Datça'da İdil Biret Rüzgarı - Son Dakika
Yerel

Datça'da İdil Biret Rüzgarı

Datça\'da İdil Biret Rüzgarı

Datça Amfi Tiyatroda ikinci kez sanat severlerle buluşan dünyaca ünlü piyanist İdil Biret, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde verdiği konserde gönüllere taht kurdu.

30.07.2012 09:49  Güncelleme: 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Datça Amfi Tiyatroda ikinci kez sanatseverlerle buluşan dünyaca ünlü piyanist İdil Biret, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde verdiği konserde bir kez daha gönüllerde taht kurdu.

Şef Naci Özgüç yönetimindeki konserde İdil Biret; ağırlıklı olarak Mozart, J.S.Bach, K. Kareyev ve T. Albinoni'nin yapıtlarını seslendirdi. İki saat süren konser süresince izleyenler, Biret'i adeta nefeslerini tutarak dinledi.

Ay ışığı altında ve amfi tiyatronun nefis akustiğinde bir sanat şölenine dönen konseri, çoğunluğu yabancı iki bine yakın sanatsever izledi.

Konser bitiminde İdil Biret dakikalarca ayakta alkışlandı ve Biret bu büyük sevgi gösterisine eşsiz bir yorumla yanıt verdi.

28 kişilik İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, kusursuz bir yönetim sergilerken, yaylı çalgılarla piyanonun uyumu en üst düzeyde gerçekleşti.

Biret, Konser sonrası,

kitap ve CD'lerini sevenlerine imzaladı ve bir süre onlarla sohbet etti.

Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi tarafından düzenlenen "Knidos'un Sır'ı - Seramik, Cam, Çini, Resim, Heykel Festivali" kapsamında gerçekleşen İdil Biret konserinden sonra etkinlik zincirini 1 Ağustos'ta açılacak Ara Güler'in "Aphrodisias Çığlığı" başlıklı fotoğraf sergisi izleyecek. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Datça'da İdil Biret Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement