Darülaceze Sakinleri Eyüp Sultan'da - Son Dakika
Güncel

Darülaceze Sakinleri Eyüp Sultan'da

Darülaceze Sakinleri Eyüp Sultan\'da

"Bizim Sevgilimiz Siz Büyüklerimizsiniz!"

14.02.2015 11:15  Güncelleme: 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darülaceze sakinleri Eyüp Sultan'da unutulmaz bir gün yaşadı. Sabah namazıyla başlayan program, Pierre Loti'de Müzeyyen Senar'ın unutulmaz eserleriyle sona erdi. Teleferiğe ilk kez binen yaşlılar, heyecanlı dakikalar yaşadı.

Eyüp Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nce düzenlenen programda, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla Darülaceze sakinleri ağırlandı. Eyüp Sultan Camii'nde sabah namazı kılıp duaya katılan yaşlılar, günü Pierre Loti tepesindeki kahvaltıda Müzeyyan Senar şarkıları dinleyerek geçirdi.

"Bizim sevgilimiz siz büyüklerimizsiniz" sloganı ile düzenlenen programda, Darülaceze'den alınan yaşlılar önce Eyüp Sultan Camii'nde sabah namazı kılıp dualar etti. Eyüp Sultan Camii çıkışında ikram edilen çorba, simit-karper ve çay ikramının ardından teleferik ile Pierre Loti Tepesi'ne çıkan yaşlıları burada da bir sürpriz bekliyordu.

Muhteşem Haliç manzarasına karşı kahvaltı ederken, fasıl heyetinin seslendirdiği Müzeyyen Senar şarkıları ile coşan yaşlıların mutluluğu görülmeye değerdi.

Ev sahipliğini Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın eşi Tülay Aydın ve Başkan Yardımcıları ile eşlerinin yaptığı organizasyonda, gönüllerince eğlenen yaşlılar bu anlamlı günde kendilerini ağırlayan Eyüp Belediyesi'ne teşekkür ettiler.

Uzun süredir Ebu Eyyüb El Ensari'nin türbesini ziyaret edemediklerini bu vesile ile burada bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Darülaceze sakinlerinin büyük çoğunluğu, hayatlarında ilk kez teleferiğe bindiklerini söylerken heyecanlı dakikalar yaşadılar.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın eşi Tülay Aydın, bu tür organizasyonların devamının olacağını belirterek, Darülaceze sakinlerine Başkan Aydın'ın selamlarını iletti.

DARÜLACEZE BAŞKANI ÇİFTÇİ: "GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Programa katılan Darülaceze Başkanı Dr. Aylin Çiftçi de, Darülaceze'nin 120'nci kuruluş yılını kutladığını belirterek, "Eyüp Belediyemiz bizi yalnız bırakmıyor. Her zaman desteklerini görüyoruz. Bizi böyle güzel bir günde konuk ettikleri için teşekkür ederiz. Bugün sevgililer günü, biz de sevgimizi alıp geldik. Eyüp Sultan Camii'nde çok namaz kıldım fakat Darülaceze sakinlerimizle birlikte, ilk kez namaz kılıp, dua etmek nasip oldu. Görüyorsunuz ki sevgili büyüklerimiz de çok mutlular. Başta Remzi Aydın Başkanımız ve eşleri Tülay hanımefendi olmak üzere, tüm Eyüp Belediyesi çalışanlarına gönülden teşekkür ediyorum"diye konuştu.

DARÜLACEZE SAKİNLERİ, VUSLAT YOLCULUĞUNA ÇIKIYOR

Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tüfekçi ise yaptığı konuşmada, cennet mekan Abdülhamid Han'ın mirasına sahip çıkarak Darülaceze sakinleri ile daha fazla birlikte olmak istediklerini belirterek, "120'nci yıla yönelik pek çok proje hazırlanıyor. Biz de Eyüp Belediyesi olarak siz büyüklerimizle daha fazla birlikte olmak istiyoruz. Sizler bizim ömrümüzün bereketisiniz. Eyüp'ten Konya'ya, ismini Vuslat Yolculuğu koyduğumuz projemiz var. Yüksek Hızlı Tren'le Konya'ya aynı gün gidip döneceğiz. Sizler bizim başımızın tacısınız, bizim sevgilimiz, siz büyüklerimizsiniz, Allah sizleri başımızdan eksik etmesin" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Sanatçı Müzeyyen Senar'ın eserleriyle unutulmaz dakikalar geçiren Darülaceze sakinleri, Eyüp Belediyesi'ne teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Darülaceze Sakinleri Eyüp Sultan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement