Datça'da Sorumlu Balıkçılık Uygulamalarına Geçiş Projesi - Son Dakika
Yerel

Datça'da Sorumlu Balıkçılık Uygulamalarına Geçiş Projesi

Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD) tarafından Datça Yarımadası'nda "Sorumlu Balıkçılık Uygulamalarına Geçiş Projesi" başlatıldı.

24.03.2013 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD) tarafından Datça Yarımadası'nda "Sorumlu Balıkçılık Uygulamalarına Geçiş Projesi" başlatıldı.

Sualtı Araştırmaları Derneği'nden yapılan açıklamada, Türkiye'nin deniz ve kıyı koruma alanları sisteminin güçlendirilmesi, ekosistemin geleceği için hayati zararlara yol açan yasa dışı ve aşırı avcılıkla etkin mücadelenin sağlanması amacıyla bu projenin hazırlandığı bildirildi.

Datça- Bozburun özel çevre koruma bölgesinde başlanan proje ile yasa dışı ve aşırı avcılık sorununa denizde değil, karada çözüm aranacağı belirtildi. Denizde denetim sürecinin fiziksel ve coğrafi şartlar gereği güç olduğunun anlatıldığı açıklamada, projenin deniz ve kıyı ekosistemini korumayı ve yerel balıkçılık, balıkçılığa bağlı ekonomilere pozitif katkı sağlamayı hedeflediği ifade edildi.

Deniz koruma alanlarına yönelik en büyük tehdidin bu alanlarda gözlenen yasa dışı avcılık uygulamaları olduğu, yasa dışı uygulamaların, biyolojik çeşitliliği azaltarak deniz ekosistemini bozup, ekonomik zararlara, haksız rekabete yol açarak insanlığın geleceğini tehdit ettiği öne sürüldü. - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Datça'da Sorumlu Balıkçılık Uygulamalarına Geçiş Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement