Dario Moreno 93 Yaşında - Son Dakika
Yerel

Dario Moreno 93 Yaşında

Dario Moreno 93 Yaşında

Dario Moreno dostları, sanatçının 93’üncü doğum yılını Sefarad müzikleriyle kutladı.

26.03.2014 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dario Moreno dostları, sanatçının 93'üncü doğum yılını Sefarad müzikleriyle kutladı. Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen anma gecesinde Maraş Nacaroğlu'nun da 50. sanat yılı kutlandı.

500'ün üzerinde şarkısıyla dünyanın en çok tanınan, dinlenen ve sevilen Müzik, Ses ve Sinema sanatçısı İzmirli Dario Moreno, Konak Belediyesi ve Dario Moreno Dostları Derneği'nin gerçekleştirdiği etkinlikle anıldı. Moreno'nun 93'üncü doğum günü anısına düzenlenen geceye Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir Musevi Cemiyeti Başkanı Jak Kaya, İzmir'i Sevenler Platformu ve Dario Moreno Dostları Derneği Başkanı Sancar Maruflu, gazeteci yazar Okan Yüksel, Şevki Figen, Daniel Alfandari, İlhan Telli, Maraş Nacarlıoğlu, Günhan Bağtaş, tiyatro sanatçısı Melek Tartan, Israel İzzet Bana, Adrian Lopez Sanabri, şovmen Mikrop Hikmet ile çok sayıda İzmirli sanatçı ve İzmir Musevi camiası katıldı.

"UNUTULMAZ ESERİ SESLENDİRİLDİ"

Dario Moreno gecesinde Sefarad müziğinin duayeni İsrael İzzet Bana, Arjantinli sanatçı Adrian Lopez Sanabri ve opera sanatçısı Linet Şaul sahnde aldı. Dario Moreno dostlarını yalnız bırakmayarak etkiliğe katılan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da sahneye çıkarak sanatçılarla birlikte Dario Moreno ile bütünleşen 'Deniz ve Mehtap' adlı unutulmaz eseri seslendirdi.

"DARİO MORENO SOKAĞININ AÇILIŞINI YAPTIK"

İzmir'e Dario Moreno Sokağı'nı kazandırarak sanatçının adını bir zamanlar yaşamış olduğu sokağında ölümsüzleştiren Başkan Tartan şöyle konuştu: "Bizleri ayakta tutan, geleceğe taşıyan şey değerlerimize sahip çıkmak. Eğer toplum böyle değerlerini yaşatmazsa geleceğe umutla bakamaz. Göreve ilk geldiğimiz günlerde Dario Moreno sokağının açılışını yaptık, heykellerini sokağa yerleştirdik. Önümüzdeki dönemde ise Konak Halk Üniversitemizi daha da genişleterek bir müzik akademisi oluşturacağız. Adı Dario Moreno olacak bu akademide tüm Dario Moreno dostları güzelliklere imza atacak. Çünkü zaten bizi bir arada tutan şey sevgi, saygı ve geçmişten gelen bağımız. Değerlerimizi yaşattığımız sürece geleceğe umutla bakabiliriz."

NACAROĞLU'NUN 50. SANAT YILI KUTLANDI

Sunumunu Cevat Maruflu'nun üstlendiği anma gecesinde, Moreno'nun İzmir'de geçirdiği günlerinden dünya sanatçılığına ve tüm yaşamına etki eden Sefarad müziği ve tangolar seslendirildi. Dario Moreno'nun 93'üncü doğum yılında duayen sanatçı Maraş Nacaroğlu'nun da 50'nci sanat yılı kutlandı. Nacaroğlu, 50'inci sanat yılı anmalığını ve onur belgesini Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın elinden aldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dario Moreno 93 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement