Darüşşafaka Doğuş'tan Sosyal Sorumluluk Projesi - Son Dakika
Spor

Darüşşafaka Doğuş'tan Sosyal Sorumluluk Projesi

Darüşşafaka Doğuş'un, gençleri basketbola ve spor yapmaya yönlendirerek kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı amaçlayan Oyunda Kal projesi tanıtıldı.

21.04.2014 17:35  Güncelleme: 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Basketbol 2. Ligi ekibi Darüşşafaka Doğuş'un, gençleri basketbola ve spor yapmaya yönlendirerek kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı amaçlayan "Oyunda Kal" projesi tanıtıldı.

Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtıma, Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Orhun Ene, takım kaptanı Gökhan Sunter, eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay, projenin elçilerinden "Manga" grubu, radyocu "Geveze" ve manken Tülin Şahin ile birçok ünlü isim katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda başlayacak proje kapsamında iki ay boyunca 9 ilde üçer günlük etkinlikler yapılacak. Türkiye genelindeki Forum AVM'lerde kurulacak basketbol sahalarında gerçekleştirilecek sporcu taramalarında seçilecek gençler, Darüşşafaka Doğuş Basketbol Spor Okulu'nda bir haftalık eğitimden geçecek.

Sporun gençlerin yaşamına olumlu etkilerini anlatan başantrenör Ene, projeyle ilgili, "Bizi buraya getiren basketbol ama basketboldaki başarılarımızdan öte, bu kadar sene oyunun içinde kaldığımız için buralardayız. Oyunda kalmak çok önemli. Sadece sporda değil hayat için de önemli. Basketbolun gençlerin hayatında nasıl bir pencere açtığını biliyoruz. Bizler de bu pencere sayesinde buradayız. Sportif başarılarımız bizi buralara getirmedi" dedi.

"Oyunda Kal" projesiyle birçok gencin hayatını değiştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Ene, şunları kaydetti:

"Darüşşafaka gibi bir camia ve Doğuş gibi bir firmanın enerjisiyle yeni bir yapılanmaya girdik. Bu yapılanmanın amacı sadece sportif başarı değil. Sporun bir araç, başarının da arkasından gelen bir şey olduğunu düşünerek, sosyal sorumluluk projesine başladık. Gelecekte kazanacağımız kupalar, şampiyonluklar kadar önemli bir proje. Bu tip projeler Türkiye'de çok fazla görülen şeyler değil. İnşallah basketbolu sevenler bu projeye liderlik eder, birçok gencin hayatını değiştirebiliriz."

Darüşşafaka Doğuş takım kaptanı Sunter de kendileri için çok önemli ve özel bir gün olduğunu vurgulayarak, "Bu projenin içinde yer aldığımız için heyecanlıyız. Takım oyununun insan hayatındaki yerini biliyoruz. Basketbol bize disiplinli, ahlaklı olmayı ve hızlı düşünmeyi öğretti. Bu unsurlar daha iyi hayat sürmemize yardımcı oluyor. Basketbolla takım ruhunu ve bir hedef için ekip olmayı, adil ve etik olmayı öğreniriz. Bunlar gençlerimize ilerleyen yıllardaki hayatları için önemli ipuçları verir" diye konuştu.

Eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay ise gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı amaçladıklarını söyledi. Türkiye'de bir ilke imza attıklarını ifade eden Kutluay, tüm gençleri kucaklamak istediklerini kaydederek şunları söyledi:

"Darüşşafaka olarak gerçek sporun amaçta gizli olduğuna inandık. Çocuklarımızın geleceğine giden yolda hepimizin görevli olduğunu göstermemiz gerek. Ülkemizin geleceği olan kardeşlerimizi oyunda tutmaktan hepimiz sorumluyuz. Fanatizm, madde bağımlılığı, şike ve doping gibi onları yaşam sebeplerinden uzaklaştıracak, içlerindeki ışığı karartacak şeylerden uzaklaştırmamız lazım. Tüm gençlerimizi kucaklamak istiyoruz. Bu işe gönül verdik." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Darüşşafaka Doğuş'tan Sosyal Sorumluluk Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement