Darp davasında kocaya ceza, eşine 'meşru müdafaa'dan beraat - Son Dakika
Güncel

Darp davasında kocaya ceza, eşine 'meşru müdafaa'dan beraat

Darp davasında kocaya ceza, eşine \'meşru müdafaa\'dan beraat

KAYSERİ'de evden kovma meselesi yüzünden çıkan tartışmada birbirini darp eden karı kocadan İrfan V., 3 bin TL para cezasına çarptırılırken, eşi S.V. ise, evden kovulduğu ve kocası şiddet uyguladığı için kendisini savunduğu gerekçesiyle 'meşru müdafaa' kapsamında beraat etti.

28.07.2021 16:07  Güncelleme: 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAYSERİ'de evden kovma meselesi yüzünden çıkan tartışmada birbirini darp eden karı kocadan İrfan V., 3 bin TL para cezasına çarptırılırken, eşi S.V. ise, evden kovulduğu ve kocası şiddet uyguladığı için kendisini savunduğu gerekçesiyle 'meşru müdafaa' kapsamında beraat etti.

Olay, geçen 4 Nisan'da merkez Kocasinan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, 2 yıllık evli olan İrfan V. ile S.V. arasında çıkan tartışma sonrası İrfan V. eşini evden kovmak istedi. İkili arasında çıkan tartışmada taraflar birbirini itekleyerek, yaraladı. Karı kocanın birbirinden şikayetçi olmalarının ardından her ikisi hakkında da 'basit yaralama' suçundan dava açıldı.

Kayseri 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında sanık karı koca hazır bulundu. Şikayetçi olmadığını söyleyen İrfan V., "Telefonu alırken, itiş kakış oldu. Şikayetçi değilim" dedi. S.V. de kocasından şikayetçi olmadığını söyleyerek, beraatini istedi.

Mahkeme hakimi Birol Küçük, sanıklardan İrfan V.'yi, 150 adli gün karşılığı 3 bin TL para cezasına çarptırarak, cezayı ertelemedi. Hakim, S.V.'nin ise, aynı suçtan, evden kovulduğu ve kocasının şiddetine maruz kaldığı için kendisini savunduğu gerekçesiyle 'meşru müdafaa' kapsamında beraatine hükmetti.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Darp davasında kocaya ceza, eşine 'meşru müdafaa'dan beraat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement