Darbeci Hainlerin Heveslerini Kursaklarında Bırakan Komutan O Geceyi Anlattı - Son Dakika
Genel

Darbeci Hainlerin Heveslerini Kursaklarında Bırakan Komutan O Geceyi Anlattı

Darbeci hainlerin heveslerini kursaklarında bırakan komutan o geceyi anlattıTEKİRDAĞ - 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişimi sırasında 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı olan Korgeneral Alparslan Erdoğan Çorlu'da düzenlenen anma programında o geceyi anlattı.

16.07.2017 02:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darbeci hainlerin heveslerini kursaklarında bırakan komutan o geceyi anlattı

TEKİRDAĞ - 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişimi sırasında 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı olan Korgeneral Alparslan Erdoğan Çorlu'da düzenlenen anma programında o geceyi anlattı.

İstanbul'daki köprülerin Avrupa yönünün Trakya'dan hain darbeye destek vermesi planlanan birliklerin gelişi için açık bırakıldığını kaydeden Alparslan Erdoğan hainlerin heveslerini nasıl kursaklarında bıraktıklarını anlattı.

Çorlu Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen anma programı kapsamında Atatürk Meydanı'nda toplanan binlerce kişiye hitap eden dönemin 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Alparslan Erdoğan, "15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde aldığım davete icabet ederek, sizlerle birlikte olduğum için mutluluğumu ifade ederek konuşmama başlamak istiyorum. Bir yıl önce devletin çeşitli kademelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine sızdırılarak yerleştirilen aklı ve mantığını, başkalarına kiraya vermiş, hainlerin, ülkemize ve milletimize yaşattıkları o kara gecede, o hainlere karşı birlikte dimdik ayakta durduk. Sizlerle kader birliği yaptık. Başta Çorlu Kaymakamı Sayın Levent Kılıç, Belediye Başkanı Sayın Ünal Baysan Başsavcımız, Sayın Habip Korkmaz, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Gürzsoy ile temas halinde olup milli iradeye bağlılığımızı teyit ettikten sonra Tekirdağ Edirne ve Kırklareli valilerini arayarak, bölgemizde, askerin dışarı çıkmayacağını herhangi bir çıkışta, derhal bilgilendirmemizi istedik Bu meydanda toplanan vatandaşlarımızın, değerli hemşerilerimizin Kolordu Komutanlığı'na yürüyeceklerini öğrenince Kaymakam bey vasıtasıyla sizlere bir mesaj ilettim, selamlarımı gönderdim. Sizler de kolorduya güvenerek geri döndünüz. Diğer şehirlerde yaşanan birliklerin nizamiyesinin kapatılmasına benzeyen hiçbir olayı yaşatmadığınız. Bu konu ve bize olan güven, Cumhuriyetin ilk yıllarından beri ev sahipliği yaptığınız kolordumuzu mutlu etti. Bu bizim için bir ayrıcalık oldu, bunun için tekrar şükranlarımı sunuyorum" dedi.

O gece kolordu olarak bir hedefimiz vardı diyen emekli Korgeneral Erdoğan, "Bölgemizde tek bir silah patlamadan bu girişim atlatmak, bu bizim hedefimizdi. Bunu da uyguladığımız emir komuta sistemiyle ve mahalli mülki makamlar ile vatansever Türk Silahlı Kuvvetleri, personelimizin koordinasyonu sonucu başardık. Ne bir vatandaşın ne bir askerin burnu kanamadan bu hain darbe girişimini savuşturduk" diye konuştu.

İstanbul'daki darbe girişiminin bastırılmasına yönelik olarak da tedbir aldıklarını kaydeden Alparslan Erdoğan, Ordu Komutanımız Sayın Orgeneral Ümit Dündar'ın emrinde emir komuta zincirine bağlı kalarak İstanbul'daki darbe girişiminin bastırılmasına yönelik olarak da hazırlıklarımızı yaptık ve emir bekledik. Saat 3 civarında ATV A haber ortak yayınına bağlanarak bu niyetimizi beyan ederek, bunlar, bu teröristler, bu darbeye kalkışanlar üniforma giymiş teröristlerdir, bunlar bizden değildir diye ifade ettim. Bu konu darbecilerin üzerinde bir moral bozukluğu yarattı. ve bundan 5 dakika sonra da Sayın Başbakanımız aynı cümleyi kullanarak televizyonlarda bu konuyu ifade ettiler" şeklinde konuştu.

"İstanbul'daki darbeciler Trakya'dan takviye istedi"

Emekli Korgeneral Alparslan Erdoğan, "İstanbul'daki darbeciler kaybedeceklerini anlayınca bölgemizdeki tugaylardaki darbecilere İstanbul'u takviye görevi verdiler. Saat 4 civarında ilk önce Lüleburgaz'dan birliklerin hareketlendiği haberi üzerine Kırklareli Valisi, Lüleburgaz Kaymakamı, emniyet müdürü, başsavcı ve ilçe Jandarma komutanı ile koordine edilerek TEM gişelerinde ilk birlik durduruldu. Eğer burada bunlar durdurulmasaydı yani burada bu hainleri durdurmasaydık Çerkezköy'deki zırhlı birliklerimizden bir tank birliğine görev verip TEM yolunu kestik eğer oradan çatışarak geçselerdi karşılarında bir tank bölüğünü bulup orada imha edileceklerdi bu hainler. TEM gişelerinde durdurulan birlik, başta Tugay Komutanı olmak üzere 130 personel gözaltına alındı. ve İstanbul'daki, darbecilerin en büyük umutları böylece kursaklarında kaldı" dedi.

"Yarbayım darbeci hain misin, vatansever misin? söyle bakayım"

15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı gece tabur komutanı seviyesindeki tüm komutanları tek tek aradığını da aktaran Erdoğan, "Diğer bölük komutanlarımızı tek tek arayarak tabur komutanları seviyesinde her birine şu soruyu sordum. Yarbayım bana bak sen darbeci, hain misin? Yoksa vatansever misin? Söyle bana bakayım. Bu soru üzerine, hepsi geri durdular. Hiçbir birlik komutanı birliğini, kışladan dışarıya çıkaramadı. Çıkarmaya niyeti olanlar da, derhal geri döndüler.

"Köprünün Avrupa yönü Trakya'dan takviye bekledikleri için açık bırakıldı"

15 Temmuz darbe gecesi İstanbul kapatılan köprülerin Avrupa yönünün neden açık bırakıldığını da açıklayan dönemin 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Alparslan Erdoğan, "İstanbul'da, bazıları diyor ki köprülerin neden Anadolu tarafı tutuldu da Avrupa tarafı tutulmadı. Onların bir umudu vardı. Trakya'dan gidecek olan zırhlı birliklerin, İstanbul'u takviyesini planlamışlardı. Bu konuyla ilgili mesajlar çektikleri de ortaya çıktı. Avrupa yönü boş bırakıldı çünkü İstanbul'daki darbeciler takviye edilerek İstanbul'da büyük zulüm yaparak büyük kan akıtacaklardı büyük zulüm yapılacaktı. O umutları da kursaklarında kaldı başaramadılar. Darbe girişiminin bastırılmasında Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın kararlı tutumları sonucunda, ülkesine sahip çıkan halkımız ve emniyet teşkilatımız çok büyük bir fedakarlık ve eşi görülmemiş bir kahramanlık ortaya koydular. Ancak şunu da belirtmek isterim ki. Bu hain girişime katılmayan milli iradeye saygılı vatanına ve milletine bağlı vatansever Türk Silahlı Kuvvetleri personeli de bu girişimin önlenmesinde çok büyük bir rol oynamıştır. Canları kanları pahasına darbeye karşı durup şehit olan vatandaşlarımızı rahmetle şükranla, gazi olan 2 bin 193 vatandaşımızı da minnet ve şükranla anıyorum. Onlar için ne yapsak azdır. Allah bu millete bir daha böyle bir olay yaşatmasın. 41 yıllık meslek yaşamımın finalini yaptığım yer olan çok yer olan Çorlu'yu seviyor ve kendimi, Çorlu'nun fahri bir hemşehrisi gibi hissediyorum" şeklinde konuştu.

Darbeci Hainlerin Heveslerini Kursaklarında Bırakan Komutan O Geceyi Anlattı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Darbeci Hainlerin Heveslerini Kursaklarında Bırakan Komutan O Geceyi Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement