Darbecilerin Alıkoyduğu Komutanlar Için Akıncı'da Özel Hazırlık Yapılmış - Son Dakika
Güncel

Darbecilerin Alıkoyduğu Komutanlar Için Akıncı'da Özel Hazırlık Yapılmış

Akın Öztürk'ün damadı, eski filo komutanı Hakan Karakuş'un, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ana merkezi Akıncı Üssü'nde 15 Temmuz 2016 öncesi sorgu odalarını ve üsteki bazı odaları temizlettirdiği belirlendi.

07.04.2017 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akın Öztürk'ün damadı, eski filo komutanı Hakan Karakuş'un, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ana merkezi Akıncı Üssü'nde 15 Temmuz 2016 öncesi sorgu odalarını ve üsteki bazı odaları temizlettirdiği belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'ndeki olaylara ilişkin iddianamesindeki tanık ve şüpheli ifadeleriyle darbecilerin derdest ettikleri komutanlar için üste hazırlık yaptıkları belirlendi.

Şüphelilerinden eski Yüksek Askeri Şura Üyesi Akın Öztürk'ün damadı eski filo komutanı Hakan Karakuş'un, kalkışmadan bir gün önce Akıncı Üssü'ndeki sorgu odalarını ve bazı odaları temizlettirdiği, bazı odaları alıkoyulan komutanların tutulması amacıyla boşalttırdığı ortaya çıktı. İddianameye göre, Karakuş'un boşalttırdığı bu odalarda, Genelkurmay Karargahı ve değişik yerlerden rehin alınarak Akıncı'ya getirilen isimler tutuldu.

Akıncı Üssü'ndeki 141. Filo Komutanlıgˆının koridor kamera go¨ru¨ntu¨lerine, kursiyer pilotların bazı odalardaki eşyaları başka odalara taşıdıkları yansıdı. Tanık ve bazı şüphelilerin ifadelerinde, bu faaliyetlerin, darbeden bir gün önce Karakuş'un emriyle derdest edilecek komutanların yerleştirilmesi için yapıldığı tespit edildi.

Darbecilerin alıkoydukları kişileri sorgulamak üzere üssün bir bölümünde "sorgu odası" hazırladıkları da görüntülere yansımıştı. Bu sorgu odalarının da darbe öncesi temizlettirildiği belirlendi. İfadesi alınan tanıklar Cami Taş ve Hamit Açık, şüphelilerden TBMM'yi bombalayan pilot Hüseyin Türk'ün, kendilerini, 141. Filo'nun 50 metre ilerisinde bulunan sıgˆınak tarzı bir yere go¨tu¨rerek, girişte "sorgu odası" yazan yerin temizligˆini yaptırdıgˆını, daha sonra darbeci Binbaşı Mehmet Fatih C¸avur'un gelip kontrol ederek, Hakan Karakuş ile bu odaları gezdiklerini belirtti.

Şüphelilerden Ahmet Tosun ifadesinde, 141. Filo'da, Hakan Karakuş'un emri dogˆrultusunda bazı odaların eşyalarının kursiyer tegˆmenler ve u¨stegˆmenler tarafından boşaltıldığını, alıkonulanların bu odalarda tutulacağını kaydetti.

Şüpheli Mustafa Mete Kaygusuz da Karakuş'un kendisine, u¨sse bazı şahısların tutuklu olarak gelecegˆini, bunların kendisi tarafından "misafir" edilecekleri yerlere go¨tu¨ru¨lecegˆini so¨ylediğini ifade etti. Kaygusuz, saat 20.45 sularında ilk "misafirlerin" gelmeye başladığını, ilk olarak Genelkurmay Personel Başkan Yardımcısının elleri bagˆlı vaziyette geldiğini, sonrasında Korgeneral Fikri O¨zbilgin'in elleri bagˆsız getirildiğini anlattı.

Bir su¨re sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın getirildiğini duyduğunu ancak görmediğini söyleyen Kaygusuz, ardından elleri bagˆsız şekilde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın yine elleri bagˆsız şekilde geldiğini belirtti. Şüpheli Kaygusuz, gelen komutanları kendisine o¨nceden bildirilen odalara go¨tu¨rdu¨ğünü söyledi.

Darbecilerin Alıkoyduğu Komutanlar Için Akıncı\'da Özel Hazırlık Yapılmış
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Darbecilerin Alıkoyduğu Komutanlar Için Akıncı'da Özel Hazırlık Yapılmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı
    17:43 Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı

    Hint Okyanusundaki ada ülkesi Madagaskar'ı vuran Gamane Kasırgası'nda hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. Kasırga nedeniyle 3 kişi yaralandı, 4 kişi kayboldu ve 20 binden fazla kişi yerinden oldu. Ülkenin farklı bölgelerinde şiddetli yağış sele yol açtı.

  • Küçük çocuğuna tır kullandıran baba yakalandı
    17:42 Küçük çocuğuna tır kullandıran baba yakalandı

    İzmir'de küçük yaştaki çocuğuna tır kullandıran ve o anları sosyal medyada paylaşan baba, idari para cezası kesilerek hakkında işlem başlatıldı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tırda bulunan küçük çocuğunun ehliyetsiz araç kullanmak ve kullandırmak suçundan dolayı babasına ceza kesildiğini tespit etti. Ayrıca baba ve kızı hakkında trafik güvenliğini tehlikeye atma suçlamasıyla adli işlem başlatıldı.

  • Uludere Katliamı'nda paylaşım yapan okul müdürlerine disiplin cezası istendi
    17:41 Uludere Katliamı'nda paylaşım yapan okul müdürlerine disiplin cezası istendi

    Uludere Katliamı'nı anmak için sosyal medya paylaşımları yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve başka bir yere sürülen 3 okul müdürüyle ilgili soru önergesini cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okul müdürleri için disiplin cezaları istendiğini bildirdi.

  • Meral Akşener, öğretmen atamaları konusunda açıklama yaptı
    17:41 Meral Akşener, öğretmen atamaları konusunda açıklama yaptı

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında Çankırı'da yaptığı konuşmada, 2023 seçimlerine kadar 100 bin öğretmen ataması yapılması gerektiğini belirtti. Akşener, atama yapılmaması durumunda öğretmenlerin oylarına talip olduğunu söyledi ve emeklilerin durumuna benzer şekilde bu hakkı söke söke alacağını vurguladı. Ayrıca mülakat sisteminin kaldırılması gerektiğini de dile getirdi.

  • AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi toprağa verildi
    17:41 AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi toprağa verildi

    Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın cenazesi, başkentte düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenazeye Karaaslan'ın ailesi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve diğer siyasi isimler ile vatandaşlar katıldı.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Semt Pazarlarını Yeniden Kazandıracak
    17:38 Kuşadası Belediye Başkanı Semt Pazarlarını Yeniden Kazandıracak

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, yeni döneminde kapalı pazar yerini kapatarak semt pazarlarını yeniden kente kazandıracağını açıkladı. Mevcut kapalı pazar yeri ise sivil toplum yerleşkesi olarak düzenlenecek.


Advertisement