Darende'de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Darende'de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Darende\'de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93 yıl dönümü Darende’de coşku ile kutlandı.

29.10.2016 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93 yıl dönümü Darende'de coşku ile kutlandı. Kaymakam Ali Türk'ün makamında tebrikleri kabulünden sonra kutlama töreni Hacı Hasan Akyol Çarşısı Demokrasi meydanında devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Darende Kaymakamı Ali Türk günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Cumhuriyet'in 93.'üncü kuruluş yıldönümünü birlikte kutlamanın mutluluk ve heyecanı içerisinde olduklarını ifade ede Türk, "Cumhuriyet'in en önemli vasiyeti eşitlik adalet ve hürriyettir. Millet egemenliğine dayanan, gücünü millet iradesinden alan Cumhuriyetin temel esasları bireylerin hak ve özgürlüklerini teminat altına alması, toplumda adalet olgusunun yerleşmesini sağlayacak bir hukuk düzeninin tesis edilmesidir. Bugün herkes bu ülkenin eşit haklara sahip asil ve özgür vatandaşlarıdır ve ayrım gözetilmeksizin herkes Cumhuriyetimizin gerçek sahibidir" diye konuştu.

Türk'ün konuşmasının ardından '15 Temmuz demokrasi ve Cumhuriyete sahip çıkanlar' konulu kompozisyon ve şiir dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Şiirlerin okunması, halk oyunları ve spor gösterilerinin ardından kutlama töreni son buldu. Törene Kaymakam Ali Türk'ün yanı sıra Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Belediye Başkan yardımcısı Savaş Kazancıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce ile resmi kurum ve kuruluş temsilciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Darende'de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement