Darüşşafaka Cemiyeti Bodrum'da Tanıtım Toplantısı Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Darüşşafaka Cemiyeti Bodrum'da Tanıtım Toplantısı Düzenledi

Darüşşafaka Cemiyeti Bodrum\'da Tanıtım Toplantısı Düzenledi

Darüşşafaka Cemiyeti, Darüşşafaka Eğitim Kurumları ve Darüşşafaka Rezidansları'nın tanıtımı kapsamında Bodrum'da tanıtım toplantısı düzenledi.

26.09.2017 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Pier'de düzenlenen geceye Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Darüşşafaka Yüksek Danışma Kurulu Üyeleri T.C. Eski Bakanlarından Dr. İmren Aykut ve Bülent Akarcalı ile Darüşşafaka'nın yönetim kurulu, bağışçıları, mezunları ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş, "Önümüzdeki yıl 155. yılımızı kutlayacağız. Türkiye'de çok çok az kuruluş 155 yıldır hayatını devam ettiriyor. Üstelik sadece ve sadece bağışlarla yaşıyoruz. Bunu nasıl mı sağlıyoruz? Darüşşafaka'yı ayakta tutan adalet, eşitlik, kardeşlik ilkelerinden hiç sapmayarak. Bağışçılarımıza karşı şeffaf, hesap verebilir, dürüst ve güvenilir olmayı sürdürerek." diye konuştu.

Darüşşafaka'da okuyan 1000'e yakın öğrenci için 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk ders zilinin 11 Eylül'de çaldığı bilgisini veren Çamaş, "Bu sene ailemize, 40 farklı ilden 58'i kız 62'si erkek toplam 120 yeni öğrencimiz katıldı. Yeni öğrencilerimizin 43'ü İstanbul, 77'si ise Anadolu'dan geliyor" dedi.

Darüşşafaka Urla Rezidans Bağışçısı, TRT'nin duayen spikeri Aytaç Kardüz ve Darüşşafaka'nın Vasiyet Bağışçısı, gazeteci Ertuğ Karakullukçu da etkinlikte söz alarak duygularını paylaştı.

"Darüşşafaka Rezidansları'nda güven çemberi içerisindeyiz" diyen Aytaç Kardüz, sözlerine şöyle devam etti: "Herkesin tek başına bakıma, ilgiye ve güvene ihtiyacı var. Belli bir yaştan sonra en önemlisi sağlık. Her zaman yanınızda olan, elinizden tutan sağlık personeli var. Güzel yemekler açık büfede sunuluyor. Rezidans personeli hiç bir yerde bulamayacağınız mükemmellikte. Darüşşafaka'da bir çocuğa verilebilecek her şeyi veriyorlar. Darüşşafaka'nın çocuklarını bir dinleyin, Türkçeleri, görgü ve eğitimleri mükemmel. Dünya çapında eğitim alıyorlar."

"Bağışımız emin ellere emanet" diyen Ertuğ Karakullukçu ise duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: "Birikimlerimizi bir hayır kurumuna bağışlamaya karar verdik. Darüşşafaka'nın kapısını çaldık. Bir sürü çalışanla tanışıp oradaki sıcaklığı paylaştık. Öğrencilerle yemek yedik, sınıfları gezdik ve nasıl bir sevgi ortamında büyüdüklerini gördük. Taşa betona yatırım yapmak bir yere kadar. İnsana yatırım en önemlisi. Rezidanslarla tanıştık. Bizim gemiyi uygarlığa doğru çevirecek kaptanlara ihtiyacımız var. Bu kurum en başta Darüşşafaka'dır. Aydınlık, çağdaş bir Türkiye, uygar yarınlar istiyoruz. Atatürk'ün ışıklı yolunda yürüyecek insanlar istiyoruz. Ben bu insanları Darüşşafaka'da gördüm. Bu yüzden bağış yaptığım için mutluyum. Bağışımız emin ellere emanet."

Etkinlikte ayrıca Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş tarafından organizasyonun gerçekleşmesine destek veren Parıltım Yemek'in Genel Müdürü Bahadır Aydın'a teşekkür plaketi takdim edilirken, Darüşşafaka'da okuyan bir öğrencinin bir yıllık eğitim giderlerine, babası Kazım Tuncel adına yaptığı bağışlarla destek olarak, Darüşşafaka'nın Veli Bağışçısı olan Nazan Tuncel'e sertifikası takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Darüşşafaka Cemiyeti Bodrum'da Tanıtım Toplantısı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement