Data Market Vmware Euc Çözümleri ile Kurumlara Neler Vaat Ediyor? - Son Dakika
Ekonomi

Data Market Vmware Euc Çözümleri ile Kurumlara Neler Vaat Ediyor?

Data Market Kurumsal Sistem Çözümleri Teknoloji Danışmanı Türkay Yaray VMware EUC çözümlerinin kurumlara sağladığı kolaylıkları Wise TV'ye değerlendirdi.

27.08.2017 00:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Data Market  Kurumsal Sistem Çözümleri Teknoloji Danışmanı Türkay Yaray VMware EUC çözümlerinin kurumlara sağladığı kolaylıkları Wise TV'ye değerlendirdi.

VMware EUC 'in VMware  tarafından geliştirilmiş, son kullanıcı dünyasına hitap eden  bir yazılım platformu olduğunu belirten Yaray, " VMware EUC   şirketlerin bütün kaynaklarını tek bir noktadan son kullanıcılara sunmak için tasarlanmıştır, bu kaynaklar son kullanıcılara ait kişisel bilgisayarlar, son kullanıcılara ait uygulamalar, son kullancılara ait datalar ve son kullanıcıların ayarlarıdır. VMware EUC  aslında sadece son kullanıcılara hitap etmiyor, bu noktada şirketlerin IT departmanlarının da hayatını kolaylaştıran operasyonel yenilikler sağlıyor. Aynı zamanda da şirket verilerinin tek bir noktada toplanmasını sağlıyor. Günümüzde son kullanıcılar notebookları ile şirket dışında bulunduklarında tehdit altındadır. Cihazlar çalınabilir, kayıp olabilir fakat sanal masaüstü ortamında kullanıcıların verileri şirket ortamında bulunduğu ve dışarıya çıkartılamayacağı için şirketlerin IT departmanlarına ekstra güvenlik sağlamaktadır. VMware  EUC çözümleri  VMware  tarafında  Horizon  olarak adlandırılmaktadır. Horizon alt bileşenlerini, masa üstü sanallaştırma, uygulama sanallaştırma,ve mobil çözümler olarak sınıflandırmak mümkün. Masa üstü sanallaştırma tarafında klasik windows ve linux işletim sistemlerini  veri merkezinde sanallaştırabiliyoruz. Uygulama sanallaştırma tarafında yine kurumların iş kritik uygulamalarına her yerden ve her cihazdan erişmelerini sağlıyoruz." dedi.

VMware  Horizon ürün ailesinden de kapsamlı olarak bahseden Yaray, "Günümüzde  bir çok kullanıcı artık çok mobile ve bu mobile kullanıcıların tabletleri ve telefonları yönetim aşamasında IT departmanına büyük zorluklar çıkarmakta, bu zorluklar noktasında   VMware  Horizon ailesinden Airwatch ürünü ile  mobil cihazları yönetmek mümkün" diyerek Airwatch ürününün  IT Departmanına büyük kolaylıklar sağladığını , VMware  Horizon  ürün ailesinin içerisindeki tüm uygulamaların  aslında  IT tarafındaki son kullanıcı kaynaklarını sanallaştırdığını ve kullanıcı tarafında basit bir  yönetimi mümkün kıldığını belirtti.

Data Market Vmware Euc Çözümleri ile Kurumlara Neler Vaat Ediyor?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Data Market Vmware Euc Çözümleri ile Kurumlara Neler Vaat Ediyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement