Davullu- Zurnalı Toplu Sözleşme - Son Dakika
Güncel

Davullu- Zurnalı Toplu Sözleşme

Davullu- Zurnalı Toplu Sözleşme

Sivas Belediyesi bünyesinde çalışan ve çeşitli sendikalara üye olan 350 memurun maaşlarına 'sosyal denge sözleşmesi' kapsamında 370 ile 470 TL arasında iyileştirme yapıldı.

13.05.2011 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Belediyesi bünyesinde çalışan ve çeşitli sendikalara üye olan 350 memurun maaşlarına 'sosyal denge sözleşmesi' kapsamında 370 ile 470 TL arasında iyileştirme yapıldı. Belediye önünde gerçekleşen sözleşme imza töreninde, memurlar davul- zurna eşliğinde halaylar çekilerek yapılan zammı kutladı.

Belediye bünyesinde çalışan 350 memura, yüzde 20 oranına denk gelen 370 ile 470 TL arasında iyileştirme zammı yapıldı. Memurların üye oldukları 3 memur sendikası ve Belediye arasında, yapılan iyileştirme zammı kapsamında sözleşme imzalandı.

Sözleşme için Belediye binası önünde tören düzenlendi. Törende davul ve zurnalar eşliğinde halaylar çekildi. Belediye halkoyunları ekipleri de folklor gösterisi yaptı. Törene Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp, Belediye Başkan yardımcıları, memur serdikalarının temsilcileri, belediyede çalışan memurlar ve işçiler katıldı.

Törende memurlar yapılan zam nedeniyle Başkan Ürgüp'e çiçek vermek istedi. Kendisine verilmek üzere alana getirilen çiçeklerin çok fazla olduğunu gören Ürgüp bir kısmını kabul etti, diğerlerinin alanda bulunan kadınlara dağıtılmasını istedi. Törende kendisinin de memur çocuğu olduğu için onların yaşadıkları sıkıntıları iyi bildiğini belirten Başkan Ürgüp, "Sendikalar çok önemlidir. Biz de memur sedikaları ile görüşüp bünyemizdeki memur maaşlarına iyileştirme yaptık. Bu kapsamda memurun maaşına kademeli olarak 370 ile 470 TL arasında bir iyileştirme zammı yaptık. Biz burada kendi bünyesinde bir adalet sağlamaya çalıştık. 40 yıldır yapılmayan sözleşmeyi yapmayı Allah bana nasip etti. Aldığınız bu para kuruşuna kadar sizin hakkınızdır. Milletin temsilcisi olarak ben size helali hoş olsun diyorum. Yalnız bu mesuliyetinizi arttırıyor" dedi. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davullu- Zurnalı Toplu Sözleşme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement