Dargeçit'e kazandırılacak kütüphane bilgi evinin temeli atıldı - Son Dakika
Güncel

Dargeçit'e kazandırılacak kütüphane bilgi evinin temeli atıldı

Dargeçit\'e kazandırılacak kütüphane bilgi evinin temeli atıldı

Mardin'in Dargeçit ilçesinde kurulacak kütüphane bilgi evinin temeli atıldı.

14.07.2021 11:14  Güncelleme: 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Dargeçit ilçesinde kurulacak kütüphane bilgi evinin temeli atıldı.

Dargeçit Belediyesinden yapılan açıklamada, yaklaşık üç ay önce Dargeçit Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi arasında kütüphane bilgi evi bina yapım çalışmasının protokolünün imzalandığı bildirildi.

911 bin metrekare alan üzerinde yapılacak olan kütüphane bilgi evi temel atma töreninde ilk harç için butonlara basıldığı ifade edilen açıklamada, temeli atılan projenin bu yıl tamamlanarak hizmete sunulmasının amaçlandığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy, gençlere yönelik yapılacak bilgi evinin içerisinde 3 derslik, bilgisayar salonu, spor salonu ve kütüphane içerikli bölümlerin olacağını belirterek, bilgi evi projesinin vaat ettikleri projeler arasında olduğunu belirtti.

2021 yılını yatırım ve atılım yılı olarak gördüklerinin aktaran Aksoy, şunları kaydetti:

"Belediyemiz ürettiği ve uygulamaya koyduğu projelerle, gençlerin yaşam kalitesini arttırmayı onları ilgi alanları doğrultusunda yönlendirmeyi ve yetiştirmeyi ufuklarını genişletmeyi sosyal ve nitelikli bireyler olarak hayata hazırlamayı ilke edinmiştir. Bu anlamda belediyemiz, ilçemizde bir ihtiyaç haline gelen bilgi evi ihtiyacını kütüphane bilgi evi projesi ile karşılamayı hedefleyip, bu proje ile ilçemizdeki gençleri kültür sanat ve kaliteli eğitim ile buluşturmayı amaçlamaktadır. Yapacağımız işlerin ve diğer işlerin ilçemize hayırlı bereketli olmasını, evlatlarımıza faydalı olmasını temenni ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dargeçit'e kazandırılacak kütüphane bilgi evinin temeli atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement