Davutoğlu: "Devlet Sele Sürüklenip Giden Vatandaşlarını Seyretmek Durumunda Kaldı. Sürüklenen Kim? Sürüklenen Bu İktidarın Acziyeti, Yanlışları" - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: "Devlet Sele Sürüklenip Giden Vatandaşlarını Seyretmek Durumunda Kaldı. Sürüklenen Kim? Sürüklenen Bu İktidarın Acziyeti, Yanlışları"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Nasıl bir devlet aklı ve devlet kurumsallaşması ki bir afet yaşanmış deprem bölgesinde, hemen arkasından sel afeti Şanlıurfa’da ve Cumhurbaşkanı’nın dünya lideri ilan edildiği bir yerde devlet sele sürüklenip giden vatandaşlarını seyretmek durumunda kaldı. İçler acısı bir tablo… Sürüklenen kim, sürüklenen bu iktidarın acziyeti, yanlışları… Sorumlusu kim bunların? Bunun sorumlusu Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi’dir. Çok güzel bir tweet görmüştüm: ‘Her şey benden sorulur diyen bilsin ki bir gün her şey gerçekten ondan sorulur’. Ve sorulacak arkadaşlar” dedi.

16.03.2023 16:17  Güncelleme: 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Nasıl bir devlet aklı ve devlet kurumsallaşması ki bir afet yaşanmış deprem bölgesinde, hemen arkasından sel afeti Şanlıurfa'da ve Cumhurbaşkanı'nın dünya lideri ilan edildiği bir yerde devlet sele sürüklenip giden vatandaşlarını seyretmek durumunda kaldı. İçler acısı bir tablo… Sürüklenen kim, sürüklenen bu iktidarın acziyeti, yanlışları… Sorumlusu kim bunların? Bunun sorumlusu Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'dir. Çok güzel bir tweet görmüştüm: 'Her şey benden sorulur diyen bilsin ki bir gün her şey gerçekten ondan sorulur'. ve sorulacak arkadaşlar" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün partisinin genel merkezinde 32. İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Davutoğlu, deprem bölgesindeki vatandaşların mağdur edildiğini dile getirerek iktidarı eleştirdi. İl başkanlarına deprem bölgesine her türlü desteği vermeleri talimatı veren Davutoğlu, şunları söyledi:

"MİLLETİN VİCDANINDA DERİN YARALAR AÇAN MANZARALARA ŞAHİT OLDUK: Gelecek Partisi olarak da depremde büyük zaiyat verdik. Bu afetlerin büyüklüğü kadar vatandaşlarımızın yüreğini daraltan bir başka vakayla karşı karşıya kaldık: 'Devlet nerede' sorusu son yıllarda ilk kez arşı alaya yükseldi. Bu tür krizlerde dayanacağınız iki şey vardır birisi millet vicdanı, birisi devlet aklı. Depremin ilk günlerinden itibaren Türkiye'nin her yerinden gelenler vardı. Ama millet vicdanını yaralayanlar da oldu. Yönetenlerin özellikle son günlerde vicdanımızda derin yaralar açan Bahçeli'nin milleti azarlamasından tutun kendisine talepte bulunan bir depremzedeye sırtını dönen bakandan, 'hiçbir zayiat yok' dedikten sonra en yakın sokağı Adıyaman'ı göremeyen validen bürokratlara, çadır satan Kızılay Başkanı'na kadar milletin vicdanında derin yaralar açan manzaralara şahit olduk.

DEVLET SELE SÜRÜKLENİP GİDEN VATANDAŞLARINI SEYRETMEK ZORUNDA KALDI: Bu iktidar sahibi kendi güçleri kalıcı milletin vicdanını geçici zannederler. Ama o tablolar milletin hafızasına yerleşti. Devleti yönetenler kriz anında vatandaşını yalnız bırakmış onlarla helalleşmemişse onlara taziye dilememişse o yönetici kadronun meşrutiyeti artık geçersiz demektir. Bu tür kriz durumlarında devlet görevleri esnasında onlarca kriz yönetiminde bulundum. Bir hafta içinde denizaşırı Libya'dan 25 bin kişiyi tahliye ettik. Bir tek vatandaşımızın burnu kanamadan. Kendi vilayetine Kahramanmaraş'a uzanamayan, Hatay'ı günlerce sahipsiz bırakan, Adıyaman'a nerdeyse haberini alamayan bir devlet anlayışı… Nereden nereye geldiğimizin tablosu bu. Kimse asla dini değerlerimizi istismar ederek 'bu bir kaderdir' diyemez. Japon için kader olmayan niçin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için kader olsun. Nasıl bir devlet aklı ve devlet kurumsallaşması ki bir afet yaşanmış deprem bölgesinde hemen arkasından sel afeti Şanlıurfa'da ve Cumhurbaşkanı'nın dünya lideri ilan edilen bir yerde devlet sele sürüklenip giden vatandaşlarını seyretmek zorunda kaldı. İçler acısı bir tablo. Şanlıurfa kadim medeniyetin en güzel şehri. Eğer siz o Şanlıurfa'nın zeminine uygun bir yapılaşma yapmazsanız karşılaştığımız tablo bu. Arabaların, insanların sürüklenip selde gittiği... Sürüklenenler vatandaşlarımız değil bu iktidarın acziyetleri, yanlışları.

TOPRAKLA SAVAŞAN KAYBEDER: Toprakla savaşan kaybeder. O bizim ezeli ve ebedi dostumuzdur. Toprakla savaşan bir iktidar var. Başbakanlığıma mal olacak bir şekilde savaş açtığım, mücadele ettiğim, yerel ve ulusal baronları beraber çalıştıkları siyasi kadrolarla birlikte toprağa savaş ilan ettiler. Yanlış bir ıslahla derelerle savaşırsanız dereler sizi alır götürür. İşte bunun için imar rantı kamuya aittir.

"BUNUN ADI CİNAYETTİR": AFAD'ın Adıyaman'da iki yıllık binası çökmüş. 11 yıl önce çürük olduğu söyleyen İskenderun Devlet Hastanesi çökmüş. Kim verecek bunların hesabını çünkü kolay ranta alıştılar. Az demir kullanacaksın, üstüne çok kat çıkacaksın, gerektiğinde kolonları keseceksin, denetim olmayacak. Bunun adı cinayettir.  Depremin ilk günlerinde Sare Hanım'ın çalıştığı hastane sapasağlam, çevresindeki bütün binalar yıkılmış. Mozaik Hastanesi, tebrik ediyorum Vahap Bey'i. Demişler, 'çok masraf yapıyorsun', bu hastane yapılırken ama şimdi bütün o bölgenin sığınağı halinde o hastane. Demek ki bir binaya özen gösterilirse, toprak aynı toprak, zemin aynı zemin, ama bir bina ayakta diğerleri değilse, diğerlerinde bir eksik var demektir. İşte buna kader denmez. Deveni sağlam kazığa bağlamadıkça, onu da kontrol etmedikçe, kaybedersen deveyi, yanacak olan sensin. Burada canlarımızı kaybettik.

"RANTA KARŞI TOPRAK BARIŞINI SAVUNDUĞUMUZ İÇİN DIŞLANDIK": 'Kimse bu aziz vatanın toprağı üzerindeki emsal değişiklikleriyle servet biriktiremez' demiştik. O zaman Sayın Erdoğan dönüp, 'İlçe başkanı bile bulamazsınız Ahmet Bey yapmayın böyle' demişti. Buldular ve şimdi tutukladılar. Nurdağı İlçe Belediye Başkanı'nı Nurdağı'nın müteahhitlerini. Bu sadece kamuflaj sadece bir kişi sorumlu değil. Biz bugünler görülmesin diye yerel ve ulusal imar baronlarına savaş ilan ettiğimiz için ranta karşı toprakla barışı savunduğumuz için bu mücadeleyi verdik ve dışlandık.

BUNLAR VAR YA BUNLAR, AHLAK İSTİSMARCILARI: Ahlakla barışık siyaset, her şeyin temelinde bu var. Eğer siyaset denilen nesne, siyaset denilen iş, hiçbir ahlaki değerde bağımlı görünmezse oradan hayır gelmez. 'Medeniyetimiz' diye diye her gün hamasi nutuk atanlar biraz okusunlar Kınalızade'nin Ahlak-ı Alai'sini. Koçi Bey Risalesi'ni okusunlar. Ahmet Cevdet Paşa'yı okusunlar. Bir devlet neden çöker, Nizamülmülk'ü okusunlar. Bunlar bu klasik eserlerden bir tek sayfa dahi okumamışladır. Çoğu ellerine yazılı metinlerden promterlardan 'medeniyet, medeniyet' diye medeniyet kavramımızın tümünü tüketenler. Gençlerin milli ve manevi değerlere güvenini sarsanlar… Bunlar var ya bunlar, ahlak istismarcıları. Milli ve manevi değer istismarcıları. Sorumlusu kim bunların. Bunun sorumlusu Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'dir. Bir tek kişinin talimatı olmadan hiçbir kurumun harekete geçemediği yukarıdan talimat gelmeden harekete geçemeyen azarlanırım korkusuyla valilerin tir tir titrediği, kurum başkanlarının felç olduğu bir sistemdir birinci sorumlusu. Kişi olarak sorumlusu derseniz, Sayın Erdoğan'dır Sayın Bahçeli'dir, Cumhur İttifakı'nın gizli kapaklı ortaklarıdır bu sistemi bizim milletimizin başımıza bela edenler.  Herkesten hesap soran Sayın Erdoğan, kendisinden makam sahibi olması hasebiyle hesap soranlara hemen dava açıyor. Çok güzel bir tweet görmüştüm. 'Her şey benden sorulur diyen bilsin ki bir gün her şey gerçekten ondan sorulur'. ve sorulacak arkadaşlar"

Davutoğlu: "Devlet Sele Sürüklenip Giden Vatandaşlarını Seyretmek Durumunda Kaldı. Sürüklenen Kim? Sürüklenen Bu İktidarın Acziyeti, Yanlışları"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Davutoğlu: 'Devlet Sele Sürüklenip Giden Vatandaşlarını Seyretmek Durumunda Kaldı. Sürüklenen Kim? Sürüklenen Bu İktidarın Acziyeti, Yanlışları' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Manisa'da Kayıp Alzheimer Hastası Kadın Dere Yatağında Bulundu
    12:10 Manisa'da Kayıp Alzheimer Hastası Kadın Dere Yatağında Bulundu

    Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde kayıp ihbarı yapılan 78 yaşındaki alzheimer hastası kadın, jandarma ekipleri tarafından bir dere yatağında bilinci açık şekilde bulundu. Sağlık ekipleri tarafından kontrol edilen kadın, ailesine teslim edildi.

