Darbeciyi Protesto Eden Türklere, Avusturya'dan Ceza - Son Dakika
Güncel

Darbeciyi Protesto Eden Türklere, Avusturya'dan Ceza

Darbeciyi Protesto Eden Türklere, Avusturya\'dan Ceza

15 Temmuz'da FETÖ'nün Türkiye'de gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimi, Avrupa'nın birçok ülkesinde yaşayan Türkleri de herekete geçirdi.

12.08.2016 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz'da FETÖ'nün Türkiye'de gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimi, Avrupa'nın birçok ülkesinde yaşayan Türkleri de herekete geçirdi. Bulundukları bölgelerde Türk temsilciliklerinin önüne giden Avrupalı Türkler, darbeye karşı gösteri düzenledi. Bu ülkelerden biri de Avusturya. Ancak Avusturya, ilginç bir uygulamayla tarihe geçti. O gece Türk temsilciliklerinin önünde toplanan vatandaşlara para cezası kesti. Gerekçe olarak da 'Gösteri ve Toplantı Yasasına aykırı hareket' etmeyi gösterdi.

KORNA ÇALMAYA, BAYRAK AÇMAYA

UETD Avusturya Başkanı Cem Aslan da ceza yiyenlerden. Viyane Emniyet Müdürlüğü'nün 15 Temmuz Cuma günü için 200 Euro, bir sonraki gün için de 600 Euro ceza makbuzu gönderdiğini belirten Aslan, şunları söyledi: "Polis, gösteriyi 24 saat önce bildirmediğimiz için bu cezayı talep ediyor. Yasaya göre 24 saat önce gösteriyi bildirmek gerekiyor, ancak acil durumlarda böyle bir şart yok. Darbe girişimi gecesi vatandaşlardan çok talep gelmesi üzerine acil bir durum oluştu ve biz de Facebook üzerinden bunu vatandaşlara duyurduk. Gösteriye katılan bir çok vatandaşa da ceza makbuzu gönderilmiş. Korna çaldığı, bayrak açtığı gerekçesiyle. Bin Euro'ya kadar varan cezalar var. Ben cezaya itiraz ettim."

CEZALARA İTİRAZ ETTİK

UETD Vorarlberg Eyalet Teşkilatı Başkanı Evren Akkuş da Bregenz Başkonsolosluğu önündeki gösteriden dolayı ceza yazılanlardan. İki gün için 400'er Euro ceza kesildiğini belirten Akkuş ise şöyle konuştu: "Bir UETD yöneticimize de 400 Euro ceza gönderildi. Biz bu cezalara itiraz ettik. Polise, cuma akşamı olayın aciliyetini hatırlattık. Ertesi gün ise polise telefonla haber verdik, ancak '24 saat önce olması gerekir' diyorlar. Bizi emniyete çağırdılar. 'Türkiye'deki olayları buraya taşıyamazsınız' dediler. 'Niçin tekbir getirdiniz? Bu ne anlama geliyor? IŞİD de tekbir getirerek, insanların başını kesiyor' dediler. Biz kendilerine demokrasiye sahip çıktığımızı, IŞİD ve her türlü teröre karşı olduğumuzu söyledik."

KONSOLOSLUKTAN HUKUKİ DESTEK

Birçok vatandaşa ceza kesildiğini öğrenen Bregenz Başkonsolosluğu ise internet sayfası üzerinden açıklama yaptı. Türk yetkililer, ceza kesilen vatandaşları başkonsoloslukta danışmanlarla görüşerek hukuki yardım almaları konusunda tavsiyede bulundu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Darbeciyi Protesto Eden Türklere, Avusturya'dan Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement