David Cameron'dan Milletvekilliğinden İstifa Edecek - Son Dakika
Dünya

David Cameron'dan Milletvekilliğinden İstifa Edecek

İngiltere'de AB'den ayrılma referandumunda evet çıkmasının ardından başbakanlıktan istifa eden Cameron, şimdide milletvekilliğinden istifa edeceğini duyurdu.

12.09.2016 19:52  Güncelleme: 21:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin Avrupa Birliğinden (AB) ayrılması (Brexit) yönünde sonuç alınan referandumun ardından Başbakanlık görevini bırakan Cameron, Muhafazakar Parti milletvekilliğinden de istifa edeceğini duyurdu.

MİLLETVEKİLLİĞİNİ BIRAKMA KARARI ALINDIĞINI SÖYLEDİ

Başbakanlıktan istifasını getiren koşulların sıradan bir milletvekilliğini sürdürmesine izin vermeyeceğini belirten Cameron, yapacağı açıklamaların ve atacağı adımların, hükümetin ülke için izlemesi gereken siyaseti etkilemesini istemediği için milletvekilliğini bırakma kararı aldığını söyledi.

GEÇEN YIL TEK BAŞINA İKTİDARA GELDİ

Cameron, kendisine siyaset dışında yeni bir hayat kurmak zorunda olduğunu da sözlerine ekledi. İngiltere'nin 75'inci başbakanı olan 49 yaşındaki David Cameron, 2010'dan geçen temmuz ayına kadar bu görevi sürdürmüştü. 2001'de Muhafazakar Parti'den milletvekili seçilen Cameron, 2005-2016 yıllarında ise Muhafazakar Parti liderliğini üstlendi. 2010-2015 yıllarında Liberal Demokrat Parti ile oluşturdukları koalisyon hükümetinin büyük ortaklığını yapan Cameron, geçen yıl yapılan genel seçimde partisini tek başına iktidara taşıdı.

SEÇİMLERE KADAR SEÇİMLERE KADAR DEVAM EDECEK

23 Haziran'da yapılan AB referandumuna giden süreçte ülkesinin AB'e kalması için kampanya yürüten Cameron, Brexit yönünde sonuç çıkmasının ardından istifa kararını açıklamış ve 13 Temmuz'da istifasını Kraliçe 2. Elizabeth'e sunmuştu. Cameron, gelecek genel seçime kadar milletvekilliğini sürdüreceğini kaydetmişti.

David Cameron\'dan Milletvekilliğinden İstifa Edecek
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya David Cameron'dan Milletvekilliğinden İstifa Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement