Darbe Girişimiyle İlgili Düşüncelerini Anı Defterlerine Yazıyorlar - Son Dakika
Güncel

Darbe Girişimiyle İlgili Düşüncelerini Anı Defterlerine Yazıyorlar

Darbe Girişimiyle İlgili Düşüncelerini Anı Defterlerine Yazıyorlar

Elazığ’da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşadıklarını belediye tarafından hazırlanan anı defterine yazıyorElazığ Belediyesi tarafından demokrasi nöbetinin tutulduğu İzzetpaşa Meydanı’na, “Anı defteri” konuldu.

22.07.2016 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşadıklarını belediye tarafından hazırlanan anı defterine yazıyor

Elazığ Belediyesi tarafından demokrasi nöbetinin tutulduğu İzzetpaşa Meydanı'na, "Anı defteri" konuldu. Meydanda nöbet tutan vatandaşlar, 15 Temmuz darbe gecesi sonrasında yaşadıkları duygu ve düşüncelerini not düşüyor. Anı defterine düşüncelerini yazan vatandaşların, duygusal notların yanı sıra Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgisini de aktarıyor. Bunun yanı sıra notlarda birlik, beraberlik mesajları da yoğun olarak yer alıyor.

Ölene kadar Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olacağını belirten vatandaşlardan Halis Kaya, "Allah'a bu zındıkları cezasız bırakmayacak. Canı gönülden idamı istiyorum. Allah inşallah Feto denilen zındığın belasını verecektir" dedi.

80 darbesinde asker olduğunu dile getiren Cevdet Hacıoğulları ise "15 Temmuz gecesindeki millet topyekun sokağa çıkarak darbeyi önledi. Bu millet cumhurbaşkanımızı başkomutan olarak kabul etmiştir" diye konuştu.

Darbeyi en kötü insanın bile memleketine yapamayacağını vurgulayan Hulisi Yolaçtı, Milletin bayrak ve vatan sevgisi varken tüm darbelerin önünün kesileceğini kaydetti.

Anı defterine not düşenlerden Nihal Tuncer, "Allah'ım ülkemize bir düzen versin. Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza Allah kolaylık versin onu başımızdan eksik etmesin. Ezanlarımız susmasın. Şeytan aramıza girmiş, hepimizin dikkat etmesi lazım. Her gece ağlıyorum, namaz kılıp, Allah'a dua ediyorum. Darbe olduğu an bayıldım. Allah'ım başbakanımızı, bakanlarımıza, askerlerimize kolaylık versin" ifadelerinde bulundu.

"Kitap haline gelecek"

15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren İzzetpaşa Meydanı'nın vatandaşlarla dolup taştığını aktaran Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Her ırktan, dilden ve farklı dilleri konuşan, farklı siyasi görüşlerde olan herkes bu meydana gelip duyguların ortaya koyuyor. Bu vatanı bölmek ve birbirine kırdırmak isteyenlere halkımız cesur bir şekilde tepkisini gösteriyor. Bizde bu anı defterleriyle halkımızın duygularını yazıya dökelim istedik. Söz uçar yazı kalır dedik. İzzetpaşa Meydanı'nda anı defterlerimizi açtık ve günde 3, 4 tane defterimiz bitiyor. Biz daha sonra 15 Temmuz 2016 tarihinin anıtsal olarak kalması için bunları kitap haline dönüştüreceğiz. İnşallah gelecek nesillere 15 Temmuz 2016'da halkımızın duygu ve düşüncelerini aktarmış olacağız" dedi.

7'den 70'e her gün 500'den fazla kişinin darbe girişimi ile ilgili duygularını yazdığı anı defteri, demokrasi nöbeti bitene kadar meydanda bulunacak. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Darbe Girişimiyle İlgili Düşüncelerini Anı Defterlerine Yazıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement