Davullu-zurnalı Asker Uğurlaması - Son Dakika
Yerel

Davullu-zurnalı Asker Uğurlaması

Çankaya Belediyesi ve SERÇEV işbirliği ile düzenlenen 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kutlamaları, engelli geçlerin askere uğurlama töreni ile devam etti.

13.05.2016 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediyesi ve SERÇEV işbirliği ile düzenlenen 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kutlamaları, engelli geçlerin askere uğurlama töreni ile devam etti.

Çankaya Belediyesi ve Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) işbirliği ile düzenlenen 10-16 Mayıs Engelliler Haftası

kutlamaları, engelli gençlerin askere uğurlama töreni ile devam etti. Çankaya Belediyesi'nin Çukurambar'da bulunan "Engelsiz Oyun Parkı"nda düzenlenen uğurlama töreninde zihinsel ve fiziksel engelli gençler davul ve zurna eşliğinde halay çekti, asker kınası yaktı. Çankaya Belediyesi Ç'engel Atölyesi'ne devam eden fiziksel ve zihinsel engelli öğrenciler ile SERÇEV okulu öğrencilerinin aileleriyle birlikte katıldığı etkinlik, şarkı ve danslarla şölen havasında başladı. Şölene Türk bayrağı işlemeli ve "O Şimdi Asker" yazılı şallarla katılan gençler, davul ve zurna eşliğinde halay çekti. Halay ve dansların ardından sıra asker kınasına geldi. Türküler eşliğinde aileleri ile birlikte ellerine kına yakan gençler, duygusal anlar yaşattı.

Kınanın yakılmasının ardından oyun havalarıyla oynayan engelli asker adayları, "En büyük asker bizim asker" tezahüratlarıyla temsili olarak askere uğurlandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Davullu-zurnalı Asker Uğurlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement