DASK'a dikkat çekmek için pedal çevirdiler - Son Dakika
Güncel

DASK'a dikkat çekmek için pedal çevirdiler

Burdur'da bir grup bisikletli Doğal Afet Sigortaları'na (DASK) dikkat çekmek için pedal çevirdi.

12.07.2019 23:35  Güncelleme: 23:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da bir grup bisikletli Doğal Afet Sigortaları'na (DASK) dikkat çekmek için pedal çevirdi.

Burdur Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Burdur Doğa Sporları ve Bisiklet Derneği üyelerince düzenlenen etkinlikte, vatandaşların doğal afet sigortalarını yaptırmalarının önemine dikkati çekildi.

Bisikletlerine bildilendirici dövizler asan ve DASK yazılı kırmızı tişört ve şapkalarını giyen AFAD çalışanları, öğrenciler ve dernek üyeleri, Çatalpınar Kavşağı'ndan başlayarak kentin çeşitli noktalarından bisikletleriyle geçti. Burdur Öğretmenevinde son bulan etkinlikte AFAD araçlardan da doğal afet sigortalarına ilişkin sesli bilgilendirme yapıldı.

Etkinlik sonunda grup adına açıklama yapan Burdur Afet ve Acil Durum Müdürü Yasin Tokgöz, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın 2019 yılını "Afetlere hazırlık yılı" ilan ettiğini belirtti.

Etkinliği doğal afet poliçelilerinin sayısını arttırmaya yönelik düzenlediklerini ifade eden Tokgöz, şunları kaydetti:

"Hem sağlık açısından bisikletin önemine hem de doğal afet sigortalıları konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik.İlimiz birinci derece deprem bölgesi yer alan bir il. Doğal afet sigortaları toplam konutun sayısının yüzde 35'i civarında, bu oran çok düşük bir oran, amacımız doğal afet sigortalıların sayısını arttırmak."

DASK\'a dikkat çekmek için pedal çevirdiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DASK'a dikkat çekmek için pedal çevirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement