Darüşşafaka-Anadolu Efes: 78-79 - Son Dakika
Spor

Darüşşafaka-Anadolu Efes: 78-79

Darüşşafaka-Anadolu Efes: 78-79

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında Anadolu Efes, Darüşşafaka'yı 79-78 yenerek seride durumu 2-0'a getirdi ve yarı finale yükseldi.

24.05.2018 23:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında Anadolu Efes, Darüşşafaka'yı 79-78 yenerek seride durumu 2-0'a getirdi ve yarı finale yükseldi.

Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmanın 2. dakikasını 6-4 üstün geçen Darüşşafaka karşısında Dunston'ın pota altından Motum'un dış atışlardan kaydettiği sayılarla 10-0'lık seri yakalayan Anadolu Efes, 5. dakikada farkı 8 sayıya (14-6) çıkardı. Doğuş Balbay'ın dış atıştan bulduğu basketle 6. dakikada farkı çift hanelere (20-8) yükselten konuk ekip, ilk çeyreği 23-12 üstün tamamladı.

İkinci çeyreğe de etkili başlayan Anadolu Efes, hücumlardan boş dönen rakibi karşısında boyalı alandan ürettiği sayılarla 16. dakikada farkı 19 sayıya çıkarttı: 38-19. Hücumda temposunu arttıran Darüşşafaka, Wilbekin'in arka arkaya bulduğu basketlerle farkı azaltsa da Anadolu Efes, soyunma odasına 42-32 önde gitti.

İkinci yarıda boyalı alanı iyi savunan ve pota altından rakibine üstünlük kuran Darüşşafaka, Wilbekin'in üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketle 28. dakikada öne geçti: 53-52. McCollum'un dış atışlardan ürettiği basketlerle üstünlüğü yeniden ele alan Anadolu Efes, periyodu 62-55 üstün bitirdi.

Son çeyrekte taraftar desteğini arkasına alan Darüşşafaka, dış atışlardan bulduğu isabetlerle 34. dakikada eşitliği yakaladı: 66-66. Son bölümleri çekişmeye sahne olan karşılaşmada Johnson'ın sayılarıyla ev sahibi ekip, 38. dakikada öne geçti: 74-73. Yeşil-siyahlılar, Wilbekin'in basketiyle 39. dakikada 76-73'lük üstünlük kurdu. Anadolu Efes, Weems'in pota altından kaydettiği sayılarla aynı dakikada yeniden üstünlüğü ele geçirdi: 76-77. Bitime 36 saniye kala Wilbekin'in serbest atıştan 2'de 2 isabet sağlamasıyla ev sahibi ekip, bir kez daha önce geçti: 78-77. Hücum süresini iyi değerlendiren ve Weems'in turnikesi ile sonuca giden Anadolu Efes, bitime 17 saniye kala 79-78 öne geçti. Kalan sürede Wilbekin'in 3 sayılık şutundan basket çıkaramayan Darüşşafaka, öne geçme şansını kullanamadı ve müsabaka Anadolu Efes'in 79-78 üstünlüğüyle sona erdi.

Salon: Volkswagen

Hakemler: Emin Moğulkoç, Mehmet Serdar Ünal, Alper Özgök

Darüşşafaka: Wilbekin 29, Okben Ulubay 9, Sant-Roos 4, Kidd 4, Eric 21, Doğuş Özdemiroğlu, Furkan Aldemir, Johnson 6, Kartal Özmızrak 5, Muhammed Mustafa Baygül, Cummings

Anadolu Efes: Doğuş Balbay 10, Simon 5, Weems 24, Motum 7, Dunston 14, Birkan Batuk, Brown 7, McCollum 12

1. Periyot: 12-23

Devre: 32-42

3. Periyot: 55-62

]

]
]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Darüşşafaka-Anadolu Efes: 78-79 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Union Saint-Gilliose'nin Fenerbahçe'yi yenmesi Belçika medyasında övgüyle karşılandı
    06:14 Union Saint-Gilliose'nin Fenerbahçe'yi yenmesi Belçika medyasında övgüyle karşılandı

    Belçika medyası, Union Saint-Gilliose'nin Fenerbahçe'yi Konferans Ligi'nde yenmesini övgüyle karşıladı. Fenerbahçe'nin çeyrek finale yükselmesi beklenen bir sonuç olsa da, Belçika futbol kamuoyu ve medyası İstanbul'da böyle bir başarı beklemiyordu. Union SG, Fenerbahçe karşısında etkili bir performans sergileyerek 1-0 galibiyet elde etti. Ancak ilk maçtaki 3-0'lık galibiyetin avantajıyla Fenerbahçe çeyrek finale adını yazdıran taraf oldu. Belçika medyası, Union SG'nin İstanbul'da elde ettiği galibiyete geniş yer ayırdı ve takımın Avrupa macerasını olumlu bir şekilde sonlandırdı olarak değerlendirdi.

  • Union Saint-Gilliose'nin Fenerbahçe'yi yenmesi Belçika medyasında övgüyle karşılandı
    06:14 Union Saint-Gilliose'nin Fenerbahçe'yi yenmesi Belçika medyasında övgüyle karşılandı

    Belçika medyası, Union Saint-Gilliose'nin Fenerbahçe'yi Konferans Ligi'nde yenmesini övgüyle karşıladı. Fenerbahçe'nin çeyrek finale yükselmesi beklenen bir sonuç olsa da, Belçika futbol kamuoyu ve medyası İstanbul'da böyle bir başarı beklemiyordu. Union SG, Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek galip geldi ancak turu geçmeye yetmedi.

  • Eczacıbaşı Dynavit, İtalyan temsilcisine mağlup oldu
    01:35 Eczacıbaşı Dynavit, İtalyan temsilcisine mağlup oldu

    2024 CEV Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Eczacıbaşı Dynavit, deplasmanda A. Carraro Imoco Conegliano'ya 3-2 mağlup olarak tur şansını İstanbul'a bıraktı. İkinci maç ise 20 Mart Çarşamba günü oynanacak.

  • İsmail Kartal: 'Çeyrek final camiamıza hayırlı olsun'
    01:18 İsmail Kartal: 'Çeyrek final camiamıza hayırlı olsun'

    Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Union SG maçı sonrası yaptığı açıklamada, '1-0 kaybetmemize rağmen turu geçen taraf olduk. Çeyrek finale yükselen taraf olduk. Camiamıza hayırlı olsun' dedi. Ayrıca Kartal, Süper Kupa'nın daha iyi bir tarihte oynanmasından yanayız' şeklinde konuştu.

  • Eczacıbaşı Dynavit, A. Carraro Imoco'ya 3-2 mağlup oldu
    01:05 Eczacıbaşı Dynavit, A. Carraro Imoco'ya 3-2 mağlup oldu

    Eczacıbaşı Dynavit Kadın Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında İtalya temsilcisi A. Carraro Imoco'ya 3-2 yenildi. Rövanş maçı 20 Mart'ta İstanbul'da yapılacak.

  • Maç biter bitmez paylaştılar! TFF'den Fenerbahçe'ye tebrik mesajı
    00:41 Maç biter bitmez paylaştılar! TFF'den Fenerbahçe'ye tebrik mesajı

    TFF, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükselen Fenerbahçe'yi tebrik etti. TFF'nin internet sitesinde yer alan tebrik mesajında, Fenerbahçe'nin Belçika ekibi Union Saint-Gilloise'ı eleyerek çeyrek finale yükseldiği belirtildi ve Fenerbahçe'ye bundan sonraki turlarda başarılar dilendi.

  • Fenerbahçe, Union SG'yi yenilse de çeyrek finale yükseldi
    00:18 Fenerbahçe, Union SG'yi yenilse de çeyrek finale yükseldi

    Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise ile oynadığı UEFA Avrupa Konferans Ligi maçında 1-0 yenilse de çeyrek finale yükseldi. Teknik direktör İsmail Kartal, maç sonrası yaptığı açıklamada camiaya hayırlı olsun dileklerini iletti. Ayrıca, Süper Kupa finalinin daha uygun bir tarihte oynanmasını istediklerini belirtti.


Advertisement