Darbeci Sönmezateş'in Çapraz Sorgusu Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Darbeci Sönmezateş'in Çapraz Sorgusu Tamamlandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimini planlayıp yöneten sözde "Yurtta Sulh Konseyi"...

06.11.2017 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimini planlayıp yöneten sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyesi sanık eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in çapraz sorgusu tamamlandı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları kampüsündeki salonda yapılan duruşmada, Sönmezateş'e sanıklar tarafından da bazı sorular yöneltildi.

Sanık Recep Ünal'ın sorusu üzerine 13 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otelin hava fotoğrafının çekilmesi için Ünal ile görüşme yapmadığını savunan Sönmezateş, Diyarbakır'dan kalkan uçakların teknolojik olarak bu fotoğrafları çekemeyeceğini iddia etti.

Sanık Sönmezateş, "Bu fotoğrafı çekiyorsanız da yazıcıdan çıktı alamazsınız. Görüntü komutanlığında işlenmek zorundadır. Böyle bir fotoğraf çekerseniz pilotun haberi olmayabilir ama istihbaratçıların haberi olmadan bunun çıktısını almak mümkün değildir." savunmasını yaptı.

Sanık eski Akıncı Üs Komutanı Hakan Evrim'in sorusu üzerine MİT heyetinin Akıncı'yı ziyaret ettiğinden haberinin olmadığını belirten Sönmezateş, ABD'lilerden istihbarat yardımı alınıp alınmadığı yönündeki soruya "Yok böyle bir şey. Başka birinin varsa bilmiyorum." karşılığını verdi. Sönmezateş, Yurtta Sulh Konseyinin de kendisi için hayal ürünü olduğunu savundu.

Duruşma yarın sanık savunmalarıyla devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Darbeci Sönmezateş'in Çapraz Sorgusu Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement