleri ile kapattık. Nizamiyeyi de araç giriş ve çıkışlarına kapattık. Kısa bir sürede sayın Cumhurbaşkanımızı taşıyan helikopter geldi. Uçak daha önce gelmişti. Biz çok kısa bir süre içerisinde çoğu görevli personeli dahi uçağa yaklaştırmadan uçağın kalkışını sağladık. Cumhurbaşkanımız ve ailesi Havalimanında hiçbir binaya girmeden kısa süre içerisinde helikopterden uçağa transfer oldu."

Karadeniz, komisyon üyelerince yönetilen "Güvenlik sorunu yaşadınız mı?" sorusu üzerine ise hiçbir güvenlik sıkıntısı yaşamadıklarını, transferi çok kısa süre içerisinde gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

"Uzun namlulu silahlar talep ettik"

Cumhurbaşkanı ve ailesinin helikopterden inip uçağa yaya olarak geçtiklerini anlatan Karadeniz, şu ifadelere yer verdi:

"Güvenliğin sağlanması için İlçe Emniyet Müdürlüğünden uzun namlulu silah talep ettik. Oradan silahlar da geldi. Nizamiyede bekleyen personele mevzuat dışında kanunda ve yönetimde hiçbir değişiklik olmadığını, bir otorite bir yönetim değişikliği olmadığını da tüm personele duyurduk. Böyle bir girişim olduğunu duyduk ama inanamadık. Yine de askeri şahısların gelip buraya el koymaması için tedbirimiz aldık ama askerden bir talimat gelmedi. Olay sırasında hava trafiği de devam ediyordu. Hava trafiği Marmaris'teki darbeci helikopterlerin buraya yönelmesi üzerine tamamen kapandı. Karartma yapıldı."

Komisyon sözcücü Mihrimah Belma Satır, 15 Temmuz gecesi tüm Türkiye'nin gözünün Muğla'da olduğunu belirterek, "Yaptığınız çalışma çok önemliydi. Tüm Türkiye'nin gözü ve kulağı Muğla'daydı. Komisyon adına yaptığınız çalışmalar için teşekkür ederim." dedi.

DHM Havalimanı Başmüdürü Yaşar Kasap da olayı basından öğrendiğini ve 15 Temmuz gecesi saat 24.00 sıralarında Havalimanına geldiğini aktardı. Eşiyle helalleşerek Havalimanına intikal ettiğini dile getiren Kasap, "Hava trafik ünitesine geldim. Aynı zamanda mesleğim hava trafik kontrolörlüğü. Yıllarca bu mesleği icra ettim. O gün gerek rütbeli gerek rütbesiz veya yetkili hiçbir kimseden 'Sayın Cumhurbaşkanımız helikopter ile buraya gelecek, buradan uçakla uçacak' gibi bir bilgi almadık. Olaydan birkaç gün önce bir bakanımızın yolcu uçağıyla Havalimanımıza indiği bilgisi üzerine sayın Cumhurbaşkanımızın da buralarda olabileceğini sezdim. Buraya gelme ve uçma ihtimali olabileceğini düşündüm. Haberi aldıktan sonra gelip hava trafik ünitesine girdim." açıklamasında bulundu.

Kasap, 15 Temmuz'dan sonra Havalimanında çalışan 4 kişinin meslekten uzaklaştırıldığını, bunlardan birinin göreve tekrar döndüğünü, iki kişinin de açıkta bulunduğunu ve soruşturmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Ziyaretlerde Bulundu - Muğla - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement