Darbe Girişimi Davasında 8 Tahliye - Son Dakika
Güncel

Darbe Girişimi Davasında 8 Tahliye

Darbe girişiminde İstanbul’da yaşanan olaylara ilişkin açılan ilk davada ara kararını açıklayan mahkeme 8 polisin tahliyesine karar verdi.

30.12.2016 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darbe girişiminde İstanbul'da yaşanan olaylara ilişkin açılan ilk davada ara kararını açıklayan mahkeme 8 polisin tahliyesine karar verdi. Mahkeme, 4 gündür Silivri Cezaevinin yanında bulunan duruşma salonunda görülen davanın bir sonraki celsesinin ise İstanbul Adalet Sarayı'nda görülmesini hükmetti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, darbe girişimi gecesi İstanbul'da yaşanan olaylara ilişkin açtığı ilk davada, 3'ü helikopter pilotu 29 polisin yargılamasına devam edildi. İstanbul 22'inci Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla Silivri Ceza İnfaz Kurumu Duruşma Salonu'nda Salı günü görülmeye başlayan davanın bugünkü oturumunda, 1'i başka suçtan tutuklu 25 tutuklu sanık ve 3 tutuksuz sanık ile avukatları hazır bulundu. Maliye Hazinesi adına bir avukat da duruşmaya katıldı.

Mahkeme heyeti bugünkü oturumda, sanıklar ve avukatlarının taleplerini aldı. Tutuklu sanıklar tahliyelerini talep ederken tüm sanıklar suçlamaları reddetti. İddianamedeki suçlamalara ilişkin olarak beyanlarda bulunan sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Tutuklu 8 sanığa tahliye

Ara karar oluşturan mahkeme heyeti, mevcut delil durumu ve tutuklamanın bir tedbir olması hususlarını dikkate alarak tutuklu sanıklar Kamuran Güngör, Semih Yüksel, Samet Durak, Ali Bozan, Emre Çatalbaş ve Cem Günerhan ile çocuğunun sakatlığı değerlendirilerek Adil Tiftik'in ve annesinin kalp hastalığı değerlendirilerek Soytürk Yıldız'ın tahliyesine hükmetti. Mahkeme bu sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. Mahkeme tutuklu diğer sanıkların kaçma ihtimalleri ve kuvvetli suç şüphesini dikkate alarak tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

"Sandviç arası testereyle ilgili soruşturma var mı?"

Mahkeme heyeti, duruşmada bir sanığın iddiasını değerlendirerek, Atatürk Havalimanı saldırısının ardından gözaltına alınan 3 zanlının sosisli sandviç arasına saklanan testereyle demirleri kesip kaçmasına ilişkin herhangi bir soruşturma olup olmadığının sorulmasına hükmetti.

FETÖ ile bağlantıları araştırılacak

Sanıkların Fetullahçı terör örgütüyle irtibatlarına dair açık kaynaklardan araştırma yapılması için TEM Şube Müdürlüğü'ne yazı yazılmasını kararlaştıran heyet, Dijitürk, Tivibu ve D-Smart'a yazı yazılarak, sanıkların aboneliklerinin bulunup bulunmadıklarını, abonelik ve abonelik iptal tarihlerinin sorulmasına hükmetti.

Duruşma İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılacak

Bank Asya'ya yazı yazılarak, sanıkların eş ve çocuklarının adına hesap bulunup bulunmadığının sorulmasına, varsa 1 Aralık 2013 tarihinden sonraki hesap hareketlerinin istenmesine hükmeden mahkeme heyeti duruşmayı 6-7-8-9 Şubat 2017 tarihine erteledi. Bir sonraki duruşmanın İstanbul Adalet Sarayı'na görüleceğini kaydeden mahkeme, bu tarihlerde yaklaşık 60 tanığın dinleneceğini belirtti.

Savcı, tutuklu 4 sanığın tahliye edilmesi yönünde görüş bildirmişti

Duruşma savcısı sabah saatlerde açıkladığı mütalaasında, tutuklu sanıklar Ali Bozan, Semih Yüksel, Samet Durak ve Emre Çatalbaş'ın üzerlerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, tutuklulukta geçirdiği süreler, savunmalarının alınmış olması dikkate alınarak, tahliyelerine ve haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar verilmesini istemişti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Darbe Girişimi Davasında 8 Tahliye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı
    20:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programına katıldı. Göktaş, programda yaptığı konuşmada, ilçede sosyal belediyecilik projelerinin başarılı bir şekilde uygulandığını vurguladı. Ayrıca, Emirdağ'ın ve Afyonkarahisar'ın gelişmesi için destek istedi ve AK Parti belediyeciliğiyle birbirinden güzel projelerin hayata geçirileceğini belirtti.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı
    20:29 Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak programı kapsamında yaptığı ziyaretlerde, doğal gaz arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayraktar, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırmak için yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını ve birkaç hafta içinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv beklentilerinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak adına yenilenebilir enerji yatırımlarının önemine vurgu yaptı.

  • Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı
    20:26 Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı

    Banu Parlak, borçlu olduğu bir dosyayla ilgili gittiği Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı. Adliyeyi birbirine kattan Parlak, savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğini parçalayarak öldürmüştü.

  • Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu
    20:25 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Köşger, Adana'nın koruyucu aile sıralamasında 4. olduğunu belirterek, çocuklara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de programa katıldı.


Advertisement