  • Kars'ta Husumetli Gruplar Arasında Kavga: 2 Yaralı
    12:10 Kars'ta Husumetli Gruplar Arasında Kavga: 2 Yaralı

    Kars Merkez Yalınkaya köyünde önceden husumet bulunan 2 grup arasında çıkan kavgada 2 kişi kafalarına aldıkları darbelerle yaralandı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve kavga ile ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Lenfoma kanseri olan öğretmen, zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor
    12:09 Lenfoma kanseri olan öğretmen, zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor

    Bitlis'teki 8 Ağustos İlkokulu'nda görev yapan ve trafik kazasında bir bacağını kaybeden lenfoma kanseri Uğur Taşkaya, yaşadığı zorluklara rağmen öğrencilerini geleceğe hazırlıyor. 6 yaşında trafik kazası sonucu bacağını kaybeden Taşkaya, eğitim hayatını sürdürerek Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu. Mezun olduğu okula öğretmen olarak atanan Taşkaya, lenfoma kanseri teşhisi konulmasına rağmen mesleğini sürdürüyor ve öğrencilerine ilham oluyor.

  • Bodrum'da 6'sı çocuk 24 düzensiz göçmen yakalandı
    12:08 Bodrum'da 6'sı çocuk 24 düzensiz göçmen yakalandı

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde Sahil Güvenlik ekipleri, Bodrum açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisini alarak harekete geçti. Durdurulan bot içerisinde 18 düzensiz göçmen ve 6 çocuk yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

  • Bayburt Üniversitesi 2022-2023 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı
    12:07 Bayburt Üniversitesi 2022-2023 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı

    Bayburt Üniversitesi, 2022-2023 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımlayarak gelecek yıllarda sürdürülebilirlik faaliyetlerini daha da güçlendirmeyi hedeflediğini açıkladı. Rapor, Türkiye'nin Sürdürülebilir Kalkınma Amacı'na uyum sağlama çabalarını ve Bayburt Üniversitesinin kurumsal dönüşüm kapasitesini vurguluyor. Ayrıca, raporda sürdürülebilirlik etkinlikleri, farkındalık ve eğitim çalışmaları ile Bayburt Üniversitesinin politikaları ve projeleri de yer alıyor.

  • Ramazan Ayında Osmangazi'deki Fırınlar Denetlendi
    12:07 Ramazan Ayında Osmangazi'deki Fırınlar Denetlendi

    Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ramazan ayında ilçedeki fırınlara yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Denetimlerde, üretilen pidelerin gramajları ve hijyen koşulları kontrol edildi.

  • Bodrum Emniyet Müdürlüğü personeli Azka Otel'de iftar yemeği için bir araya geldi
    12:06 Bodrum Emniyet Müdürlüğü personeli Azka Otel'de iftar yemeği için bir araya geldi

    Bodrum Emniyet Teşkilatı, geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğini bu yıl Azka Otel'de gerçekleştirdi. İftar davetine Bodrum Kaymakamı, Muğla İl Emniyet Müdürü ve tüm emniyet personeli aileleriyle birlikte katıldı. Gece boyunca mesai arkadaşlarıyla bir araya gelen personel, oruçlarını açarak birlikte vakit geçirdi.

  • Samsun'da Kahvehanede Tombala Oynayan 39 Kişi Yakalandı
    12:06 Samsun'da Kahvehanede Tombala Oynayan 39 Kişi Yakalandı

    Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan bir kahvehanede tombala oynayan 39 kişi, polis tarafından suçüstü yakalandı. Şahıslara toplam 270 bin lira para cezası kesildi. Ayrıca kahvehanenin sahibi hakkında da yasal işlem başlatıldı.

  • Konya'da Alzheimer Hastası Kadın Balkondan Düşerek Hayatını Kaybetti
    12:04 Konya'da Alzheimer Hastası Kadın Balkondan Düşerek Hayatını Kaybetti

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde bulunan 8 katlı bir apartmanda yaşayan alzheimer hastası 70 yaşındaki Hatice A., 6. kat balkonundan düşerek hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan müdahalede Hatice A.'nın hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Kırşehir'deki Kalehöyük, otomobillerin park yeri haline geldi
    12:04 Kırşehir'deki Kalehöyük, otomobillerin park yeri haline geldi

    Kırşehir'de tarihi Kalehöyük, otomobillerin park yeri olarak kullanılmaya başlandı. Vatandaşlar, bölgenin tarihi dokusuna uygun bir çözüm istiyor.


Advertisement