DARÜLACEZE 2 YIL SONRA ZİYARETÇİLERİ AĞIRLADI - Son Dakika
Güncel

DARÜLACEZE 2 YIL SONRA ZİYARETÇİLERİ AĞIRLADI

DARÜLACEZE sakinleri ile çalışanlar Ramazan Bayramı nedeniyle yapılan bayramlaşma programında bir araya geldi.

02.05.2022 14:16  Güncelleme: 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DARÜLACEZE sakinleri ile çalışanlar Ramazan Bayramı nedeniyle yapılan bayramlaşma programında bir araya geldi. İki yıl sonra tedbirlere uyularak ziyaretçilere açılan Darülaceze'deki bayramlaşmaya, eski Türkiye Güzeli ve oyuncu Aydan Şener, eski mankenler kraliçesi Sibel Tan Arıkan da katıldı.

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görülmesiyle birlikte ziyaretçilere kapılarını kapatan Okmeydanı'ndaki Darülaceze'de bayram heyecanı yaşanıyor. İki yılın ardından, tedbirlere uyularak ziyaretçilere açılan Darülaceze'de, saat 10.00'da,'Geleneksel Bayramlaşma Programı' gerçekleştirildi. Darülaceze sakinleri ve çalışanların bir araya gelerek bayramlaştığı programa, Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, eski Türkiye Güzeli ve oyuncu Aydan Şener, eski mankenler kraliçesi ve mimar Sibel Tan Arıkan'ın yanı sıra kurumda yetiştikten sonra sevgi evlerine yerleştirilen çocuklar katıldı.

Pandemi süresince ziyaretçi kabul edilmeyen kurumun kapılarını tekrar ziyaretçilere açması nedeniyle mutlu olduğunu söyleyen Darülaceze sakinlerinden Nesrin Ünal, 'Çok heyecanlıyız. Ziyaretçilerimi, arkadaşlarımı bekliyorum. Birazdan geleceklerö dedi.

Kurum sakinlerinden Fevzi Oyanbaş ise 'Kız kardeşim var. Allah'a şükür, ziyarete geliyor. Burada bayramlarımız da, diğer günlerimiz de çok iyi geçiyor. Arkadaşlarımızla şakalaşıyor, gülüşüyoruz. Televizyon odamızda vakit geçiriyoruz" diye konuştu.

Darülaceze'nin en süslüsü olarak nitelendirilen Füsun Kaslak, 'Başkanlarımız ve ekibinden, hemşirelerimizden Allah razı olsun. 2 yıllık hastalık sürecinde, çok şükür ölenimiz olmadı. Bir daha da yanımıza gelmesin bu müzmin hastalık" ifadelerini kullandı.

Bayramlaşma programında konuşan 1988 mankenler kraliçesi ve mimar Sibel Tan Arıkan, Darülaceze sakinleriyle 3 sene önce tanıştığını belirterek '5 senedir köy okulları ablasıyım. Doğuda, ilkokul öğretmenlerine ve öğrencilerine destek oluyorum. Bundan sonra benim işim, cicili bicili işler değil; daha gerçekçi, yardımlar ve destekler. 3 sene önce Diyabet Vakfı'nın üyesi olarak bu kuruma adım attım. Ben de herkes gibi geçiyordum ama bu duvarların arkasında ne olduğunu bilmiyordum. Geniş Türk ailelerine hasretim. Bu kurumla birlikte, benim anneannelerim, teyzelerim, dedelerim ve amcalarım oldu" şeklinde konuştu.

Eski Türkiye güzeli ve oyuncu Aydan Şener de, 'Yaklaşık 27 yıl önce buraya bir ziyaretim olmuştu. Sonrasında benim ayıbım, gelebilmek nasip olmadı. Bugün geldim ve mimaride, tesislerde müthiş bir fark gördüm. Kapıdan girer girmez bir huzur, pozitif enerjiyle karşılaştım" dedi.

SİZLERE SAHİP ÇIKMAK VATANA SAHİP ÇIKMAKTIR

Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya yaptığı konuşmada, 'Anayasamızda şöyle bir ifade var; devlet, fakru zaruret içinde olanları, yaşlıları, küçükleri, bedeni ve ruhu yetersiz olanları korur. Bu ilkelerin temel açılımı, sosyal devlet ilkesi demektir. Devletimiz, yüzyıllardır muhtaç olan insanlara yardım eli uzatmaktan hiçbir zaman geri durmamıştır. Sizler, kalbimizde ve başımızın üzerinde olan insanlarsınız. Sizler, bizim geleceğimizsiniz. Sizler ayrıca, bu ülkenin kaymakamlarını, mühendislerini okutup büyüten insanlarsınız. Sizlere sahip çıkmanın, vatana sahip çıkmak anlayışına sahibiz" sözlerine yer verdi.

BU TİP YERLER YAPMAK ÖNEMLİ

Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci ise şunları söyledi:

Bazen diyorum ki; bir gün gözlerinize bant çekin, bir gün boyunca görmeyin. O zaman görmenin kıymetini anlarsınız. Duymamanın, yürüyememenin? 50 yıldır burada aynı yatakta yatan, yedirmediğiniz zaman yiyemeyen, temizlemediğinizde temizlenemeyen 150 kişilik bir grup var burada. 150'ye yakın yatağa bağlı insan var. Ara sıra diyorum ki,günümüzde, cami yapmaktan daha önemli bu tip yerler yapmak. Çünkü yaş ortalaması yükseliyor yeni genç nesil de öyle arzu edildiği şekilde arkadan gelmiyor. Bu yaşlı insanların bakımı için bu tip yerlere ihtiyaç var. Bayramlaşma programı sonunda, kaymakam Kaya, başkan Cebeci, Aydan Şener ve Sibel Tan Arıkan, kurumda yetiştikten sonra sevgi evlerine yerleştirilen çocuklara bayram harçlığı verdi.

DARÜLACEZE 2 YIL SONRA ZİYARETÇİLERİ AĞIRLADI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DARÜLACEZE 2 YIL SONRA ZİYARETÇİLERİ AĞIRLADI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da Depremzedelere Sıfır Atık Etkinliği
    16:57 Malatya'da Depremzedelere Sıfır Atık Etkinliği

    Malatya'da Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla konteyner kentte depremzede çocuklara etkinlik düzenlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklara oyun alanları kuruldu, el sanatları atölyelerinde takılar yapılarak hediye edildi. Ayrıca pamuk şeker ikramı yapıldı ve gösteriler sunuldu. Sıfır Atık Bilgi Yarışması'nda dereceye giren çocuklara ödüller verildi. Programa katılan Malatya Valisi Ersin Yazıcı da çocuklarla oyun oynadı.

  • Kayseri'de polis operasyonunda 24 kişiye işlem yapıldı
    16:57 Kayseri'de polis operasyonunda 24 kişiye işlem yapıldı

    Kayseri'de polis, kumar oynatıldığını tespit ettiği 4 iş yerine operasyon düzenledi. Operasyonlarda 24 kişiye işlem yapıldı. 4 kişiye adli, 20 kişiye idari işlem uygulandı ve 124 bin 900 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca, kumar masalarında kullanılan 420 pul ve 300 lira da el konuldu. Ruhsatsız faaliyet gösteren bir mekan ise süresiz kapatıldı.

  • BBP Kütahya İl Başkanı Mustafa Gökdere, AK Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı
    16:57 BBP Kütahya İl Başkanı Mustafa Gökdere, AK Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Kütahya İl Başkanı Mustafa Gökdere, 31 Mart yerel seçimlerinde Kütahya merkezde AK Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu. Gökdere ve Saraçoğlu, ortak basın açıklaması yaparak desteklerini belirtti.

  • Ali Koç: Trabzonspor maçı bardağı taşıran damla oldu
    16:52 Ali Koç: Trabzonspor maçı bardağı taşıran damla oldu

    Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçının sadece bir neden olmadığını belirterek, olayın bardağı taşıran damla olduğunu söyledi. Koç, Trabzon'daki olayın organize ve belli bir amaçla gerçekleştirildiğini ifade etti.

  • Gölcük'te tabancayla vurulan kişi hayatını kaybetti
    16:51 Gölcük'te tabancayla vurulan kişi hayatını kaybetti

    Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, Kavaklı Mahallesi'ndeki otobüs terminalinde Muzaffer E'ye tabancayla ateş eden O.Ç., polis tarafından yakalandı. Yaralanan Muzaffer E, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

  • Mustafa Bozbey: Bir oyu bile çaldırmayacağız
    16:50 Mustafa Bozbey: Bir oyu bile çaldırmayacağız

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, seçim çalışmalarına devam ederken sandıklara sahip çıkacaklarını ve bir oyu bile zayi etmeyeceklerini söyledi.

  • Tepebaşı Belediyesi 'Her Ev Bir Mandıra' Projesi İçin Kurul Oluşturdu
    16:50 Tepebaşı Belediyesi 'Her Ev Bir Mandıra' Projesi İçin Kurul Oluşturdu

    Tepebaşı Belediyesi'nin 'Her Ev Bir Mandıra' sloganı ile başlattığı 'Sütten Peynire Dönüşüm' adlı söyleşi yoğun katılım ile gerçekleştirilirken, projenin hayata geçirilmesi için kurul oluşturuldu.

  • Erdoğan, miting sonrası Murat Kurum'u sahneye çağırdı, görevli uyardı: Efendim onlar Sancaktepe'de
    16:50 Erdoğan, miting sonrası Murat Kurum'u sahneye çağırdı, görevli uyardı: Efendim onlar Sancaktepe'de

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sultanbeyli'deki AK Parti mitinginde, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'u sahneye çağırdı. Ancak Kurum'un Sancaktepe'deki mitingde olduğu ortaya çıkınca Erdoğan şaşkınlık yaşadı.

  • TİKA, Afganistan'daki yetimhanelerde iftar programı düzenledi
    16:49 TİKA, Afganistan'daki yetimhanelerde iftar programı düzenledi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzey vilayetlerindeki yetimhanelerde iftar programı düzenledi. Afganistan'ın kuzey vilayetlerinde bulunan 6 yetimhanede 1000 yetim için iftar programı düzenlendi. Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosluğu ve TİKA tarafından hazırlanan hediye paketleri de dağıtıldı.


Advertisement