Darülbedayi 100. Yıl Atölyesi Törenle Açıldı - Son Dakika
Güncel

Darülbedayi 100. Yıl Atölyesi Törenle Açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Darülbedayi 100. Yıl Atölyesi Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde büyük bir coşkuyla açıldı.

14.01.2015 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atölyenin açılışına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Salih Efiloğlu, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, Şehir Tiyatroları Müdürü Şevket Demirkaya, Perihan Savaş, Zihni Göktay, Gencay Gürün, Toron Karacaoğlu, Engin Uludağ, Orhan Alkaya, Engin Alkan, Hakan Arlı, Aslı İçözü, Arif Akkaya, Göksel Kortay, Erhan Abir, Yalçın Boratav, Aliye Uzunatağan, Şehir Tiyatroları sanatçıları ve çalışanları ile basın mensupları katıldı.

Atölye kapsamında tiyatro sanatının farklı disiplinlerinde uzmanlaşmış Şehir Tiyatroları sanatçıları ve emekli ustaları birikimlerini paylaşmak amacıyla, bugünün genç seyircisi ve geleceğin sanatçı adaylarıyla bir araya gelecek. Ritüelden günümüze dünya tiyatro tarihi, metin inceleme, karakter çözümleme gibi kuramsal eğitimin paralelinde uygulamalar yapmak üzere nefes-diksiyon, sahne, hareket, müzik ve dans dersleri yapılacak.

Hazırlıkları büyük bir hızla tamamlanarak eğitim verilebilecek hale getirilen Kerem Yılmazer Sahnesi'nde bu sezon için 4 ay olarak planlanan atölye çalışmalarını tamamlayan öğrencilere katılım belgesi verilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Darülbedayi 100. Yıl Atölyesi Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement